Нов член във Клуба!
Започната от Carlito, 22 сеп 2012 - 11:29:50
56 мнения по тази тема
Публикувано 22 септември 2012 - 18:28
Малииии,вече и без фреон остана.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 22 септември 2012 - 20:17
Ооо, наборче..
Добре дошъл и честита колица! Много да те радва и слуша! И дано се оправи по-бързо проблема!
Добре дошъл и честита колица! Много да те радва и слуша! И дано се оправи по-бързо проблема!
Публикувано 22 септември 2012 - 23:44
Добре дошъл в отбора Carlito.Бързам още от сега да ти пожелая много безаварийни километри и много радост от марката.Дано проблема да не е нещо сериозно.
Публикувано 24 септември 2012 - 13:22
Ни се вкарваи в приключения имало сълзене пред задна гума то тва ще е цял спукан водопровод. При минимално сълзене си е разправия да се хване от каде е теча понеже в коша и покраи мотора става ацка жега и всичко изчезва за секунди като добавим и факта ,че става и течение на Въздуха при движение ,а и от перките и става весело. Хем ем малко хем при задната гума, от блока да стигне сълзене минимално при това до задната гума ако някои ме заведе да видя ще го черпя. А тва ,че си си сипал от тия елексирчета за течове колегите ти казаха вече аз лично ги избягвам. И нищо му няма на мотора и да се отвори. Както ти казаха ходи и на друг сервиз и следи по колко антифриз губи и за колко време. И гледаи не се окаже ,че губи спирачна течност ,че тия завирания под колата ,пък теча бил при блока малко странно ми изглежда. Като ги чета колегите с CLK за такъв проблем не съм срещал да споменават.
Този пост е редактиран от Ванюша: 24 септември 2012 - 13:24
Публикувано 24 септември 2012 - 13:32
Тия в Дунев моторс са големи пендели... навремето имах Ауди и му смених агренажен ремък .Отивам и слушам колата и чувам някакво тракане. А онзи ми вика, че ремъка трябвало да ми улегне. Та олекнах след 1000 км с пълен ремонт на двигатела -откъсна се един от клапаните и ми намле главата. По-добре отиди в друг сервиз за второ мнение.Неможе да не съм разбрал понеже майстора седя 10 минути точно там където обясних,пак казвам - и аз се учудих.Просто сгреших че не слязох и аз да мерна за какво става въпрос.
Виж за тва да ме връзват и аз имам опасения - пък макар и минимални ( В Дунев Моторс я гледаха колата под лупа дето се вика - и нищо не споменаха за теч....въпреки че забелязаха къде къде по - малки кусури и детаили)
W124 E320 -94г
Публикувано 06 октомври 2012 - 22:33
Колеги здравейте,ето и снимки на моят екземпляр - надявам се да ви хареса толкова колкото и на мен.
Мерси пак за хубавите пожелания!Пишете ако скоро има среща на клуба плс....Скоро ще кажа и какшо става с теча на антифриз
П.С :Много ме радва клата като цяло,незнам дали за мен от тук на татък има друга кола освен мерцедес...
Мерси пак за хубавите пожелания!Пишете ако скоро има среща на клуба плс....Скоро ще кажа и какшо става с теча на антифриз
П.С :Много ме радва клата като цяло,незнам дали за мен от тук на татък има друга кола освен мерцедес...
Прикачени файлове
Публикувано 06 октомври 2012 - 22:41
Страхотна е!
Публикувано 06 октомври 2012 - 22:45
Още веднъж - много благодаря за пожеланията на всички ви....В понеделник отивам по майстори (различни) и ще сподцеля какво е станало.ДА - относно добавките:Май избързах и сгреших ама хайде дано всичко свърши добре и да съм по - спокоен че колата ми е здрава и да и тегла едно по - големо извънградско
Публикувано 06 октомври 2012 - 22:46
Мерси КDl!Страхотна е!
Публикувано 15 октомври 2012 - 22:20
Колеги Здравейте,
.....Минах указаните 700 км и отидох да видим какво стана с "теча на антифриз" ( напомням че за добро или зло ми набутаха една добавка за запушане на течове).
Значи,теч вече няма.Лично огледах под колата и има само зелени стари следи от теч на антифриз,та уж добавката помогнала и за това пристъпихме към смяната на консумативи,която изглждаше по следния начин:
6 литра моторно масло "Мерцедес Бенц" 5W30 синтетика ( 5.5 литра от него сложихме),ЦЕНА : 201лв
Моторни + ъздушни филтри "HENGST" - ОБЩА ЦЕНА : 65 лева
*КАкво мислите за горните консумативи ?
.....Минах указаните 700 км и отидох да видим какво стана с "теча на антифриз" ( напомням че за добро или зло ми набутаха една добавка за запушане на течове).
Значи,теч вече няма.Лично огледах под колата и има само зелени стари следи от теч на антифриз,та уж добавката помогнала и за това пристъпихме към смяната на консумативи,която изглждаше по следния начин:
6 литра моторно масло "Мерцедес Бенц" 5W30 синтетика ( 5.5 литра от него сложихме),ЦЕНА : 201лв
Моторни + ъздушни филтри "HENGST" - ОБЩА ЦЕНА : 65 лева
Публикувано 15 октомври 2012 - 22:30
Много пари си дал за масло.
Филтрите Хенгст са си ОК, но не си сменил и горивния (не че се налага) в тази цена.
Филтрите Хенгст са си ОК, но не си сменил и горивния (не че се налага) в тази цена.
Публикувано 15 октомври 2012 - 22:35
Здрасти KD ...А на колко трябваше да стъпят тия 6 литра масло ?
Публикувано 15 октомври 2012 - 22:45
Моляте ,кави също трябваше ли задължително и горивен филтър да сменя ? ( Сори че разпитвам като олигофрен но както казах - не разбирам много от коли и се надявам че като отида при майстор и му кажа да смени всички необходими консумативи който се сменят след покупка на кола - ще ме разбере..все пак за тша е майстор и би тр да мога да му се доверя)
Също така нека някой да ме информира как седат нещата със смяната на маслото на автоматика и всички др койнсумативи за автомата?Искам да ги сменя но май ще ида в БС за по - сигурно,посъветшайте ме моля ..адрес и име на специалист също ще ми е от полза.
Мерси предварително за времето ви !
Също така нека някой да ме информира как седат нещата със смяната на маслото на автоматика и всички др койнсумативи за автомата?Искам да ги сменя но май ще ида в БС за по - сигурно,посъветшайте ме моля ..адрес и име на специалист също ще ми е от полза.
Мерси предварително за времето ви !
Публикувано 15 октомври 2012 - 23:35
Мисля, че е излишно да слагаш такова масло, на 12 годишна кола
Само се ръсиш с пари залудо. Двигателя му е ОК със синтетика 5W40, нищо по-нагоре или по-ново не му трябва.
И аз като Лилов мисля че бая са те одрусали с тия 201лв само за маслото.
Публикувано 16 октомври 2012 - 02:01
... смяната на консумативи ...
6 литра моторно масло "Мерцедес Бенц" 5W30 синтетика ... ЦЕНА : 201лв
Моторни + ъздушни филтри "HENGST" - ОБЩА ЦЕНА : 65 лева ...
Маслото си е екстра и това си му е цената .
Филтрите са добри . Маслен, въздушен и на климатика ?.
... трябваше ли задължително и горивен филтър да сменя ?
Препоръчително е . Обади се във V&D auto и питай за цена .
... някой да ме информира как седат нещата със смяната на маслото на автоматика и
всички др койнсумативи за автомата ...
Потърси с търсачката има море от информация, хубаво е да я прочетеш
и да си съставиш мнение по въпроса . Твоята кутия е 722.6 .
... май ще ида в БС за по - сигурно,посъветвайте ме моля ...
Дано някой каже читав и доверен майстор за смяна на масло на АСК .
Във Балкан Стар отиди само ако не намериш проверен майстор .
Аз моето масло на АСК го смених там и не бях доволен, но все пак
са правили тази операция хиляди пъти а на друго място не се доверих .
Запиши си час за сервизната седмица във БС, ще ти прегледат колата,
тъкмо ще ти кажат и как ти е спирачната система .
Специално ще искаш да ти направят оферта за смяна на масло на автоматика .
Предполагам цената ще е около 350-400лв,
за 12 литра масло, смяна с промивка и филтър + уплътнение .
http://www.mercedes-...Flyer-03.10.pdf
Този пост е редактиран от vencislav: 16 октомври 2012 - 02:05
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни