Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

New AMG 18" да свалям ли задницата или така е добре ???

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 CE200

CE200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 06 февруари 2013 - 23:01

Здравейте отново Публикувано изображение Да се похваля с новите ми джанти :)
Преди около месец се снабдих с чисто новички AMG-та, от един небезизвестен сайт (няма да пиша името, да не се счита за реклама) и веднага щом се затопли ги сложих и направих снимки. Сега се двоумя, дали да сваля задницата, или да повдигна предницата. Отделно мисля да си купя и чочоне калници, а тогава ще трябва и фланци да слагам. Колко са максимално дебелите фланци, без да е опасно за болтовете? Мога ли да сложа 2 до 3 см фланци, какви, откъде?
Как да смъкна задницата ? и въобще да я смъквам ли ?
Според вас как ще стане най добре ?
С рязане на пружина или с закупуване на нови ? Нови какви обаче ?

Прикачени файлове

• 3

#2 miro0

miro0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Стартира с Мазда 121 75Hp '91,
    след това продължи с C220D 95Hp '96 classic
    и сега се вози на E230 150Hp '96 Avantgarde.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 февруари 2013 - 23:23

Да ти имам джантите, страхотни са ! :) Публикувано изображение
  • 0

The best or nothink.

#3 saitov

saitov

Чирак

• Потребители на форума
  • 125 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 февруари 2013 - 01:12

Естествено че закупване на нови пружини е най-добрия вариант, но съответно и най-скъпият. Можеш да режеш заводските пружини, но аз лично никога не бих го направил. Още един евтин вариант е да видиш с какви подложки на пружините си отзад. Тези гумени подложки имам едни пъпки на тях. 4 пъпки са най-дебелите 1 пъпка най-тънките. За жалост няма да успееш да смъкнеш много колата от тях, но си заслужава да се опита. За нови пружини бих те посъветвал за "меката" серия на Eibach, но това определено не е единствената фирма.
  • 0

#4 projektzwo

projektzwo

Чирак

• Потребители на форума
  • 149 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W124 200CE '91
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 февруари 2013 - 09:48

Ако искаш да си запазиш височината отпред е редно да свалиш малко задницата. Предполага се че имаш някакви подложки, може да ги премахнеш и да видиш с какво ще е положението без тях. Другия вариант е да срежеш по една навивка, която няма да промени драстично комфорта.

Колкото до фланците, до 2см няма проблем да са с дълги болтове, от там нататък се прави така наречения болт-он фланец, който веднъж се захваща към главината и след това джантата към самия фланец, посредством други 5 болта...

Не искам да те разочаровам, но тези джанти ще ти е много трудно да ги паснеш към чочонските калниците, те и сега стоят навътре, а при допълнително сваляне ще приберат още малко. Според мен нямам смисъл да слагаш по 4-5см фланци, по-удачно ще е да търсиш по-широки джанти или такива с по-малък офсет, въпреки че основно зависи от това ти какво искаш да постигнеш...
  • 0

70cd580bc35b0323.jpg

#5 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 февруари 2013 - 12:55

За мен колата.. си ти е страхотна така.. и не се занимавай с глупости !

Знаеш къде се движат тия коли.. ако искаш да слизаш и да си буташ колата на всеки легнал полицай режи , сменявай и тн.

Имаш страхотна возия , имаш стойка , имаш визия , а като бонус - можеш да си я караш съвсем спокойно и нормално , вместо да мислиш окачване , брони, и стъргане на всичко отдолу... ;]
  • 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#6 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 07 февруари 2013 - 17:11

Задницата ти е висока,така не стои добре с тия джанти,виж от някой спортлайн дали няма останали.С оригинални спортлайн пружини,стойката на автомобила е страхотна,но аз моите ги издържах една седмица и ги махнах,просто беше ужасна возията по дупките,ма като гледам тебе това не те бърка.С рязане на заводските няма да стане,защото са меки и ще ти застига гумите.Тъй и тъй пръскаш пари,поне го направи както трябва.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#7 CE200

CE200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2013 - 19:57

просто беше ужасна возията по дупките,ма като гледам тебе това не те бърка.С рязане на заводските няма да стане,защото са меки и ще ти застига гумите.Тъй и тъй пръскаш пари,поне го направи както трябва.

Този пост е редактиран от CE200: 07 февруари 2013 - 20:07

• 0

#8 CE200

CE200

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 46 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2013 - 20:02

Не искам да те разочаровам, но тези джанти ще ти е много трудно да ги паснеш към чочонските калниците, те и сега стоят навътре, а при допълнително сваляне ще приберат още малко. Според мен нямам смисъл да слагаш по 4-5см фланци, по-удачно ще е да търсиш по-широки джанти или такива с по-малък офсет, въпреки че основно зависи от това ти какво искаш да постигнеш...

Този пост е редактиран от CE200: 07 февруари 2013 - 20:07

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни