Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Хлопане от скоростния лост

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 tron

tron

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    CCF Limited Coupe

Публикувано 22 октомври 2012 - 11:02

Здравейте колеги, колата е clk 200 kompr. 2001г. със шест скорости. Проблема е, че когато минавам през дупки или спирам /тръгвам/ по- рязко, се чува едно прихлопване или тракане /все едно има изтървано топче/ някъде от под маншона на скоростния лост. Разглобих средната конзола и под кожения маншон на лоста, видях чя са поставени още два маншона. Има ли друго за разглобяване, където може да е паднало евентуално някое винтче или някоя кора, която не е наместена???
  • 0

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 ноември 2012 - 00:31

А сигурен ли си, че шумът е от купето... Както го описваш ми звучи като шум от тампон на стабилизираща щанга...
Честно казано - около скоростната кутия отвътре е така опаковано, че трябва да разглобиш половината салон за да стигнеш до там...
Аз изпуснах няколко винтчета при едно разглобяване и рових, рових, не можах да ги открия, сложих нови...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 tron

tron

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    CCF Limited Coupe

Публикувано 02 ноември 2012 - 10:22

Сигурен съм, че идва от средната конзола. Мисля, че ако е от тампон няма да се чува, като претъркулване. Пък и вече взех да свиквам явно ще си карам така. Нямам намерение да разглобявам всичко, заради винтче или гайка!!! :unsure
  • 0

#4 tron

tron

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    CCF Limited Coupe

Публикувано 05 ноември 2012 - 13:53

Колеги може ли това хлопане, да се окаже някоя разбита втулка, тъй като първа влиза малко трудно??? Лошото е, че отгоре нищо не мога да видя. Някой зане ли във Варна, къде може да се погледнат скоростите или да ходя в Балкан стар??!
  • 0

#5 tron

tron

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Автомобил:
    CCF Limited Coupe

Публикувано 05 ноември 2012 - 15:35

Хайде пак във филма... Току що погледнах отдолу, на канал. Не видях нищо разхлабено...освен една тръбичка, като жило точно под скоростите. Тя се движи заедно със смяната на предавките. Предполагам, че е жилото за лоста за скоростите. Не съм сигурен. В средата на жилото има една пластмасова кутиика с пружина, която не е закрепена никъде и се движи свободно при мен. Трябва ли да има нещо да я държи защото предполагам,че в дупки се удря в корпуса.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни