Към съдържанието

•  

Снимка

Гавра на магистрала Хемус?

• Please log in to reply
28 мнения по тази тема

#1 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 юли 2012 - 18:42

Здравейте колеги,

днес от доста време се пуснах пак по Хемус. Направи ми впечаление, че почти цялата "магистрала" и в двете посоки (към/от София) беше с ограничения.

Най-фрапантните бяха 4 подред ограничения с 90 км/ч, комбинирани със знаци А21 ("Възможна е поява на домашни животни") и А22 ("Възможна е поява на диви животни") през един. Т.е. едно ограничение с кравичка, едно - с еленче, едно - с кравичка, едно - с еленче. Ей така наредени. Муцка. :)

Карам, оглеждам се - магистралата с мантинели от двете страни, допълнително мостове, мрежеста ограда, хълмове. Тези диви и домашни животни трябва да са или много дребни, че да минават под мантиналата и/или да са с някаква висока проходимост (например. крава-парашутист или елен-катерач). И как са изчислили, че се редуват така пре едно и точно в тази отсечка на пътя - не ми стана ясно.

Карах така малко време, издивях, казах си "б@х тоз' зоокът" и ограничението не го спазвах, щото за мен си беше гавра.

Съответно след 4-ия знак за ограничение с 90 ...зад завоя патрулкаааа :) Не знам обаче, дали ме светнаха и с колко.

Молбата ми е, когато някои от колегит минават:
а) да внимават за хранилките и
б) ако им е лесно да направят снимки на пътя/местността преди и около знаците, понеже едва ли аз ще съм единственият с честитка и с КАТ ще се съдим. (Аз също ще мина наточно пак оттам, за да наснимам хубаво, но колкото повече колеги сме - толкова повече.) :hailandkill
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2012 - 18:50

С колко караше като видя патрулката?
Имаш 20км/ч толеранс, до колкото може да се нарече така.

Някой ми разправяше, че видял крави на магистралата, понеже изходите към селата не са преградени за животни и могат да се качат от там.
Бе Хемус... :)
  • 0

#3 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 29 юли 2012 - 19:00

Ами към 110-120 да съм бил. Не беше нещо брутално, но много им се натоварих. Заприлича ми на класическа хранилка.
Щото като гледаш еленче-кравичка-еленче-кравичка усещаш, че те взимат за мезе и на последния знак си им теглил една...а те вече дебнат.

Ако ще ограничават на тази логика - то в цяла България, няма да има разрешена скорост над 90 км/ч (или колкото им хрумне да е), щото диви и домашни животни няма само около София.
  • 0

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2012 - 19:14

Welcome to the real world :)
То само около София няма животни ;)
  • 0

#5 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 юли 2012 - 20:43

има едни знаци от двете страни преди тези с кравите и елените. та знаците са най-фрапиращи ;) КРАЙ НА МАГИСТРАЛА със знак отдолу указващ периметъра му на действие, а именно ... 20км !!!
то е ясно, че тая "магистрала" и за .....Й не става , ама пък това със животните си е смехория.
  • 0

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2012 - 09:26

То ако се премери реално колко километра от тая магистрала (и не само от тая) са реална магистрала - може да излезе и под половината. Ми интервала между двата тунела, където е моста над Витиня - също не е магистрала! Което също е обозначено с някакви измислени пътни знаци. Иначе ако отвориш карта е нарисувано хиляди километри.

Ето я реалността (която реално също не е много вярна)
Posted Image
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#7 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4638 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 30 юли 2012 - 10:24

Точно между първите два тунела, в посока София-Варна, има ограничение 90.

Там е с лек наклон надолу и за да се поддържа 90, трябва човек да натиска от време на време спирачката. Особено ако е с дизел.

Точно там, някъде преди или след полицейското управление на хълмчето, до пътя, но обратно на движението, седи една бяла необозначена полицейска Астра. И щрака ли щрака.

На 8 март тази година ме бяха заснели с умопомрачителните 116км/ч. Така че - внимавайте.

От тогава - минавам като пенсионер, тръгнал на море.
  • 1

#8 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 30 юли 2012 - 10:25

Ако може да се нарече магистрала , просто е много разбира .
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#9 martinis

martinis

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Интереси:Automotive Diecast Models
    Whisky & Cigars
  • Автомобил:
    (S203) C320CDI Elegance 2005
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 юли 2012 - 13:24

Гавра отвсякъде си е... с всички шофьори, не ми идва на акъла какво ли си мисли някой немец или французин минавайки по наште магистрали :)
колкото до толеранса, то във Франция от опит знам, в някои департаменти толеранс е да караш ако можеш и с 200 но задължително в крайна лява лента при минимум три ленти в посока... и свидетел съм бил как незнайно откъде тир помита 5-6 диви прасета на същата магистрала. Службите съобщават по специалната радио честота, и съответно при такава скорост след няколко минути стигам на мястото и що да видя - пожарникарите вече миеха пътя от свинските останки... приликите свършват с това, че и двете магистрали са в Европа, в страни членки на ЕС, разликите...
  • 0
Кучета не са ме хапали, само хора...

#10 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 юли 2012 - 22:03

Аз пък миналата седмица си ъпдейтнах пои точките за камери и се оказа, че има една камера, която не я знаех досега. За съжаление малко късно я видях. Тя е след село Брестница..в посока София, преди да се качиш на магистралата срещу един Шел (май беше), където има едно стеснение на пътя и отбивка в дясно за Плевен..точно на стеснението е камерата, а ограничението е 60 км...
  • 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 август 2012 - 21:44

А стига бе? Аз мислех, че ти никога не превишаваш скорост?!
Като ти казвам, че има идиотски поставени ограничения, които с нищо не са оправдани, а ти всеки път ми обясняваш, че няма значение какво е ограничението - щом го има значи трябва да се спазва!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#12 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 август 2012 - 22:03

А стига бе? Аз мислех, че ти никога не превишаваш скорост?!
Като ти казвам, че има идиотски поставени ограничения, които с нищо не са оправдани, а ти всеки път ми обясняваш, че няма значение какво е ограничението - щом го има значи трябва да се спазва!

Превишавам само като наистина бързам (примерно детето е болно и го водя на лекар) или когато някой идиот ми присветне, а няма къде да се прибера, за да ме изпревари..и по принцип в такива екстремни ситуации...
Тези знаци, за които преториан говори са от миналата седмица..тях не ги спазвам, примерно..нито онези за 70 км. в час..но аз на Хемус знам всяка дупчица вече..
Иначе съм изрядна..все още..
Не казвам, че ограниченията навсякъде са разумни...
  • 0

#13 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2012 - 00:20

Ми виж сега, аз пък - не съм изряден - имам акт за 1 месец без книжка, защото на сред гората съм карал с 80 (мислех, че е извънградско и ограничението е 90), а то да вземе да се окаже, че това било населено място, видиш ли - грам къща няма, животни не обитават района, за живи хора и дума да не става... ограничението обаче било 50, щото е населено мястото! И 80 са тъкмо 30 над 50 - честито на печелившите, един месец без книжка.

После ми се подиграваха, че съм рейсър, щото идвам на срещите с рейса - 280... може да съм с рейса, ама пак идвам с Мерцедес... "излежах" си наказанието по седалките на градския транспорт, сега пак съм си с книжка, но нищо и никой не може да ме убеди, че съм най-опасния нарушител на пътя, дето кара с 80 на явно извънградски път на сред гората. За къде-къде по-опасни нарушения в наистина градски условия, в населено място, наказанията са къде-къде по-малки. Например за минаване на червено глобата е по-малка и не взимат книжка.
  • 0

#14 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2012 - 10:00

Аз пък миналата седмица си ъпдейтнах пои точките за камери и се оказа, че има една камера, която не я знаех досега. За съжаление малко късно я видях. Тя е след село Брестница..в посока София, преди да се качиш на магистралата срещу един Шел (май беше), където има едно стеснение на пътя и отбивка в дясно за Плевен..точно на стеснението е камерата, а ограничението е 60 км...

Нещо не можах да схвана къде е :happy
След Брестница има завойчета, после е естакадата към Роден край.
Там някъде ли?
  • 0

#15 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 август 2012 - 22:21

Прикачен файл  pics.jpg   104,45K   36 Брой сваляния
Значи ..камери има и в четирите тунела, да си знаете..
Пешо..след селото има няколко километра път преди да се включиш в Е83..ти идваш отгоре..отдолу идват колите от посока Русе към София ..имаш опция да завиеш надясно към Плевен или да се включиш в Е83 за София. Включването става през една тясна лента, в края на която на един стълб (точно срещу бензиностанцията Шел, която е в противоположната посока) е сложена малката камера.

Илия, знам..прав си..никой не твърди, че си най-големият престъпник...то тези, които заслужават да им вземат книжките за месец..обикновено не ги хващат..
Аз колко много искам да сложат камери по бул. България, ако знаеш..е няма такива изроди..карат безумно..особено вечер..
А я виж на Цариградско..сложиха камера и ги възпитаха да спазват правилата..
Нека и тук да сложат..

Иначе днес сутринта на Околовръстното имаше загинал моторист..части от мотора му бяха разпръснати в срещуположната лента..отвъд мантинелата..беше ужасяващо..
Не знам за къде бързат всички тези хора..
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни