Здравейте, в момента съм в Германия и получих повреда в генератора по пътя на моя Спринтер 312 /не зарежда/. Проблема ми е такъв, че незнам последователноста за сваляне на ремъка, който задвижва генератора, водна помпа итн. Искам да сваля генератора и да го подменя с нов, защото съм намерил изгоден такъв, но ремъка ми е проблем на пръв поглед. В горния край е обтяжната ролка с едно амортисьорче и пружина, но незнам как точно се свалят. Ако е нужно мога да направя снимки. Много ще се радвам някой да сподели опит.
Сваляне на ремък на Спринтер 312
Започната от loxxxly, 18 сеп 2012 - 20:59:23
4 мнения по тази тема
Публикувано 18 септември 2012 - 20:59
Публикувано 18 септември 2012 - 21:09
Направи малко снимки, може някой колега да се ориентира по-добре и да помогне.
Публикувано 19 септември 2012 - 12:24
Мисля, че със свалянето на десния болт ще се разхлаби ремъка. Искам само да го изкарам от шайбата на генератора за да мога да го сваля. Нека някой, който е запознат да сподели опит, че да не объркам нещата нещо. Ще съм много благодарен
Прикачени файлове
Публикувано 19 септември 2012 - 13:00
Колега, развиваш болта който държи пружината и го охлабваш надолу.
След това ремъка ще се отхлаби, сменяш го като спазваш да мине покрай ролките както е бил и отново натягаш пружината от снимка 3.
Зелената пружина ти е обтегача на ремъка.
Успех.
След това ремъка ще се отхлаби, сменяш го като спазваш да мине покрай ролките както е бил и отново натягаш пружината от снимка 3.
Зелената пружина ти е обтегача на ремъка.
Успех.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 19 септември 2012 - 14:11
Благодаря много, аз ще свалям само генератора, несмятам да махам целия ремък за да не объркам после.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни