Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Поставяне на обикновена газова уредба?

• Please log in to reply
35 мнения по тази тема

#16 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2013 - 09:37

Относно изпарителя-колкото хора-толкова и мнения, но аз карам с най-евтиния турски за 50лв. и нямам проблеми с разход обороти и тн.

Не ти ги рекламирам, просто но аз за едната марка LOVATO сто лева отгоре няма да дам при все че и тях ги правят в Турция или Китай,

Турския е копие на Лувато и върши перфектна ралта. ;)

Колега започни да слагаш газовата, постави всички компоненти и питай тука за всичко по отделно. Я колко хора сме, ще помогнем разбира се!

За още по-лесно, звънни на този номер 0879 345 442 и търси Любо. Той е наш съфорумец и изключително отзивчив човек, кажи му че Васко ти е дал телефона и го помоли да ти снима всички компоненти и водните и газови връзки между тях. Уредбата му съм я слагал аз преди 3 години и до момента няма никакъв проблем! Изпарителя му е лувато, но ти ще праснеш копието, ще го умуваме заедно тук, ще слагаш снимки и ще стане. Помоли го да снима, да публикува матряла тук и да я направиме.

Успех! ;)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#17 tisho_91

tisho_91

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W124-200E 91

Публикувано 17 февруари 2013 - 12:14

Турския е копие на Лувато и върши перфектна ралта. ;)

Колега започни да слагаш газовата, постави всички компоненти и питай тука за всичко по отделно. Я колко хора сме, ще помогнем разбира се!

За още по-лесно, звънни на този номер 0879 345 442 и търси Любо. Той е наш съфорумец и изключително отзивчив човек, кажи му че Васко ти е дал телефона и го помоли да ти снима всички компоненти и водните и газови връзки между тях. Уредбата му съм я слагал аз преди 3 години и до момента няма никакъв проблем! Изпарителя му е лувато, но ти ще праснеш копието, ще го умуваме заедно тук, ще слагаш снимки и ще стане. Помоли го да снима, да публикува матряла тук и да я направиме.

Успех! ;)

Ще се радвам някой да публикува снимки,аз мога да постна едни снимки на един колега който ми ги прати,а като взема да слагам моята АГУ ще снимам всичко подробно за да може повече хора да видят всичко и да си поставят сами не да дават грешни пари по майстори които ще съсипят колата от разпробиване и мондарщина!
  • 0

#18 tisho_91

tisho_91

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200E 91

Публикувано 17 февруари 2013 - 12:29

Публикувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
  • 0

#19 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 февруари 2013 - 12:31

Ще се радвам някой да публикува снимки,аз мога да постна едни снимки на един колега който ми ги прати,а като взема да слагам моята АГУ ще снимам всичко подробно за да може повече хора да видят всичко и да си поставят сами не да дават грешни пари по майстори които ще съсипят колата от разпробиване и мондарщина!

Не е баш така, има кадърни момчета, топката винаги е в нуждаещият се и само от него си зависи на какви ще попадне. ;)
  • 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#20 tisho_91

tisho_91

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200E 91

Публикувано 17 февруари 2013 - 12:45

Не е баш така, има кадърни момчета, топката винаги е в нуждаещият се и само от него си зависи на какви ще попадне. ;)

Да има и кадърни момчета но тука при мен нямам голям избор,и все пак смятам че ако си я правя сам ще е по добре....мисля да сложа 60 литрова бутилка защото влиза в багажника много добре,пълначката ще е при капачката на резервоара така е и предназначено от мерцедес,изпарителя ще гледам да е близо до двигателя и на няма излишен маркуч до плочката колкото по късо е разстоянието от изпарителя до плочката е толкова по добре!Бензиновата помпа ще я прекъсвам с релето,ключето вътре в колата ще е със показание за нивото на газта в бутилката,плочката ще е тип камбана.Поздрави!
  • 0

#21 tisho_91

tisho_91

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200E 91

Публикувано 17 февруари 2013 - 14:10

Колеги на тези мерцедеси В124 слагат заводски АГУ някой ако има такава заводска инсталация или има преки наблюдения над такава нека да сподели!А ако пишем до мерцедес германия ще ни дадат ли някаква информация за заводска АГУ?
  • 0

#22 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:
  • Град:България

Публикувано 17 февруари 2013 - 15:28

Колеги на тези мерцедеси В124 слагат заводски АГУ някой ако има такава заводска инсталация или има преки наблюдения над такава нека да сподели!А ако пишем до мерцедес германия ще ни дадат ли някаква информация за заводска АГУ?

Къде е видя тази заводска АГУ инсталация...мислиш ли, че през тези години щутгартските инженери изобщо са мислили за алтернативни горива(марка - литър, средна заплата 4-5хил. марки)??? Както бай Васо вика, "ШАШ И МАТ". Матираме от всякъде.

Този пост е редактиран от Богомил: 17 февруари 2013 - 15:31

• 0
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#23 Sancho33

Sancho33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 17 февруари 2013 - 20:19

Не знам за какво ти е усилен изпарител, при положение че колата ти е с най-малкия двигател, но ти си решаваш какъв да си купиш.
Обикновен (небегачков) изпарител Ловато е до 90KW, а твоята кола не е повече така като гледам.
  • 0

#24 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 18 февруари 2013 - 01:04

Според мен изпарителя трябва да е поне 100кв за кола 90 кв поне 10-20кв запас да има а не да обеднява сместа,ако не съм прав моля да ми докажете че не е така.

Абе,все си мислех,че тия уредби ги слагате за икономия.Тоя мотор си има проблем с оборотите за празен ход и не му е нужен голям изпарител,в противен случай нямаше да ги правят различни.Какъв е смисъла да ти гори 25л на 100км,то по-добре си карай на бензин.Не може вълкът сит и агнето цяло.Този мотор никога е нямал замисъл,алтернативка газ.
  • 1
Никога не оставям магарето си в калта.

#25 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:
  • Град:България

Публикувано 18 февруари 2013 - 22:06

Този мотор никога е нямал замисъл,алтернативка газ.

Абсолютно!
  • 1
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#26 tisho_91

tisho_91

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    W124-200E 91

Публикувано 18 февруари 2013 - 23:11

Колеги ами като е по добре да се кара на бензин карайте си аз не задължавам никой да кара на газ,изпарителя ще е 100кв. БРЦ няма да е усилено ловато в последствие разбрах някой подробности за БРЦ и ловато!А щом си мислите че никога не е мислено за газифициране на тоя мотор ок.Нека да пишат хора конкретно по темата няма нужда от излишни коментари!
  • 0

#27 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 18 февруари 2013 - 23:43

Е кажи какво искаш да пишем,взел си решение за частите,знаеш как става,какво друго те интересува,ако трябва да я сложим,па ще се напънем,зарежи ги майсторите,това е много сложно за тях.
  • 0

#28 OBI_1

OBI_1

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Мнения:
  • Автомобил:
    200E, 300CE, ZXR750 Ninja, fronteraB

Публикувано 19 февруари 2013 - 01:57

Тоя мотор си има проблем с оборотите за празен ход
Този мотор никога е нямал замисъл,алтернативка газ.

На моя беше слагана уредба далечната 97-ма (в паспорт или нещо от сорта гледах). Държеше перфектен празен ход дори когато 2 цилиндъра не бачкаха (компресия-2, духнала гарнитура), единствено когато беше сдал багажа като му навия пълен волана гаснеше, вероятно заради сервото, моторчето за празен ход беше шунтирано, до колкото бех гледал. Напрао беше супер странно с празния ход на тая кола, при положение, че нищо не беше у ред.

Този пост е редактиран от OBI_1: 19 февруари 2013 - 01:58

• 0

#29 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:

Публикувано 19 февруари 2013 - 02:13

OBI_1,как можа да я хвърлиш тази хубава кола.
  • 2

#30 stili

stili

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 32 Мнения:
  • Град:Перник
  • Автомобил:
    W124 2.0i

Публикувано 19 февруари 2013 - 09:48

здр колеги аз имах следния проблем колата като загрее спирам на сфетофар държи 500об и тъкмо да угасне и сама се изфорсира до 2000об и там ги държи откачих моторчето за ниските обороти за проба сега единствено студена не държи обороти като мине 40 градуса са 700-750 като мине 80 градуса стават на 1000об и не мърдат !!! само, че на бензин студена падат и гасне та тези дни и аз ще го шунтирам само на газ,защото на бензин без него не става :) снимките по горе са от моя автомобил :)

Този пост е редактиран от stili: 19 февруари 2013 - 09:57

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни