Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Съвет при покупка на S204 220 CDI

• Please log in to reply
3 мнения по тази тема

#1 Kalin2007

Kalin2007

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz S202 - C 220 CDI T-model, Elegance 1999g.
    Mercedes-Benz S204 - C 220 CDI T-model, Avantgarde 2008g.

Публикувано 22 септември 2012 - 00:08

Здравейте колеги,
От известно време обмислям да сменям моята S202 с S204. В началото се навивах за S203 facelift, но постепенно се запалих за S204. По принцип искам да си взема кола не по-стара от 5 години, така, че опция са ми модели след 2007-ма. Трябва да е дизел и автоматик. А комби ми трябва, защото возя куче от време на време и не искам да ми омаскарява седалките. Та молбата ми е да споделите мнения (особено онези, които имат опит с W/S204 преди фейслифта от 2011-та.) за какво трябва да се оглеждам като избирам. Онзи ден правих един първоначален оглед на това http://nfs.mobile.bg...3500&f1=details и мисля, че прилича на моята количка. Чудя се обаче, дали си струва да дам 8-10 000 лв. отгоре за кола 1-2 години по-нова (е, и по-нов модел все пак) сравнено с модели S203 facelift от 2007-ма да речем?
,
  • 0
Публикувано изображение

#2 pippo

pippo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 40 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercede - Benz C 220 CDI, W204, 2008г.

Публикувано 24 септември 2012 - 13:47

Здравей, колега!
Карам такъв автомобил вече година и три месеца и да чукна на дърво не съм пипнал нищо освен една смяна на масло на скоростната кутия, смяна на масло на двигател с филтрите и смяна за задни накладки с дискове. МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ КОЛАТА!
Моята е 2007 година и когато я взех беше на 86 000 км. сега е на малко над 100 000.
При всички положения си струва да замениш твоята 202-ка с 204-ка, наистина ще се впечетлиш от колата, защото аз преди това карах ЦЛК 208, което спокойно мога да кажа, че е като Ц класа 202-ка, и разликата е огромна и в комфорта и във возията, абе във всичко :)
Съветите, които мога да ти дам за избора на самата кола са задължително проверка с подходящия софтуер и ако тази проверка не е в БалканСтар задължителна проверка там по ВИН код, за да разбереш кога за последно е била в оторизиран сервиз и кога е приключила сервизната й история, защото БГ джамбазите обикновенно скатават сервизните книжки.
Общо взето това е, за съжаление тук не влизат много притежатели на такива автомобили, но ако имаш още въпроси не се притеснявай да питаш, ще се радвам ако мога да ти бъда полезен. :)
  • 3
Публикувано изображение

#3 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 24 септември 2012 - 15:35

''Чудя се обаче, дали си струва да дам 8-10 000 лв. отгоре за кола 1-2 години по-нова (е, и по-нов модел все пак) сравнено с модели S203 facelift от 2007-ма да речем?'' Е тва трябва да се изясни и много от нещата сами ще си доидат на место иначе е арна колицата на мен ми харесва. Що не прегледаш и другите модели на Мерцедес може и там нещо да си харесаш. Имаи и на предвид ,че има слухове ,че модела го спират от производство в скоро време ,а с пускането на новия мисля сам можеш да предположиш какво ще се случи с цените за състоянието на пазара на каквото и да било смятам малко или много пак си запознат. Прегледаи темите в продава да видиш какви замаиващи отбивки от цената се правят и пак дадения автомобил не се купува искам да кажа да внимаваш и добре да си направиш сметката ,а не да се заробваш в автомобил.

Този пост е редактиран от Ванюша: 24 септември 2012 - 15:37

• 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 24 септември 2012 - 18:41

Бих те посъветвал да се насочиш към 203 фейса.
Преди два месеца взехме едно такова, 2005г. комби, кожи, ел. седалки климатроници и тн.... и тн... за 11 000лв.
Да ти кажа честно е търсих 7-8 месеца, но е намерих.
На реални 190 000км. със книжка както си му е реда, проверена отвсякъде.
Да не ти казвам че по ходовата част нямаше грижи, дисковете и накладките и бяха сменяни скоро с оригинални.
Като е взех и смених водната помпа че не ми харесваше, ремъка и ролките, маслото в мотора, в кутията, спир. течност и моторчето на задната чистачка (нали е комби пък им са слаби места...)
Та в тоя ред на мисли, колкото и нова да е, пак ще трябва да сложиш някой лев, за обслужване, регистрация все нещо ще смениш.
Да не говорим че има и голяма възможност да е наредена.
  • 0

logo-600-1002.png

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни