Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Метан или Газ............

• Please log in to reply
43 replies to this topic

#31 purata

purata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Posts:
  • Град:София

Posted 20 February 2007 - 20:26

а дали вижда баира преди теб ? :dontknow:
[/quote]
от 190коня,пада на 160, - "голяма загуба",плюс това тази кола нее за състезание.Не съжалявам че дадох 1500лв.,със сигурност ще ги избия.
  • 0

#32 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,660 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Posted 20 February 2007 - 20:34

[quote name='purata' post='33174' date='Feb 20 2007, 08:26 PM']а дали вижда баира преди теб ? :dontknow:[/quote]
от 190коня,пада на 160, - "голяма загуба",плюс това тази кола нее за състезание.Не съжалявам че дадох 1500лв.,със сигурност ще ги избия.
[/quote]
аз сериозно попитах :dontknow: осезаема ли е разликата като скива баира ;) че е евтино ,евтино е .ама динамичните показатели са ми интересни,по спъната ли е от колкото на газ примерно
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#33 purata

purata

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Posts:

Posted 20 February 2007 - 21:10

[/quote]
аз сериозно попитах :dontknow: осезаема ли е разликата като скива баира ;) че е евтино ,евтино е .ама динамичните показатели са ми интересни,по спъната ли е от колкото на газ примерно
[/quote]

Честно казано почти не усещам да има разлика,а ако има тя е малка-около10%.
  • 0

#34 ico850

ico850

Чирак

• Потребители на форума
  • 164 Posts:
  • Град:Варна - Ивайловград

Posted 20 February 2007 - 21:17

И аз карам на метан от около месец, много съм доволен. Уредбата я купих втора ръка с пружини да не клекне за 750лв. за 20 я демонтираха от този от когото я купих за 80 ми я монтираха, градско ми идва около 7лв на 100км , а извънградско 4лв преди за 20лв минавах 100км на бензин сега за толкова минавам почти 300 е загуби малко от конете ама и те не са малко - 143, колата ми е Волво 850 2,0 20V. Съвета ми е слагай метан и си гледай кефа изобщо не му мисли.
  • 0

#35 koko_race

koko_race

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Posts:

Posted 26 February 2007 - 20:28

Като е кофти да караш на ГАЗ защо почват да продават Автомобили със фабрична МЕТАН-уредба?
  • 0

#36 soundMAN

soundMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 4 Posts:
  • Град:гр.Плевен

Posted 28 February 2007 - 18:37

80 000 км за две години - C220 ( W202 - 1995 г.), пълен AMG тунинг, 150 к.с. с BRC газов инжекцион, някакви японски инжектори и бензин/газ само от една верига бензиностанции. За това време смених само едни мембранки за 20 лв. миналата събота. Доволен съм от работата на двигателя както при летни така и в зимни условия . Проблем имах единствено миналата зима по пътя гр.Искър - гр.Кнежа поради -27 градусовата температура когато превключи на бензин. Пътувам много извън града (Плевен) и се усеща икономията от гориво :) .Между 120 - 140 км разхода е около 9.5 - 10 литра.
Днес попаднах в този форум чрез www.dir.bg и после и на тази тема ....... . Харесва ми..... даже първите ми впечатления са отлични .Поздрави за създателите на този сайт :wub: !
Не съм маниак на тема автомобили , даже почти нищичко не разбирам , но знам едно ..... собственик съм на марка, която през годините е била извор на авангардни идеи и разработки, използвани от десетки бивши и настоящи автомобилни компании , достигайки призванието за синоним на качество, сигурност и комфорт .

Пък било и на газ или метан............. :) :wub: :) ! Това, понякога да караш "Mercedes-Benz" на газ или метан според мене не е критерии, че някой е "скъсаняк" ..... Напротив, много често икономичността на заможния би учудила и останала неразбрана за доста хора......... :flagmbcb
  • 0

#37 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4,188 Posts:

Posted 28 February 2007 - 23:01

80 000 км за две години - C220 ( W202 - 1995 г.), пълен AMG тунинг, 150 к.с. с BRC газов инжекцион, някакви японски инжектори и бензин/газ само от една верига бензиностанции. За това време смених само едни мембранки за 20 лв. миналата събота. Доволен съм от работата на двигателя както при летни така и в зимни условия . Проблем имах единствено миналата зима по пътя гр.Искър - гр.Кнежа поради -27 градусовата температура когато превключи на бензин. Пътувам много извън града (Плевен) и се усеща икономията от гориво :) .Между 120 - 140 км разхода е около 9.5 - 10 литра.
Днес попаднах в този форум чрез www.dir.bg и после и на тази тема ....... . Харесва ми..... даже първите ми впечатления са отлични .Поздрави за създателите на този сайт :wub: !
Не съм маниак на тема автомобили , даже почти нищичко не разбирам , но знам едно ..... собственик съм на марка, която през годините е била извор на авангардни идеи и разработки, използвани от десетки бивши и настоящи автомобилни компании , достигайки призванието за синоним на качество, сигурност и комфорт .

Пък било и на газ или метан............. :) :wub: :) ! Това, понякога да караш "Mercedes-Benz" на газ или метан според мене не е критерии, че някой е "скъсаняк" ..... Напротив, много често икономичността на заможния би учудила и останала неразбрана за доста хора......... :flagMB new:

Здравей, и добре дошъл въ форума и Клуба на Мерцоводите :hooray:
Тази тема наистина е доста наболяла и тежка.
Ако погледнем има доста мнения ЗА и ПРОТИВ алтернативните горива.Но смятам, че бъдещето е в тях.
  • 0

#38 pepperj

pepperj

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Posts:

Posted 05 April 2007 - 21:03

момци от цялата тема определено се навих да си сложа метан.колата ми е 124 комби с нивомат така че не би трябвало да имам проблеми с тежината на бутилките ???? кажете ми от каде да я купя и каква да е и колко пари горе долу
  • 0

#39 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,955 Posts:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

User's Awards

2
8
3
2

Posted 05 April 2007 - 21:34

Самата "уредба" метанова без бутилките, качествено поставена, мисля че беше BRC, е около 1800лв, отделно - бутилките. има и по-неоригинални - за тях не знам колко струват. бутилките - още около 700лв.. стана си крупна сума май, ама пък после колко струва возенето...
  • 0

#40 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 05 April 2007 - 23:27

Самата "уредба" метанова без бутилките, качествено поставена, мисля че беше BRC, е около 1800лв, отделно - бутилките. има и по-неоригинални - за тях не знам колко струват. бутилките - още около 700лв.. стана си крупна сума май, ама пък после колко струва возенето...

Да идва момчето до Пловдив-поставям му метановата уредба(мойта,личната,дето я взех за 1000лф ;) ) на преференциална цена от 1600лф.(всичко-от;до!..с поставянето,даже ще му я напълня на метан станцията,та да си се прибере до София момчето само за 7лв.!)-и той ще остане доволен иаз,също-ще ми останат "дребни" за едни джантички(съм си харесАл)...Офертата е В СИЛА от...СЕГА!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#41 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 09 April 2007 - 17:18

Еей,без пари я давам тая метанова и никой не я ще!..Нали стана въпрос,че в БГ бедни няма-всички сме баровци :D,та всеки иска да се обзаведе с нещо скъпо!
>>>Ами добре тогава.Вижте следващата обява:
=ПРОДАВАМ ОРИГИНАЛНА ИТАЛИАНСКА МЕТАНОВА УРЕДБА на цена от 1600 Euro!.При заявка до 15.04.2007-ПОДАРЪК:"Mercedes"123/200/80г. :bigemo_harabe_net-110: =
...Побързайте-количествата са на изчерпване!!! ;)
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#42 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,955 Posts:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

User's Awards

2
8
3
2

Posted 09 April 2007 - 19:05

Еей,без пари я давам тая метанова и никой не я ще!..Нали стана въпрос,че в БГ бедни няма-всички сме баровци :D,та всеки иска да се обзаведе с нещо скъпо!
>>>Ами добре тогава.Вижте следващата обява:
=ПРОДАВАМ ОРИГИНАЛНА ИТАЛИАНСКА МЕТАНОВА УРЕДБА на цена от 1600 Euro!.При заявка до 15.04.2007-ПОДАРЪК:"Mercedes"123/200/80г. :bigemo_harabe_net-110: =
...Побързайте-количествата са на изчерпване!!! ;)

:allhail: :icon_welldone:
Те на това му казвам аз реклама!!! Купувай народе!
  • 0

#43 Agregious

Agregious

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Posts:

Posted 21 April 2007 - 14:00

На първо място бих искал да поздравя всички фенове на Мерцедес.
Това , което искам да кажа е, че Мерцедес са едни от първите компании пуснали тестови автомобили с метан и с пропан-бутан. Стремежа на германците към екология и ниски разходи за транспорт доведоха до серийното производство на водородни автомобили, които продават в комплект с колонката за зареждане....
Но има някои неща с които съм се сблъскал в последните месеци:
1. На някои метан станции се зарежда с промишлен метан. Цената му от Лукойл е 15 ст за килограм. Така ,че и аз да имах метан станция и аз щях да зареждам оттам ....В началото колата няма да го усети, но познати таксиметрови шофьори са с блокирали двигатели след 80 000 км. Така , че умната..
2. Независимо дали карате на метан или пропан бутан, това което се отразява на колата е некачественият монтаж. Ако телефона на сервиза ви е в листата за бързо избиране, тогава няма смисъл да се кара на алтернативно гориво. Преди време карах CLK, вярно не беше мой, но всяко ходене до Балкан Стар ми струваше по 100 лв само за да може монтьора да погледне колата.Ремонта отделно.
3, Една кола независимо дали е Мерцедес или друга марка, ако не върви на бензин или дизел няма как да тръгне по-добре на метан. Моя съвет е да слагате система за алтернативно гориво само ако сте сигурни в самата кола, а не очаквате в сервиза да ви подарят криле..
  • 0

#44 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Posts:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Posted 24 April 2007 - 14:07

какъв промишлен метан, какъв Лукойл.... :bigemo_harabe_net-110:

...метанът си е природен газ, няма промишлен или някакъв друг доколкото знам..... Пък и метанстанция се прави на трасе, където минава газопровод.... ;)

колкото до метанстанциите - вече има навсякаъде по главните пътища и в големите градове.... отдавна дори на опашка не съм чакал...
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users