Ремонт: Захранващи кабели на запалителните бубини
Започната от Kainy, 01 сеп 2012 - 16:33:06
13 мнения по тази тема
Публикувано 01 септември 2012 - 16:33
Не успях да намеря подобна тема във форума, но ако има се извинявам за повтарянето.
Та след като газифицирането на CLK-то ми, то веднага насочи вниманието ми към вече сериозно повредената запалителна система, то се наложи да сменя 2-те запалителни бубини и кабелите за свещите. Дотук всичко добре и състоянието на автомибила вече е отлично, но докато ги сменях забелязах, че кабелите които идват от инсталацията на колата и влизат в бубините, са в доста лошо състояние. Изулацията им разрушена/изпечена, куплунга също е бая изпечен и е лесен за счупване, кабела се изхлузва лесно от куплунга си и т.н. С учудване обаче открих, че такива кабели не се продават по магазините и навсякъде ме съветвах да ходя да ровя по моргите (което за съжаление мога да направя чак следващата събота/неделя, в най-добрия случай). Междувременно обаче не знам дали в това състояние тези кабели не представляват опасност за новите елементи. Гадното е че днес си сложих и нови накладки, та не мога все още да тествам колата при високи скорости, за да видя дали ще изгаси цилиндър заради кабелите. Т.е. се чудя дали е добра идея да почистя кабелите и да ремонтирам изолацията/куплунга докато успея да намеря по-здрави такива. Мисля че в работилницата имам изолационна лента за 30-40 киловолта, което май трябва да е достатъчно.
Общо взето основният ми въпрос е, дали неизправността на тези кабели може да повреди бубините и дали мога да ги намеря някъде нови (или само куплунгите, пък кабели все ще намеря със същите характеристики).
Та след като газифицирането на CLK-то ми, то веднага насочи вниманието ми към вече сериозно повредената запалителна система, то се наложи да сменя 2-те запалителни бубини и кабелите за свещите. Дотук всичко добре и състоянието на автомибила вече е отлично, но докато ги сменях забелязах, че кабелите които идват от инсталацията на колата и влизат в бубините, са в доста лошо състояние. Изулацията им разрушена/изпечена, куплунга също е бая изпечен и е лесен за счупване, кабела се изхлузва лесно от куплунга си и т.н. С учудване обаче открих, че такива кабели не се продават по магазините и навсякъде ме съветвах да ходя да ровя по моргите (което за съжаление мога да направя чак следващата събота/неделя, в най-добрия случай). Междувременно обаче не знам дали в това състояние тези кабели не представляват опасност за новите елементи. Гадното е че днес си сложих и нови накладки, та не мога все още да тествам колата при високи скорости, за да видя дали ще изгаси цилиндър заради кабелите. Т.е. се чудя дали е добра идея да почистя кабелите и да ремонтирам изолацията/куплунга докато успея да намеря по-здрави такива. Мисля че в работилницата имам изолационна лента за 30-40 киловолта, което май трябва да е достатъчно.
Общо взето основният ми въпрос е, дали неизправността на тези кабели може да повреди бубините и дали мога да ги намеря някъде нови (или само куплунгите, пък кабели все ще намеря със същите характеристики).
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."
Публикувано 01 септември 2012 - 21:24
Moжеш да ги ремонтираш разбира се, даже е задължително. Имаш явно смелост да пипаш.
Пластмасовата буксичка се продава отделно. На първата снимка даже има парт номера. Поръчваш от Балканстар например.
Виж тази тема, не е точно това, което търсиш, но ще свърши работа!
http://forums.mbclub...B0%D0%BF%D0%B0/
И от сега да направим една уговорка!
Когато ремонтираш нещо, вземи фотоапарата и после пускай темичка!
Пластмасовата буксичка се продава отделно. На първата снимка даже има парт номера. Поръчваш от Балканстар например.
Виж тази тема, не е точно това, което търсиш, но ще свърши работа!
http://forums.mbclub...B0%D0%BF%D0%B0/
И от сега да направим една уговорка!

Когато ремонтираш нещо, вземи фотоапарата и после пускай темичка!
Публикувано 01 септември 2012 - 22:53
Бубините няма да се повредят,ма бъркаш работата на компа.Като запалиш ако работи нормално,значи още няма окасяване,ма ако тресе,работата е ясна.При всички случаи трябва да изолираш кабелите.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 02 септември 2012 - 00:31
То досега тресеше много здраво докато е на скорост, но след смяната на бубините е доста добре. Пробвах тази вечера да се повъртя малко на някои завои, че да вдигна оборотите без да ускорявам много, че накладките са още пресни и нямаше прекъсване на цилиндър, така че засега не правят проблем, но наистина са в лошо състояние. Утре ще намина през едно сервизче да видя дали могат да ми свършат работа, пък ако не стане ще хвана и ще ги направя.
Иначе благодаря. Още понеделник ще си поръчам буксите
Иначе благодаря. Още понеделник ще си поръчам буксите

"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Публикувано 02 септември 2012 - 20:49
Koи букси ще поръчваш и защо? Твоята инсталация може да се възстанови и да стане като нова, като се използват всичките и букси.
Ако не успееш да намериш човек, ми звънни, ще ти обясня кое как се прави, какви изолационни материали се използват, други улеснения.... и ти ще прецениш дали сам да си я направиш или да я дадеш на някой който умее, да ти я направи.
Излишни пари ще даваш за букси.........
Ако не успееш да намериш човек, ми звънни, ще ти обясня кое как се прави, какви изолационни материали се използват, други улеснения.... и ти ще прецениш дали сам да си я направиш или да я дадеш на някой който умее, да ти я направи.
Излишни пари ще даваш за букси.........
Този пост е редактиран от Вай Басо: 02 септември 2012 - 20:51
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 03 септември 2012 - 08:52
Проблема е че буксите са бая изпечени и начупени. Все още имат някаква форма, ама са на 2-3 сваляния живот. Самите кабели ако не са накъсани (тъй като не съм ги оглеждал обстойно), само ще ги почистя и изолирам. Не помня името на изолацията която имам на разположение, но помня че беше за до 40 000 волта, ползвах я когато се занимавах с монтаж на светещи реклами (в случая с неоново осветление). Ако имаш по-подходящо предложение, ще го пробвам
Най-вероятно още довечера ще отида до работилницата и ще ги постегна.

Публикувано 06 ноември 2012 - 17:50
Има ли развитие по случая?
При мене е същото положение, мисля да сменя целите кабели, които захранват бобините.
При мене е същото положение, мисля да сменя целите кабели, които захранват бобините.
Публикувано 07 ноември 2012 - 11:03
Ами така и не успях да намеря време да отидя до Ивайджет, за да ги питам тях, иначе от БалканСтар ми казаха че мога да си поръчам кабелите, буксите или цели сглобени кабели, само че не можаха да ми кажат цена, а и нямах време да ходя до отдела им за части, та да питам.
Публикувано 07 ноември 2012 - 12:16
Е сега от там идвам.... все си знаех че са ненормални, ама тоя път надскочиха себе си 
Хубавото в моя случай е, че проблема е решен и се оказа на съвсем друго място, а именно два разбити газови инжектора, след подмяната им гаранционно колата буквално заспа. Сега като изчистя и дросела..... не ми се мисли,ЦЛК-то нов автомобил направо
Иначе тия буксички и при мене са изпечени, ама явно си дават добър контакт. Бих ги сменил, но не и на цената на Балкан Стар.

Хубавото в моя случай е, че проблема е решен и се оказа на съвсем друго място, а именно два разбити газови инжектора, след подмяната им гаранционно колата буквално заспа. Сега като изчистя и дросела..... не ми се мисли,ЦЛК-то нов автомобил направо

Иначе тия буксички и при мене са изпечени, ама явно си дават добър контакт. Бих ги сменил, но не и на цената на Балкан Стар.
Този пост е редактиран от Алфонсо: 07 ноември 2012 - 12:20
Публикувано 07 ноември 2012 - 16:30
Update:
Намерих и купих буксите, заедно с кабелите към тях втора употреба супер запазени от английска кола, скоро ще ги сменявам
Намерих и купих буксите, заедно с кабелите към тях втора употреба супер запазени от английска кола, скоро ще ги сменявам

Публикувано 08 ноември 2012 - 09:25
А каква цена ти дадоха в БалканСтар?
Публикувано 08 ноември 2012 - 11:34
А каква цена ти дадоха в БалканСтар?
От БС ми дадоха цена 25.16лв за 1бр буксичка, която знаеш какво представлява. Провериха го и по номера от темата на Лилов и по ВИН на колата ми, САМО буксичка без кабел и т.н. 25лв

Тия са откачени, хич не ги слуша главата. В Ивай ми обявиха скромната цена от 25лв за брой, теглих им една и на тях.....
Добре че има англичанки по моргите, иначе ще ни разкатаят с тия цени.
Публикувано 08 ноември 2012 - 12:36
Трябва да споделиш кои морги си поситил, че и аз ще трябва да прибегна към тях. Иначе цената е далеч от истината... Набързо намерих целия кабел (естествено нямаше наличност) за 10 евро, което е по-прилична сума.
Публикувано 08 ноември 2012 - 12:59
Трябва да споделиш кои морги си поситил, че и аз ще трябва да прибегна към тях. Иначе цената е далеч от истината... Набързо намерих целия кабел (естествено нямаше наличност) за 10 евро, което е по-прилична сума.
Ходих при Влади от Мировяне, 10лв за целия кабел с двете букси мисля, че е отлична цена

Защо не му звъннеш,може да има още такива двигатели.
0887728327
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни