здравейте ,нов съм в форума ще си купувам мерцедес c220 cdi и искам мнение и съвети при покупка. и други въпроси имам..моля някой който е на ясно да казва..интересувам се от ...
1-разход
2-качество на автомобила ? ( окачване,двигател,купе и т.н)
3-как се държи на пътя и най вече в сняг
4-поддръжка на автомобила ( цени ,проблематични части " двигател,окачване"и т.н
5мисля да си взема автомат понеже в голям град с големи задръствания с механика е доста зле но ако са слаби автоматите естествено че ще взема механика ?
6-какво се гледа и какво се прави при покупка на c220 ??( двигател ,купе ,рама"за да не е някой турски или английски каква рама да е ? + ,ходова)
7-чувал сам че имат проблем с дюзите и че 1 дюза струва 800лв ? и въобще това не е ли мотор помпа дюза ? понеже на места го пишат че е Комън Рейл?
8-към кой модел е по добре да се насоча 2002,2003,2004,2005 година ?
и все пак ако имате други полезни съвети казвайте

Mercedes c220 cdi
Започната от nachevv, 04 авг 2012 - 19:05:06
1 отговор на тази тема
Публикувано 04 август 2012 - 19:05
Публикувано 06 август 2012 - 17:13
Съдейки по годината, ясно, че си се насочил към W203, демек след 2001. Помпа-дюза там няма, само комън рейл.
Малко отзад-напред, но до точка 8 не ми стана ясно кой модел точно целиш - дали 202 или 203..
Сега поред
1. Разход - зависи от ездата, общо взето окло 9.5-10.5 в града и от 4.8 до 7.5 извън града. Зависи и от сезона и от горивото, от състоянието на колата... От много неща.
2. Като изключим бъгавата електроника и слабите неоригинални части по окачването (у нас е за джип, а и той се чупи) общо взето колата е добра. Има хиляди теми, да не влизам в подробности
3.Държи се като Мерцедес, за зимата ако всичко му е читаво нямаш проблеми с добри гуми, е, не е предно предаване, разбира се, но се кара нормално.
4. Сените са от-до оригиналните са скъпи, рейка например е няколко бона, но се намират части и втора ръка, иначе оригиналните нови в Балкан стар са цифра страшна.
5. Ами всичко се гледа, най-добре плащаш една диагностика при оторизирания вносител и ще ти кажат.
6.Автоматът е най-добрият избор, стига да е читав и обслужен, има теми...
7. Дщзите са толкова, но моята например е на 130.000 и не е сменяно нищо, карам я вече 100.000, зависи как е гледана колата с какво е карана... Иначе са капризни, да...
8, Най-добре гледай да е след 2004 след фейслифта.
Успех!
Малко отзад-напред, но до точка 8 не ми стана ясно кой модел точно целиш - дали 202 или 203..
Сега поред
1. Разход - зависи от ездата, общо взето окло 9.5-10.5 в града и от 4.8 до 7.5 извън града. Зависи и от сезона и от горивото, от състоянието на колата... От много неща.
2. Като изключим бъгавата електроника и слабите неоригинални части по окачването (у нас е за джип, а и той се чупи) общо взето колата е добра. Има хиляди теми, да не влизам в подробности
3.Държи се като Мерцедес, за зимата ако всичко му е читаво нямаш проблеми с добри гуми, е, не е предно предаване, разбира се, но се кара нормално.
4. Сените са от-до оригиналните са скъпи, рейка например е няколко бона, но се намират части и втора ръка, иначе оригиналните нови в Балкан стар са цифра страшна.
5. Ами всичко се гледа, най-добре плащаш една диагностика при оторизирания вносител и ще ти кажат.
6.Автоматът е най-добрият избор, стига да е читав и обслужен, има теми...
7. Дщзите са толкова, но моята например е на 130.000 и не е сменяно нищо, карам я вече 100.000, зависи как е гледана колата с какво е карана... Иначе са капризни, да...
8, Най-добре гледай да е след 2004 след фейслифта.
Успех!
Този пост е редактиран от StefanB: 06 август 2012 - 17:14
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни