Изпускателна система на E200, W124, 136 к.с.
Започната от Alexandro, 26 окт 2012 - 19:54:24
32 мнения по тази тема
Публикувано 26 октомври 2012 - 19:54
Здравейте колеги,
Имам нужда от малка консултация с вас.
Задното ми гърне е за смяна, вдигнахме колата и се оказа, че не само задното, ами и катализатора и средното гърне също са за смяна. При почукване дрънчат от вътре като звънци.
Обадих се на Крафт, (защото са ми най близко) и ми обясниха, че на мястото на катализатора ще ми сложат две резонаторни гърнета "от хубавите" (каквото и да значи това) и цената с тях, средно и задно (оригинално по форма) гърнета ще ми струват около 650 лева с работата. Честно казано не мога да преценя, дали офертата е добра или не и дали трябва да се доверя на Крафт по отношение качеството на предлаганите от тях продукти.
Какво е вашето мнение за гърнетата на Крафт? Дали имате положителен опит с други фирми?
Поздрави.
Имам нужда от малка консултация с вас.
Задното ми гърне е за смяна, вдигнахме колата и се оказа, че не само задното, ами и катализатора и средното гърне също са за смяна. При почукване дрънчат от вътре като звънци.
Обадих се на Крафт, (защото са ми най близко) и ми обясниха, че на мястото на катализатора ще ми сложат две резонаторни гърнета "от хубавите" (каквото и да значи това) и цената с тях, средно и задно (оригинално по форма) гърнета ще ми струват около 650 лева с работата. Честно казано не мога да преценя, дали офертата е добра или не и дали трябва да се доверя на Крафт по отношение качеството на предлаганите от тях продукти.
Какво е вашето мнение за гърнетата на Крафт? Дали имате положителен опит с други фирми?
Поздрави.
www.etheraudio.net
Публикувано 27 октомври 2012 - 10:37
мнението ми е че крафт ще изгние доста по-бързо от оригинал.
Крафт няма да има оригиналното заглушаване.
Крафт няма да има съпротивлението на оригиналните тръби, и от там ще има аномалия в разхода.
каквито и резонатори да слагаш, ще има метално придрънкване при изфорсиране.
Намери от някоя италянка оригинални неизгнили гърнета и ще си решиш проблема на половин цена и то с качествени части.
Аз имам оригинално крайно, ПЕФЕКТНО, НО за да го махна трябва да намеря ремус с 2 изхода, в прилично състояние. а нямам време да търся. на колкото взема ремуса, на толкова давам моето гърне (предполагам 100-140)
Крафт няма да има оригиналното заглушаване.
Крафт няма да има съпротивлението на оригиналните тръби, и от там ще има аномалия в разхода.
каквито и резонатори да слагаш, ще има метално придрънкване при изфорсиране.
Намери от някоя италянка оригинални неизгнили гърнета и ще си решиш проблема на половин цена и то с качествени части.
Аз имам оригинално крайно, ПЕФЕКТНО, НО за да го махна трябва да намеря ремус с 2 изхода, в прилично състояние. а нямам време да търся. на колкото взема ремуса, на толкова давам моето гърне (предполагам 100-140)
Публикувано 27 октомври 2012 - 13:30
Чудно,защо се напъвате гърнето непременно да е от 124,да речем.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 27 октомври 2012 - 13:37
Благодаря за изчерпателната информация Lorinzer. Ще се ориентирам към подфорума за "Покупки". Надявам се да излезе нещо читаво.
@dilqnski: Да разбирам ли, че предлагаш алтернатива?
Поздрави.
@dilqnski: Да разбирам ли, че предлагаш алтернатива?
Поздрави.
www.etheraudio.net
Публикувано 27 октомври 2012 - 16:21
650 лева лелее не се занимавай с глупости както колегата лоринзер е написал само по моргите взимаш гърнетата и ще си излезе на тройно по малка цена
Публикувано 27 октомври 2012 - 17:07
Благодаря,
Очаквам модераторите да ми ревизират обявата и се надявам, когато това стане, да намеря запазени, оригинални, макар и не нови гърнета.
Въпросът е какво да правя с катализатора? Моят дрънчи доста, а това е скъпа част и не е ясно, доколко "новият" ще е читав.
Очаквам модераторите да ми ревизират обявата и се надявам, когато това стане, да намеря запазени, оригинални, макар и не нови гърнета.
Въпросът е какво да правя с катализатора? Моят дрънчи доста, а това е скъпа част и не е ясно, доколко "новият" ще е читав.
www.etheraudio.net
Публикувано 27 октомври 2012 - 17:22
За алтернатива,да речем,се ползва гърне от какъвто и да е автомобил,като се съобразява кубатурата да не е по-малка.да допълня,че на моята кола монтирах от двулитрово цлк,просто такова намерих. Колегите ти подсказаха,че ги има по автоморгите.Темата за катализатора е безсмислена,тъй като осемдесет процента от автомобилите в BG,карат без катализатор,като в момента ти само си мислиш,че имаш катализатор.
Този пост е редактиран от dilqnski: 27 октомври 2012 - 17:24
Публикувано 27 октомври 2012 - 18:05
Единствената причина да предпочета да докарам колата в оригиналното състояние е да не й объркам харченето на гориво, а и донякъде да не я побългарявам. Изобщо не държа на катализатора, но разбирам и от други теми в този форум, че заместването на катализатор с резонаторно гърне или просто тръби не е за предпочитане.
www.etheraudio.net
Публикувано 27 октомври 2012 - 18:59
От къде викаш,че ще и объркаш харча?Тия талиги въобще не се вълнуват от катализатори за харча,по добре да беше казал,че те е грижа за планинския въздух.Няма лошо да и докараш оригиналния вид,ма струва скъпичко,като единствено,след това можеш да имаш изискване,към намаляване на данъка,което вече ще ти се полага.След като си се ровил по други форуми,сподели и за цената на катализатора .Участието ми в темата е само да разбера общественото мнение за катализаторите.
Публикувано 27 октомври 2012 - 19:56
Грешно си ме разбрал. Рових в този форум и се натъкнах на няколко доста стари теми в които хора споделят опит, че замяна на катализатор с резонатор е лоша идея....още повече, че не след дълго почвали да дрънкат при форсаж. Относно въпроса ти за цената: така или иначе не намерих инфо, но предполагам в БС цената ще е по-висока от пазарната на цялата ми кола и точно поради тази причина реших да пусна обява за втора употреба.
Между другото: колко време отнема ауторизацията на обяви за нови потребители като мен от страна на модератор?
Между другото: колко време отнема ауторизацията на обяви за нови потребители като мен от страна на модератор?
www.etheraudio.net
Публикувано 28 октомври 2012 - 14:32
Лично аз съм се интересувал как стоят нещата със заменянето на катализатора.Оказва се,че "Walker" произвежда оригинално за модела гърне,вместо катализатор.Струва 350 лева (или около тази цена).За средното и задното гърне,също от тази марка,цената беше малко под 200 лева,като средното е най-евтино.
Който не вярва,да провери в оригиналния каталог на Walker и да звънне в ТехКо! Аз питах там!
Който не вярва,да провери в оригиналния каталог на Walker и да звънне в ТехКо! Аз питах там!
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 28 октомври 2012 - 18:02
Благодаря за споделения опит gosho777.
www.etheraudio.net
Публикувано 04 януари 2013 - 18:22
Реших да пиша тук за моя проблем с нямането на мощност.... Оказа се, че катализаторите са ми заминали. Махнах ги и сложих 2 резонатора. Катализаторите бяха на 1/2. При свалянето парчета изпаднаха от гърнетата. Мислех си, че ще има ефект, но уви...на следващото извънградско все същото...няма мощност и това си е. Усещаше се, че още е запушена. Вчера махнах задното гърне. От него пак изпаднаха части от катализаторите. Даже и едно доста голямо парче. Напавих едно кръгче само на средно и...разлика има. Имаше си го набирането и пълнеше оборотомера до край. Вече е ясно, че задното гърне ще се сменя. То впрочем не е оригиналното, сменях го миналата година и сега се оказва според 2-ма майсотри, че то не е било за тази кола. По-малко е. Кофти е че гаранцията ми изтече преди месец, но пък и кой знае дали щяха да ми я уважат, а и не бих се върнал пак при тея мошенници. Така...единственото 1:1 заместител е на Walker с поръчка след 1 месец. Нито аспо, нито вито не прозивеждали същото. Имат за 2.0-122кс. Друг вариант е гърне от очиларката 136кс, но трябвало да се преправя. Много се чудя дали да не търся някое 2ра ръка. Вие колеги какво бихте ме посъветвали?
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 06 януари 2013 - 12:30
Втора ръка. Моето е 20 годишно и още е здраво. Имаше из форума по 50лв половината генерация втора ръка преди време - повече от толкова пари не бих дал.
Публикувано 06 януари 2013 - 14:18
Как втора ръка бе,колеги?
Мите,втората ръка мислиш ли че ще е по добро от твоето и колко време мислиш че ще изкара?Може и година,може и две,а може и месец и пак почваме да търсиме гърнета.
Някъде по форума имаше координати на сервизи които правят гърнета по поръчка.Лазаров май беше единия.
Мите,втората ръка мислиш ли че ще е по добро от твоето и колко време мислиш че ще изкара?Може и година,може и две,а може и месец и пак почваме да търсиме гърнета.
Някъде по форума имаше координати на сервизи които правят гърнета по поръчка.Лазаров май беше единия.
Този пост е редактиран от alipi: 06 януари 2013 - 14:19
Не хапи този,който може да те изяде.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни