Има две кутийки - едната е аудио усилвателят, другата е BT модулът.Илия, твоя IO Talk как е вързан към аудиото на колата?
IO Play-a има буксичка за AUX и ще ми реши доста проблеми
Има един T образен кабел, като на единия край се връзва изхода от оригиналното аудио, на втория край се връзват самите кабели към колоните, а на третия край се връзва усилвателя от комплекта на IO Talk. Освен това има един кабел между BT модула и усилвателя... и накрая - външен микрофон, който е свързан с BT модула.
Принципът е, че когато имаш повикване, BT модула се свързва с усилвателя, който се явява прокси между колонките и оригиналната аудио система. Прекъсва за момента звука от оригиналната аудио система и се чува звука от BT модула усилен от усилвателя на IO Talk, не от усилвателя на оригиналното аудио. Като ти свърши разговора - BT модула прекъсва неговия си усилвател и продължаваш да си чуваш звука от оригиналното аудио.
Далаверата е, че прекъсването се прави в усилвателя на IO Talk и не е с релета или нещо механично, а е с електроника. В ръководството пише, че няма значение каква е изходната мощност на оригиналната аудио система (което ми звучи невероятно)... аз нямам допълнителен усилвател в колата, но не бих пуснал IO Talk-а след някой 200W - 300W усилвател, по-скоро преди него.
И накрая, но не на последно място - ако оригиналното аудио в колата има опция да му казваш кога говориш по телефона (повечето имат, но при мен нещо не се получи)... BT модула има едно кабелче на което дава +12V когато говориш, за да ти активира MUTE на оригиналното аудио. Предвид, че така или иначе ти дропи изходящия звук - не е голяма далаверата, но ако слушаш диск или касета (не да си боже), MUTE автоматично прави PAUSE и след разговора продължава от там, докъдето е стигнало преди разговора, което вече е голяма далавера.
Така или иначе - в момента, в който тръгне звука от IO Talk (или IO Play) - оригиналната аудио система си клати краката и гори ток, защото реално тя е "виртуално" откачена от колонките на колата.
IO Talk може да се сдвои с два телефона, но единия е за разговори, а вторият за audio streaming. Обаче качеството на звука при audio streaming-а е доста незадоволително, дори за моя музикално-инвалиден слух. Затова имам гигантско съмнение, че ще ти свърши някаква работа. Въпреки че, това е основната разлика между IO Talk и IO Play - второто има значително по-добър усилвател и предполагам (но не съм го чувал), звукът от audio streaming-а е доста по-добър.
Сега са пуснали нова версия - IO Talk 2 и IO Play 2, които могат да се pair-нат с две устройства едновременно, като и двете могат да се ползват едновременно и като телефони (за разговори) и като audio streaming. Съответно и усилвателят (поне на приказки) е по-добър... и има няколко нови допълнителни далавери - например, ако слушаш музика от streaming-а и получиш обаждане - не спира музиката, а само я намалява и я оставя на фона. А ако имаш GPS система с Bluetooth за външно аудио - ако говориш и трябва да завиваш - ти намалява звука от разговора, за да чуеш напътствието от GPS-а! А бе яко са го направили, добре се интегрира, но не е с кой знае какво качество на звука.