Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Пак за бензиностанциите и бензина

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 ikarlo

ikarlo

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    W202, C180, 1995, Esprit (но никъде не пише), цвят "среднощна синева"

Публикувано 15 юли 2012 - 12:41

Дълго време зареждах само на Лукоил понеже ме "зарибиха" с карта за отстъпка. Пък и преди няколко години не съществуваше проблемът, за който пиша. Та става въпрос за следното: Напоследък разходът на бензин взе да ми се покачва (с екселска програма в която записвам касовите бележки следя средния си разход). От 8/100 тръгна и почти стигна 10/100. На дълъг път по-миналото лято със засичане пълно/пълно София - Бургас беше 7.2/100, миналото 7.8/100, а наскоро по друг маршрут 8.3/100. При това за времето от зимата към лятото. Почнах да се замислям за ламбдата и дори уговорих час при Петко. Но попрочетох във форума за бензина и бензиностанциите и започна да зареждам в други. Та с техния бензин преди две седмици стигнах до морето ... (няма да повярвате) с 5.5/100! Дори с 5 литра да не са ми доляли, пак е под 6.5/100, което е супер. Карам без климатик, щото имам проблеми с него (губи фреон и засега не може да се установи откъде, но това е друга бира). Голямото число дописано на ръка е километража, а под него е дневния, нулиран при зареждане в Еко. Бележката е от OMV, защото в Бургас тя е на пътя за София.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Picture.jpg   57,98K   38 Брой сваляния

Този пост е редактиран от ikarlo: 15 юли 2012 - 12:45

• 0

#2 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юли 2012 - 17:14

На Лукойл съм им сложил кръста много отдавна, страшни пумии наливат там.
Нека да звучи реклама ако щете:
Само ЕКО!!!!
  • 2

#3 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юли 2012 - 22:13

На Лукойл съм им сложил кръста много отдавна, страшни пумии наливат там.
Нека да звучи реклама ако щете:
Само ЕКО!!!!

+1
  • 0
Публикувано изображение

#4 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юли 2012 - 22:15

И на мен винаги ми вдига разхода като зареждам от Лукойл, но за съжаление ми е малка бутилката и като никъде няма Еко сипвам в Лукойл или някоя друга :(
  • 0
Публикувано изображение

#5 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 15 юли 2012 - 23:05

На екото което е точно преди да излезеш от БГ, в посока гърция на кулата, ЛЪЖАТ яко на газ. Дори пред мен е ставал скандал, но вече бях напълнил 45л газ в 39л бутилка....
  • 0

#6 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юли 2012 - 23:40

На екото което е точно преди да излезеш от БГ, в посока гърция на кулата, ЛЪЖАТ яко на газ. Дори пред мен е ставал скандал, но вече бях напълнил 45л газ в 39л бутилка....

E точно на това ЕКО което е преди Кулата, на което за да влезеш идвайки от София посока Гърция правиш леко нарушение, миналото лято заредих 21лв газ, при пълна бутилка в София до там съм изхарчил 21лв, едва ли са ме излъгали :)
  • 0

#7 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 16 юли 2012 - 09:35

Не знам, шанс ли е или какво, но до сега, за толкова години зареждане, не съм усетил осезаемо намаляване в мощността на автомобила, в зависимост от къде съм заредил. Единствено преди година някъде ми се случи и то точно на зареждане на два пъти баш от ЕКО - колата беше доста мудна. Като цяло, когато са ми били на път, последните 5-6 години все предимно от ШЕЛ съм сипвал, а вече последните 3-4 месеца, само от ОМВ. Разлика във вървежа не съм доловил, както и никога колата не ми е забивала и неща от сорта. А за харченето е различно - ту повече, ту по-малко от едни и същи бензиностанции, което пък от своя страна показва, че явно е от начина на каране и натовареността на трафика, а не, че на определени бензиностанции винаги те лъжат с определено количество. Също така говоря и за зареждане на други коли освен МБ - при тях също не е имало проблеми.

Този пост е редактиран от Dydo: 16 юли 2012 - 09:40

• 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#8 mvasilev

mvasilev

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E200,1996 Classic
    Mercedes 124,200E

Публикувано 16 юли 2012 - 09:54

Да ви кажа и аз колеги. До сега съм зареждал предимно на ЕКО газ (имам карта за отсъпка 4ст/л.). Доволен съм като изключим факта, че колата ми дава малко по- висок разход. С едно пълнене на газовата изкарвам около 195-200км. Винаги карам докато не свърши напълно.
От няколко седмица започнах да редувам и да зареждам и на Лукойл и да ви кажа честно при тях изкарвам повече километри.
Пример: Този weekend Събота заредих на ЕКО и с пълна газова искарах около 195км. извънградско, което е около 10/100 с климатик.
Неделя заредих на Лукойла и изкарах 220км. пак на климатик.
Това съм го пробвал няколко пъти и винаги е така. Разлика във вървежа на колата няма.
  • 0

#9 Metatron

Metatron

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1075 Мнения:

Публикувано 16 юли 2012 - 11:27

Да ви кажа, че за газта специално зависи какво е съотношението пропан-бутан. Може понякога в бензиностанцията да са заредили газ с повече бутан, а следващия път обратно. Така че всичко зависи от доставката. Зависи как самата фирма е поръчала съотношението. Казвам го, защото се занимавам с това ;) .
  • 0

#10 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 16 юли 2012 - 11:47

Да, аз по-горе говоря за бензин. За ГАЗ, не знам кои бензиностанции са добри и кои не, тъй като никога не съм имал дизелова кола или кола на газ или метан. Над 20 г. шоферлък, само бензин съм ползвал. Като чета колегите, доста спестяваш от газифицирането (ако караш много), но..........
А и темата е за бензина и бензиностанциите, явно обаче и газа е актуален, а и с него има разлика от различните вериги.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#11 Kpuc

Kpuc

Прохождащ

• Нови потребители
  • 9 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    В търсене на W208 192 к.с.

Публикувано 16 юли 2012 - 12:22

И аз да се включа, предимно с баща ми караме семейната кола (около 150-тина км на ден). През последните 2 години зареждаме и двамата само от ЕКО, но в последно време се наложи да направим едно пълно зареждане от ШЕЛ (приятелката ми събрала някакви ваучери с безплатно зареждане от световното по футбол), та колата започна да губи Обороти, мощност - дори един път, след като я запалих на свободна загасна! Накожи се да сложим добавка за гориво, че така спасихме положението и от тогава ШЕЛ - никога!
Възмижно е просто тогава да сме попаднали на некачественно гориво, но след тези мъки повече никога няма да заредим от там!
Поздрави, Крис!
  • 0

#12 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Публикувано 16 юли 2012 - 13:48

Преди няколко седмици похвалих бензиностанциите Еко. Причината беше че единственно и само там колкото пишеше на колонката, толкова и показваше на борд компютъра на автомобила ми.
Но......до миналата седмица в която както на всяка друга бензиностанция на 20 литра уж заредено гориво по колонка на компа ми показва 16 или 17 литра. Демек на всеки 50 лв те лъжат с около 10 лв.С две думи всичките в БГ лъжат като дърти цигани за съжаление. И после нека казват че няма монопол.
  • 1

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни