Случайно попаднах на евтини D2S крушки за коли с ксенон
Започната от gelevp, 31 яну 2013 - 00:49:03
22 мнения по тази тема
Публикувано 31 януари 2013 - 00:49
Здравейте колеги, понеже миналата седмица едната ми крушка 2-3 пъти си смени цвета мина през розово, лилаво, бяло, синьо и накрая светеше като свещ... Се наложи да почна да се ровя за нови крушки, тъкмо се бях решил един приятел да ми носи 2 броя Philips от немско за около 100 лева, но попаднах на един бг сайт... Крушките и системите са китайски, но пък дават гаранция 12 месеца, която важи независимо кой монтира крушките (или пък цялата система) и също така подменят крушки при несъответствие в цвета между двете крушки. Като цяло пичовете бяха много коректни и крушката D2S каквкито са повечето заводски ксенони струваше 14.85лв/бр.
Съответно 2 еднакви крушки на 4300К (такива са стандартните от завода и когато се пречупят през лупата са бели с много слаб син отенък... имаше и 5000К но цената беше по висока а и започва да не изглежда много заводско), та два броя крушки 30лв. + 10-15лв. монтаж, по телефона ми казаха 10, на място ми казаха 15 но не смятам че е от особено значение... та на цената на една китайска крушка по повечето магазини и сайтове (при това с 3 месеца гаранция...), получавате 2 китайски крушки с 12 месеца гаранция!
Дано съм Ви бил полезен и това не излезе като реклама, ако модераторите сметнат че нарушавам правилата може да изтрият линка който постнах и ако някой има желание ще му дам координати на лично съобщение.
http://xenon.bg/xenon_products.htm
Съответно 2 еднакви крушки на 4300К (такива са стандартните от завода и когато се пречупят през лупата са бели с много слаб син отенък... имаше и 5000К но цената беше по висока а и започва да не изглежда много заводско), та два броя крушки 30лв. + 10-15лв. монтаж, по телефона ми казаха 10, на място ми казаха 15 но не смятам че е от особено значение... та на цената на една китайска крушка по повечето магазини и сайтове (при това с 3 месеца гаранция...), получавате 2 китайски крушки с 12 месеца гаранция!
Дано съм Ви бил полезен и това не излезе като реклама, ако модераторите сметнат че нарушавам правилата може да изтрият линка който постнах и ако някой има желание ще му дам координати на лично съобщение.
http://xenon.bg/xenon_products.htm
Публикувано 18 януари 2014 - 14:19
Отдавна карам с такива колега и съм много доволен!
Публикувано 18 януари 2014 - 18:50
а какъв е документът, с който може да се направи рекламация?
Публикувано 19 януари 2014 - 03:49
а какъв е документът, с който може да се направи рекламация?
Какво искаш да рекламираш?
Публикувано 19 януари 2014 - 09:34
Aко еднaтa крушкa изгори, нaли трябвa някaкъв документ, че имaш гaрaнция от еднa годинa, a не просто дa отидеш и имaм гaрaнция<br /><br />Sent from my LG-D802 using Tapatalk<br /><br />
Публикувано 19 януари 2014 - 11:58
На мен ми написаха гаранционна карта и записаха номерата на крушките, трябва да са ти дали такъв документ!
Публикувано 19 януари 2014 - 15:12
Ясно. Септември месец ми изгоря едната ксенонова крушка- D2R и я смених с такава Хелла-160 лв. Сега, понеже колата не се кара от септември, ще трябва да сменя и другата, че има разлика в цветовете и ме дразни, но щом тези крушки имат година гаранция, съответно и документ, мисля да сменя и двете и габаритите и халогените. Мерси за инфото, колега. Кажи ти доволен ли си, как светят-през нощта вижда ли се, различава ли се от фабричния ксенон и познава ли се, че не е оригинално?
Публикувано 19 януари 2014 - 15:28
Аз нямам гаранция...при мен изкарват 2 год........ за китайчета говоря.
Публикувано 19 януари 2014 - 18:26
Аз вече година съм с такива, както и мой приятел с CLS, добре светят нощно време, аз не виждам разлика от Philips-a с който бях преди тва, освен че тези са по 15лв. парчето... (едната още с поставянето не светеше добре и ми я смениха още там...) платих 10 лева за монтаж, за да си спестя момента в който има проблем и трябва от изток да ходя до вагон ресторанта... дали ще дам 10 лева отгоре за монтаж или ще ги дам за нафта е все тая ама ще си спестя разкарването.
Като цвят съм с 4300K (това е и заводското което слагат) светят си супер добре и заводски, като изгорят се замислям дали да не мина на 5000К.
П.П. единия стар Филипс ми седи в жабката за резерва, че вече веднъж съм се прибирал така от морето с един фар и не беше готино...
Едит: Колега, ти ако си със заводски ксенон на в210 демек без лупа, може би ще трябва да си сложиш 5000К за да свети така както искаш, най-добре ги питай на място, разбират си от работата
Този пост е редактиран от gelevp: 19 януари 2014 - 18:27
Публикувано 19 януари 2014 - 18:41
И аз се прибирах от морето с един фар Май месец съм при тези момчета Мерси колега
Публикувано 04 септември 2015 - 14:48
Здравейте колеги,
събуждам тази тема, защото през последната седмица си направих експеримент след като прочетох мненията тук.
Първо искам да кажа, че според мен е безумие да се дават по 150лв за 1бр. ксенонова крушка, още повече, че на нашия пазар е пълно с ментета и може за тези пари да получите качество на крушката като за 1,5лв.
Ноември месец миналата година сложих 2 нови крушки D2S 5000К за по 40лв/бр. в Ксенон център - Пловдив с 3 месеца гаранция и без никакви надписи по тях. Светеха добре, около 8-9 месеца и едната взе да трепти. Оказа се, че стъкления балон е хванат за основата с някакво лепило/смола, което се беше отлепило и стъклото се клатеше.
Реших да си направя проба и поръчах от най-евтините крушки, които успях да намеря 12лв/бр D2S 6000K: http://rudimpex.com/...ula-1-broy.html
Пристигнаха на следващия ден, но изглеждаха съвсем различно от снимката - стъклото не беше хванато с метални скоби за основата, а пак с някакво лепило и светеха като за 12лв. Може би 3 пъти по-слабо от тази за 40лв, която беше на 9 месеца.
Този експеримент ме научи, че ксенонови крушки трябва да се купват на място и на тъмно за да се пробват.
Тъй като съм от Пловдив, потърсих пловдивски магазини и попаднах на тези крушки Oplas 35W 4500K: http://svetlini.com/oplas-D2S
Цената ми се стори добра а и описанието и снимките на крушките ми харесаха, но все пак позвъних и на телефона, който беше посочен за да попитам дали могат да се пробват преди покупка и по възможност на тъмно. Момчето беше много любезно и каза, че няма проблем. Още същата вечер отидох на адреса, който ми даде, но беше след 20:00 часа и като позвъних се оказа, че вече си беше тръгнал. Представете си колко се изненадах, като ми каза, че заради мен ще се върне и след около 10 мин. вече беше при мен.
Изкара ми комплект крушки и сложих едната (4500К) от дясната страна, където ми беше премигващата крушка а от ляво остана старата 5000К. Определено новата светеше по-добре. По-ярко, малко по-жълто в сравнение с другата 5000К, но пък видимостта при 4500К според мен беше по-добра.
Купих си 2 комплекта (крушки) за общо 140лв, а с другите 140, които спестих (ако бях купил комплект от 2 Филипс или Осрам по 140лв) смятам да купя конструктор Лего на сина ми!
Сега имам един излишен комплект чисто нови евтини крушки 6000К, които подарявам. Ако някой ги иска, ще трябва само да си поеме доставката и ще му ги пратя. Пишете ми лично съобщение и ще се раберем.
Не съм обвързан по никакъв начин с нито един от сайтовете посочени по-горе и историята е абсолютно реална. Ако този пост бъде сметнат за реклама, добре, защото моето лично мнение е, че тези крушки Oplas заслужават реклама поради факта, че струват 1/4 от марковите и светят като тях. А за нас потребителите тези неща са важни!
Поздрави на всички и се надявам моя опит да бъде полезен и на останалите.
Публикувано 04 септември 2015 - 18:02
Прари ми едно Лично съобщение с GSM и ще ти звънна да се раберем.
Публикувано 04 септември 2015 - 22:22
Да ти кажа - брат ми кара с Philips от 150 лв. бройката и за 4 години не са направили нито веднъж проблем - няма зима, няма студ, бързо палят, добре светят... Затова струват толкова. Само дето някой остава без LEGO, но... какво да се прави.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 05 септември 2015 - 07:46
Ето как разсъждавам аз: (не искам да ангажирам никого с моето мнение, просто го споделям)
Животът, който производителите на повечето ксенон крушки им посочват е между 3000 и 4000 часа, което е доста повече от халогенните (300-400 часа). При нормални обстоятелства, когато светлините се ползват само на тъмно, ксеноните би трябвало да издържат повече от 7-8 години. Но тъй като при нас се кара с включени светлини постоянно, живота им намалява по-бързо не само от по-продължителната употреба, но и от повечето on/off цикли (които явно също са фактор).
Аз карам средно по 1 час и половина на ден, което означава, че крушките ми ще са светили 3000 часа след 2000 дни, или около 5 години. На пръв поглед всичко изглежда добре...
Но приканвам някой да направи един експеримент ако има възможност - на комплект крушки, които са използвани вече 2 години, да смени едната с нова от същия модел (или поне със същите показатели) и да обърне внимание на разликата. Тя ще бъде осезаема.
С времето, в балончето, което свети се образува един филм, който започва да оказва влияние върху силата на светлината. Въпреки че крушката все още свети, тя далеч не е толкова ефективна.
Не знам на колко години бяха Филипсите, които свалих от моята като я купих, но въпреки че светеха може да се каже, че мъждукаха в сравнение с ментетата, който сложих тогава.
Според мен, за да се запази оптималната видимост, ксеноновите крушки трябва се сменят поне на 3 години, независимо на коя марка са и колко струват. Затова потърсих някаква по-евтина алтернатива.
Само времето ще покаже колко читави са тези Oplas, които купих миналия ден, но дори и през година да ги сменям, като цена ще е същото като да сменям Филипси на всеки 4 години, но съм сигурен, че като осветеност ще е много по-добре.
Пак казвам, това са си мои размисли и сметки, ще се радвам да прочета и други мнения.
Публикувано 05 септември 2015 - 13:47
Ползвам вече година крушки на Филипс, купени от Алито за 45-50лв. двете.
Не са мръднали и светят уникално.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни