EGR клапан
Започната от KOMBAKA, 19 дек 2012 - 23:53:46
3 мнения по тази тема
Публикувано 19 декември 2012 - 23:53
Здравейте колеги. Забелязах че на моята W211 Е 270цди автоматик когато я карам без много газ на ниски обороти забелязвам, че стрелката на оборотомера играе леко така
След малко търсене в нета стигнах до заключението, че проблема МОЖЕ би е в EGR клапана и вероятността да има натрупан нагар и това да пречи на потока от въздух, който подава към турбото и евентуално е необходимо почистване или смяна . Та въпроса ми е дали след откачане на буксата, която се вижда на второто видео колата ми би могла да отчете някаква грешка или след почистването на EGR и поставянето му да е необходима някаква адаптация или нещо подобно на ЕГР клапана. Благодаря Ви.
След малко търсене в нета стигнах до заключението, че проблема МОЖЕ би е в EGR клапана и вероятността да има натрупан нагар и това да пречи на потока от въздух, който подава към турбото и евентуално е необходимо почистване или смяна . Та въпроса ми е дали след откачане на буксата, която се вижда на второто видео колата ми би могла да отчете някаква грешка или след почистването на EGR и поставянето му да е необходима някаква адаптация или нещо подобно на ЕГР клапана. Благодаря Ви.
Публикувано 20 декември 2012 - 10:48
Откачай и почиствай смело, няма да има проблем.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 12 март 2013 - 16:39
Колеги значи това което се вижда на клипа относно откачането не EGR при моята кола не е така лесно. Първо освобождавам болтовете след което едвам едвам с въртене на ляво на дясно го измествам около 2-3 см. Продължиш с почукване отстрани прави измествания и в двете посоки около 7 см това е само на въртене ,пръсках го с спрей на вюрт за ражда да тръгне по-лесно и да излезе но няма. Върти се на ляво и на дясно с чукане ама не отлепя. дайте някакъв съвет.
Публикувано 12 март 2013 - 19:02
Нали знаеш лафа за гомното, не го барай, че после ще търсиш клапан.
Ако клапана ти не работи, ще го запише
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни