МНого мнения и ...всеки си е прав с гледната си точка. ..В случая става дума само и единствено за ПАРИ или MONEY 

!!!..От 2г. съм на метан,щото преди това бях на газ и...17-20л/100км в града,нищо че на село беше 12/100.При положение,че 50% от пробега ми е в града,седнах и го сметнах-
за 1.000км на газ плащам 150лв.,
:на метан-80лв,
:разлика-70лв.
:Годишна разлика/за15.000км/- 1050лв. 
..Уредбата струваше малко под 1000лв,така че реално се "изплати" за 1г. Относно вредите заради "тежестта"-за каква тежест говорим при 1800 килограмов автомобил!?!..Още 60кг в багажника /почти на задната седалка,което е още по-благоприятно за окачването/
..Предимства пред газта-на газ имах проблеми с центровките:ако вървеше на газ,на бензин-никва я нямаше или обратно.Противно на очакванията ми на метан тези проблеми изчезнаха-в смисъл,че колата работи нормално и в двата режима!!!
..Недостатъци-загубих около 30% от мощността на баир и при изпреварване/което наистина не е добре,но пък винаги може да се превлючи на бензин,ако се налага/.
..но с разликата от тези 1050лв/за бензин не говоря-там разликата е 1800лв/ си осигурих 13-та заплата,която принципно не е предвидена от работодателя ми!
...Но пък,който си получава 13-та заплата или заплатката му е просто по-европейска---спокойно може и на бензин да си кара 

"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."