Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Телефон в SLK

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:Ямбооол е Града !!!
  • Автомобил:
    BMW 525tds E39/1999 My first love..
    Peugeot 307 1.6 HDI/2006 Не им се отварят airbag-ците ама пиро патрона гърми..
    NOW: thinking for W124 or w201

Публикувано 25 юли 2012 - 19:13

Здравейте .. Преди няколко дена един приятел си купи СЛК и на музиката има опция телефон, че въпроса ми е как става този филм с айфон 4 е момчето .. Помня на майка мерцедеса (Е класа 2008г) имаше в подлакътника една пластмасова капачка която в магазина на мерцедес ни казаха, че допълнително се закупувала някаква подготовка за телефон ама това СЛК няма такава капачка ами някаква тапа. Може ли да ми обясните за какво става въпрос? Публикувано изображение
  • 0

#2 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2012 - 19:40

Това значи, че има подготовка за телефон. Пластмасовата капачка се маха и на нейно място се слага или блутут крейдъл, който е универсален или такъв, който е за конкретен телефон. Имам един излишен за Нокиа 6230 и 6220. Има и за айфон, ама са си скъпички

Има вероятност да няма и въобще окабеляване за телефон, тогава само БС могат да ти помогнат

Този пост е редактиран от drjivago: 25 юли 2012 - 19:43

• 0

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2012 - 21:40

Ако фабричната подготовка за телефон липсва - ще му струва повече от самия iPhone!

В тия години още не е имало Bluetooth, така че телефоните са били с кабел. Има кабел от касетофона до подлакътника, в подлакътника излизат едни куплунги, на които се монтира специално устройство за връзка към телефона. Съответно от там тръгват и едни жици до багажника, където има антенен усилвател за телефона... не на последно място, като гледам модела - половината неща работят по оптически кабели и почти няма начин да се подмени с алтернативна система. Ако някой от изброените компоненти - кабели, антени, усилватели, оптика и т.н. липсва - просто се откажете, защото ще струва безсмислено много пари.

Това, което съм направил аз - монтирах си един Bluetooth car-kit, който е универсален и няма почти нищо за преправяне по колата, а от друга страна е съвместим с всички телефони, които имат Bluetooth и удоволствието излиза между 100 и 300 лв. В горния вариант, само един отделен кабел (и то не оптическия) струва над 100 лв.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 25 юли 2012 - 22:27

Публикувано изображениеТази капачка я няма има някаква тапа която е равна с дъното на подлакътника.. Май към кар-кит ще е работата, а дали ще може да се ползва клавиатурата на СД-то или ще трябва поставка за телефона и от него да се отговаря на повиквания ?
  • 0

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2012 - 23:00

Аз ползва IO Talk - изглежда ето така:
Публикувано изображение

Това му е дистанционното, останалото се монтира зад аудио системата и не се вижда. Има и модели на Parrot с екран. Моето го купих за 46 паунда, гледам, че в България се предлага за 150 лв. Моделите с екрани са малко по-скъпички...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#6 bReal

bReal

Чирак

• Потребители на форума
  • 176 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 2,5D '86
    S210 320CDI '02
    W169 180CDI '06

Публикувано 25 юли 2012 - 23:30

Аз ползва IO Talk - изглежда ето така:
Публикувано изображение

Това му е дистанционното, останалото се монтира зад аудио системата и не се вижда. Има и модели на Parrot с екран. Моето го купих за 46 паунда, гледам, че в България се предлага за 150 лв. Моделите с екрани са малко по-скъпички...

пробвах Parrot 9та серия с 4s. мн зле е положението. Всъщност, за HF става, но въпросната серия е ммедийна. Проблемът е, че при аудио стрийм през блутут, като натиснеш пауза и след това не иска да плейне. Трябва да влезеш в менюто, да избереш блутут аудио и тогава тръгва..... До следващата пауза. Четох по разни форуми и се оказа, че са го омазали с някой фърмуеър упдейт. Но за съжаление още няма решение. Което ме отказа от покупка.
  • 0

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 юли 2012 - 23:37

IO имат нови продукти, които поне на реклама изглеждат уникално - Parrot ряпа да яде. Обаче има нещо гнило - никъде ги няма освен на техния сайт, а на техниясайт нищо не пише от къде и как могат да се купят... Много тъпо. Аз съм супер навит на един IO Play 2...
  • 0

#8 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 юли 2012 - 09:46

Много ви благодаря за бързите отговори днеска ще го мислим как да го правим :)
  • 0

#9 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2012 - 11:20

Аз имах предвид това
http://www.ebay.co.u...=item3cc83b761e

То се слага в подлакътника. Обаче дава ядове с 4с, с четяорката работи ок
  • 0

#10 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 юли 2012 - 12:16

drjivago и аз мислех за такова но не е като на снимката по горе която съм сложил а си е просто някаква тапа която е равна с дъното на жабката.. Днеска след работа ще го погледна по добре да я махна тая тапа да вида какво има под нея :)
  • 0

#11 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 юли 2012 - 12:23

Пичове мисля, че темата май малко вече не е за тука и ще ни се карат :D. Днес ще направя снимки и ще пусна тема в раздела на СЛК :)
  • 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2012 - 13:00

Отделих темата, ама не в SLK раздела, а в Интериор и аудио, тъй като е релевантна на практика към почти всички модели, дори и към други марки :)
  • 0

#13 alex91

alex91

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 26 юли 2012 - 13:34

Да видях така вече е по добре :)
  • 0

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2012 - 14:47

Илия, твоя IO Talk как е вързан към аудиото на колата?
IO Play-a има буксичка за AUX и ще ми реши доста проблеми :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#15 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2012 - 14:55

drjivago и аз мислех за такова но не е като на снимката по горе която съм сложил а си е просто някаква тапа която е равна с дъното на жабката.. Днеска след работа ще го погледна по добре да я махна тая тапа да вида какво има под нея :)

Значи вероятно нямаш окабеляване за телефон. Трябва да изглежда както е на снимката по-горе. Това пластмасовото се маха и отдолу има конектор
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни