Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Голям разход на колата - clk 200 автоматик

clk 200 w 208 разход газ

• Please log in to reply
336 мнения по тази тема

#106 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 22:05

Смешно,смешно колко да е смешно?Еми компа не хваща сцепен шланг,след дебитомера!

Този пост е редактиран от doich: 02 януари 2013 - 22:06

• 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#107 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 22:20

Има разлика между четене и четене... Предполагам това има предвид колегата. За пример досегашните газаджии ми настройваха колата 4-5 пъти, като в момента по техни думи картата отговаря 1:1 с тази на бензина и разхода и вървежа трябва да са идентични, та уж нали това е идеята на хубавите газови инжекциони. И въпреки всичко, все още съм с 20/100, което за газаджиите никак не изглежда странно :) Затова като имам време почвам да ходя по други, пък ще видим.
  • 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#108 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 02 януари 2013 - 22:38

Смешно,смешно колко да е смешно?Еми компа не хваща сцепен шланг,след дебитомера!

Е, да, няма да видиш такава грешка на монитора :hailandkill , но като видиш на празен ход LTFT в минус веднага трябва да ти светне, че горивото е повече, а е повече, защото нещо казва на компютъра, че трябва да даде повече гориво - в случая дебитомера отчита въздух 1, влиза реално въздух 0,6 получаваш богата смес, ламбдата вика "чакай спри се" и те ти проблема - елементарно. Най-малкото запушваш въздуховода с нещо и ако не ти изгасне двигателя значи ясно - смуче допълнително някъде след измерителя. То тая работа не е за коне с капаци..., ако ми разбираш метафората.

Kainy, от любопитство, каква марка ти е системата?

Този пост е редактиран от crush: 02 януари 2013 - 22:40

• 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#109 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 22:45

Landi Renzo Omegas (EVO ако не се лъжа) с по-силния изпарител.

Този пост е редактиран от Kainy: 02 януари 2013 - 22:46

• 0
"My armies are all slain. My castle lies in ruins. My enemies have taken everything from me, all my wealth and power. But they could not kill me. I still walk the earth, weak but alive. They have taken everything but the beating of my undead heart.
Now they will learn of fear, these mewing babies who thought they could destroy me. I shall regain my powers, and I shall come to them in the night. And my visits shall not be kind."

#110 doich

doich

Чирак

• Потребители на форума
  • 237 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Кораби,морета ,океани и Втората Световна Война
  • Автомобил:
    clk 230 cоmpresor
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:00

Да прав си crush ,на английски такъв човек се казва trouble shooter,лошото е че са много малко в Б-я
  • 0

Бий червените докато побелят и бий белите докато почервенеят!Батько Махно

#111 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 02 януари 2013 - 23:09

Чувам хората да хвалят Ланди като цяло, пък и са хора с опит, странно ми е да не се оправят с проблема. Мисля, че трябва да ги помолиш да направят настройката, гледайки живите данни. Все пак опитах се да помогна с каквото мога като информация.
  • 0

#112 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:12

не става въпрос за същите Ланди, а за някакви нови :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#113 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:12

Проблема е че уж са между официалните сервизи :) Явно ще трябва да мина през Маргел...

Иначе я гледаха на живо... Т.е. не само на място, а и в движение. Въпреки че като цяло съм доволен от сервиза, то все пак ще отида на второ мнение и вече тогава ще търся проблем. Доколкото ми е известно си има майсторлък в това точно как се монтира газта, но не знам доколко това може да причини 5-6 или повече литра отгоре. Що се отнася до настройката, вярвам че черно на бяло изглежда добре и надали и тя е единствената причина за огромния разход. Но все пак още никой не е намерил точно кое е проблема.

Този пост е редактиран от Kainy: 02 януари 2013 - 23:17

• 0

#114 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:30

Landi Renzo Omegas (EVO ако не се лъжа) с по-силния изпарител.

Landi викаш..... тия не бяха ли най-великите уредби?
Така и така си си дал парите ( и то не малко сигурен съм) гони ги до дупка, гаранцията се признава до колкото знам във всеки един сервиз в страната. В първия удобен момент отивай в Маргел да пробват да ти оправят колата. То S500 харчи по малко 'баси, говорим за двулитров мотор, какво е това 20/100
  • 0

#115 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:40

Знам... Още утре сигурно ще отскоча докато още съм в отпуска.
  • 0

#116 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 януари 2013 - 23:46

Не отлагай, така все едно караш на бензин ;)
  • 0

#117 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 януари 2013 - 14:46

Не отлагай, така все едно караш на бензин ;)

Започвам първо със засичане на бензина. Днес отидох да го напълня догоре и след още 70-тина км, които смятам днес да навъртя, ще имам резултат за сравнение.

Във връзка с това ако мога да задам 2 оффтопик въпроса:

1. Когато ми свърши бензина и колата изгасне (както споменах в минал пост), то помен от хидравлика или спирачки няма никакъв. Едни ми казват, че си има система или устройство, което осигурява двете да работят малко след изгасване на автомобила, други че няма такова нещо. Трудно ми е да повярвам, че ако ми свърши бензина със 120 по магистралата, то ще се наложи да се пречукам като куче :) Не че възнамерявам да ми свършва де, но все пак.

2. Стрелката за бензина изглежда да не може да стигне най-горе, но пък изглежда да седи там, докъдето стига, докато реалното количество на бензина не почне да пада под тази стойност. В таблото ли да търся проблема или в датчика в резервоара (не знам дали е с плувка като при по-старите автомобили).
  • 0

#118 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 03 януари 2013 - 22:34

Хидравличната помпа се върти от ремъка, а той се върти от коляновия вал. Докато си в обороти на скорост нема се плашиш. ;)
  • 0

#119 Kainy

Kainy

Напреднал

• Потребители на форума
  • 396 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor 1997
    Audi A6 3.0TDI 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2013 - 16:30

Така... За мое голямо учудване, днес колонката изключи на 9.6л. С още малко напъване вкарах до 10.5, но предполагам с повече търпение щях евентуално да стигна 12. Т.е. бензин Super 95 (нормалния в OMV). Вярно че улиците бяха що годе празни и вчера и днес, но пък и не я карах много леко поради този факт. Да речем че при натоварено движение и по-къси разстояния да стига 14-15/100. Затова проблема официално трябва да е газта. Утре сутринта ще я закарам на тези които са я слагали, все пак си е в гаранция, да ѝ баят докато измислят каква е причината. Ако и този път не се справят, вече ще почна да ходя при други майстори. Важното поне е, че явно мотора си харчи добре, което е успокоително.
  • 0

#120 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 януари 2013 - 17:15

Така... За мое голямо учудване, днес колонката изключи на 9.6л. С още малко напъване вкарах до 10.5, но предполагам с повече търпение щях евентуално да стигна 12. Т.е. бензин Super 95 (нормалния в OMV). Вярно че улиците бяха що годе празни и вчера и днес, но пък и не я карах много леко поради този факт. Да речем че при натоварено движение и по-къси разстояния да стига 14-15/100. Затова проблема официално трябва да е газта. Утре сутринта ще я закарам на тези които са я слагали, все пак си е в гаранция, да ѝ баят докато измислят каква е причината. Ако и този път не се справят, вече ще почна да ходя при други майстори. Важното поне е, че явно мотора си харчи добре, което е успокоително.

Ами нормално харчи на бензин, 12/100 ми харчеше редовно като карах на бензин, даже и 11 съм стигал, с по-леко каране и при по лек трафик.
Обаче тоя твой разход от 20/100 газ..... тия са за убиване!!!
  • 0

5 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 5 гости, 0 анонимни