днес от доста време се пуснах пак по Хемус. Направи ми впечаление, че почти цялата "магистрала" и в двете посоки (към/от София) беше с ограничения.
Най-фрапантните бяха 4 подред ограничения с 90 км/ч, комбинирани със знаци А21 ("Възможна е поява на домашни животни") и А22 ("Възможна е поява на диви животни") през един. Т.е. едно ограничение с кравичка, едно - с еленче, едно - с кравичка, едно - с еленче. Ей така наредени. Муцка.
Карам, оглеждам се - магистралата с мантинели от двете страни, допълнително мостове, мрежеста ограда, хълмове. Тези диви и домашни животни трябва да са или много дребни, че да минават под мантиналата и/или да са с някаква висока проходимост (например. крава-парашутист или елен-катерач). И как са изчислили, че се редуват така пре едно и точно в тази отсечка на пътя - не ми стана ясно.
Карах така малко време, издивях, казах си "б@х тоз' зоокът" и ограничението не го спазвах, щото за мен си беше гавра.
Съответно след 4-ия знак за ограничение с 90 ...зад завоя патрулкаааа
Молбата ми е, когато някои от колегит минават:
а) да внимават за хранилките и
б) ако им е лесно да направят снимки на пътя/местността преди и около знаците, понеже едва ли аз ще съм единственият с честитка и с КАТ ще се съдим. (Аз също ще мина наточно пак оттам, за да наснимам хубаво, но колкото повече колеги сме - толкова повече.)

Виж ГАРАЖА