Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Монтаж на климатик ?

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 Ray4o

Ray4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 70 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E200 94г.

Публикувано 04 февруари 2013 - 11:37

Здравейте.
Имам въпрос за моята W124, 2000 см3, бензин, двг М111.940, 1994 година:
Някой съфорумец дали е монтирал допълнително климатик на гореописания модел. Идеята ми е да купя втора ръка и да го монтирам.
Ако някой може да сподели опит, майстори, цени и др. приключения ще ми е от полза.
Поздрави, Райчо.
  • 0

"... Уникалната клапа на Уошматик не признава гравитацията!... "

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 февруари 2013 - 20:36

Да става, правил съм го, операцията не е от леките, ако закупиш точният комплект от донор ще ти го поставя.

Трябват ти външен и вътрешен радиатор, компресор - стойката му, дехидратор, връзките между тях, нов ремък и управление. Сваля се таблото, барчето, кутията за парното - в зависимост твоята от кой модел е остава или се заменя и тя, монтират се датчик в плафона и мотор за циркулация на въздуха към него, демонтира се кората на едната колонка, горният панел със сенниците, има играчка и с вакумите.....

Като цяло комплекта струва около 400/500лв а труда още толкова.

Този пост е редактиран от Вай Басо: 04 февруари 2013 - 20:38

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 04 февруари 2013 - 20:47

Vladek, я направи тази магария и то точно на 124-ка, ама бая зор беше доколкото помня.
Пиши му.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 февруари 2013 - 20:51

Неговата му я постави един кадърен човек със звучен ник от улица "Самолет".
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#5 Богомил

Богомил

Напреднал

• Потребители на форума
  • 430 Мнения:
  • Град:България

Публикувано 04 февруари 2013 - 23:13

Неговата му я постави един кадърен човек със звучен ник от улица "Самолет".

Здравей Васко, не е точно така, поставиха е двамата - Владек и Милчо, затова говорят снимките и инфото към цялата операция. Даже Владек направи доста подобрения.
Поздрави!
  • 1
Моят личен блог интернет технологии Програмируеми логически контролери PLC Forum

"Този, който отхвърля промяната, е архитектът на разрухата. Единствената човешка институция, която отхвърля прогреса, е гробището"
Харолд Уилсън.

#6 Ray4o

Ray4o

Чирак

• Потребители на форума
  • 70 Мнения:
  • Автомобил:
    E200 94г.

Публикувано 05 февруари 2013 - 09:49

Здравейте.
Благодаря на всички за инфото. Моята сметка също е около 1000 лв, защото горе - долу толкова е разликата в цената на цяла кола с и без климатик.
Това което ме притеснява е разглобяването на таблото, елктрониката и управлението на клапите. Бих се възползвал от услугите на съфорумците, като имам специални благодарности към Васил - впрегна контактите си да ме спаси от бездарието на един сервиз, които ми скъсаха бензинопровода. Даже съм се замислил да си взема цяла 124-ка със същия двг, спряна от движение, за донор на климатик. И нещата трябва да се случат напролет, като се затопли.
Поздрави, Райчо.
  • 0

"... Уникалната клапа на Уошматик не признава гравитацията!... "

#7 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 февруари 2013 - 10:04

Здравей Васко, не е точно така, поставиха е двамата - Владек и Милчо, затова говорят снимките и инфото към цялата операция. Даже Владек направи доста подобрения.
Поздрави!

Здрасти Бого, изхождам от това което съм чул от Милчо, основната работа я е свършил той, подобренията са друго, но в никакъв случай не твърдя че в последствие първият не се е научил и не знае как.

Здраве и късмет!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни