Jump to content

•  

Photo
- - - - -

MB W124 или Audi C4компетентно сравнение

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 KOKO

KOKO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:
  • Град:София

Posted 04 January 2007 - 23:25

Здравейте приятели :ok: :ok: Поводът на темата ми и е да сравним два изключителни, като немско качество автомобили: Audi 100/A6 - C4 и Мерцедес W 124. Ето Ви и моето мнение във форума на Ауди
Тук сравняваме два еталона за качество: W124 и С4.
1. Дизелите на Мерцедеса са определено по-добри. Не знам някой как ще спори с мен.
2. Аудито е определено по-просторно, комфортно и с по-евтина поддръжка. Затова си го купих и то по препоръка на фирмен сервиз на Мерцедес Много лесно се управлява, въпреки, че бих предпочел Мерцедеса, защото задното ме кефи страхотно.
3. Качество на изработка - фантастично и при двата модела. Практически без забележки.
4. Основен проблем - в момента не се продават читави екземпляри от тях. Собствениците им не ги продават. А защо ли, защо ли - отговорът Ви е известен.
За да не мислите, че съм натрапник - имам бус МВ 308 Д - на минус 10 градуса и със слаб акумулатор запали на половин оборот :yahoo: :yahoo: Това при Ауди няма да стане. Освен това са много капризни към маслото, а Мерчо си кара с такова от камион.
Ето ТЕМАТА
Огромни благодарности на Сашо Михайлов за приятелското отношение. :allhail:
  • 0

#2 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,660 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Posted 04 January 2007 - 23:31

не съм съгласен че ауди е с по-евтина подръжка ;)
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#3 KOKO

KOKO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:

Posted 04 January 2007 - 23:57

Ако касае мотора може би си прав. По окачването утре следобед ще ти постна всички разходи за 100 хил. км. Темата е приятелска и не цели заяждане. ;) подчертал съм го в знак на уважение към Сашо Михайлов. :ok: :ok:
  • 0

#4 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,660 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Posted 05 January 2007 - 00:01

къде видя заяждане незнам :Dn: честно казано найстина се съмнявам частите да са по евтини,за това ще чакам до утре да видя :ok:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#5 KOKO

KOKO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:

Posted 05 January 2007 - 00:10

Всички сме приятели и май двата форума сме доста близки. :yahoo: :yahoo: :ok: :ok:
  • 0

#6 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Posts:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Posted 05 January 2007 - 00:23

Приятелски съм настроен но? Частите на АУДИТО са в пъти по скъпи от 124 за това съм сигурен защото шефа ми е болен на тема АУДИ и е събрал 4 броя от които кара само 1. Последната покупка беше предна броня за 560лв.и то менте :yahoo: Аз често го бъзикам като го питам дали имаме нещо общо с Н.А.С.А. защото подържаме 4 совалки 3 от които са в раковото отделение и незнам дали изобщо ще литнат някой ден :blink: Но всеки притежава това което обича и му е по сърце.
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#7 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,517 Posts:

Posted 05 January 2007 - 00:45

Така е- Аудито е по капризно, в някои отношения по добро от 124(интериор), но ако ме питаш за личен избор- 124-250Д турбо- това е колата- ако е наистина слънчева за добри пари не ти трябват и екстри, но за съжаление мн трудно се намира сгодна кола-аз имам такава, но е с нередовни документи и се налага да се разделя с нея и ми се реве. По си ме кефи и от очилар и от ц-класа. Сега не успях да намеря 124, която да ме удовлетвори и съм се насочил към Ланча Капа 2.4 тдс- и там читавите са по-скъпи-убедих се още при първата среща. Фен съм на дизела, ако е бензин по-добре да няма газ и др гадости.
Иначе съм чувал следните неща за ауди:
2.6- добър мотор с приличен разход
2.5 тди- мн скъпа поддръжка- смяна ангренаж към около 1000лв че и > (за А8)
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#8 kiril

kiril

Напреднал

• Потребители на форума
  • 442 Posts:
  • Автомобил:
    W201 1992 1.8 - Sold

Posted 05 January 2007 - 10:10

Значи понятията скъпи или евтини части са малко относителни...
Въпроса е какъв пробег ще изкара дадена част, а не е въпроса да е евтина и да я сменяш през 10к км.
Ако е за евтини части да си купим лади... :yahoo:
  • 0

#9 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 05 January 2007 - 11:27

Така е- Аудито е по капризно, в някои отношения по добро от 124(интериор), но ако ме питаш за личен избор- 124-250Д турбо- това е колата- ако е наистина слънчева за добри пари не ти трябват и екстри, но за съжаление мн трудно се намира сгодна кола-аз имам такава, но е с нередовни документи и се налага да се разделя с нея и ми се реве. По си ме кефи и от очилар и от ц-класа. Сега не успях да намеря 124, която да ме удовлетвори и съм се насочил към Ланча Капа 2.4 тдс- и там читавите са по-скъпи-убедих се още при първата среща. Фен съм на дизела, ако е бензин по-добре да няма газ и др гадости.
2.6- добър мотор с приличен разход

А бре Асенчо ти нЕмаш спиране :D
оня ден - документи за бенца
вчера - Ровър
днеска - Ланча
гледай утре да не е ГОЛФ :yahoo: :yahoo: :yahoo:
  • 0

#10 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,517 Posts:

Posted 05 January 2007 - 14:12

Така е- Аудито е по капризно, в някои отношения по добро от 124(интериор), но  ако ме питаш за личен избор- 124-250Д турбо- това е колата- ако е наистина слънчева за добри пари не ти трябват и екстри, но за съжаление мн трудно се намира сгодна кола-аз имам такава, но е с нередовни документи и се налага да се разделя с нея и ми се реве. По си ме кефи и от очилар и от ц-класа.  Сега не успях да намеря 124, която да ме удовлетвори и съм се насочил към Ланча Капа 2.4 тдс- и там читавите са по-скъпи-убедих се още при първата среща. Фен съм на дизела, ако е бензин по-добре да няма газ и др гадости.
2.6- добър  мотор с приличен разход

А бре Асенчо ти нЕмаш спиране :D
оня ден - документи за бенца
вчера - Ровър
днеска - Ланча
гледай утре да не е ГОЛФ :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Аз на коли по-къси от 4м не се качвам :ok:
шегувам се, ама така е- не е от значение каква е емблемата, а много други фактори и освен това дали ти допада колата, дали я чувствваш като твоята кола или не.
Ми за парите на Ланчата има и голфове и аудита и астри и фокуси, ама седни в едното, седни в другото и ги сравни.
Иначе кола дето се не чупи няма. Има коли, по които плюят много, но си има и хора, които пък са мн доволни от тях. Джалатите не са доволни от нищо. А и всичко е до късмет до някъде. Не знам- ще карам кола в началото на февруари, тогава пак ще говорим.
  • 0

#11 KOKO

KOKO

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:

Posted 05 January 2007 - 18:44

За да не пиша глупости днес актуализирах всички цени на ходова част и консумативи по мотора. Още веднъж - говорим за Ауди С4 - от 1991 до 1997 г., не за С5, където смяна на ангр. ремък е в комплект с водна помпа и сума ти ролки и е над 1000 лв, по най-тънки цени.
1. Автомобилът ми (Ауди 100 2.4 Д) е на 307 хил. км, произв. 1994 г. В България го докарах на около 182 хил. км. Само този дизел е предкамерен и без електроника, както при всички 124-ки. При 2.5 ТДИ, както е отбелязано електрониката е причина за проблеми. За съжаление този двигател е рядък при Ауди, но е масов при VW Transporter. След лятото на 1994 г. не се монтира.
Посочените цени не са крайни, а такива предоставени с добра отстъпка на мен и други от форума на Ауди от вносители.
І. Мотор
1. Масло 5л и обикновено доливам още 1 л. Маслен филтър 5.70 лв. Смяна максимум на 8000 км.
2. Въздушен филтър - 15 лв
3. Горивен филтър - 28 лв, но може и аналог за около 7 лв (трябва да се сменя 2 пъти по-често).
4. Подгревни свещи - 5 бр. х 12 лв.
5. Комплект ремък, ролки и зъбно колело за смяна на ремък - 160 лв и труд от 50 до 80 лв. Смяната е на 70-80 хил км, независимо, че е предписано на 100 хил. През 1 път обикновено се смянят само ремък и паразитна ролка(струват 55 лв), а трудът е същият.
Ходова част:
По задното окачване нищо не е сменяно, освен лагерите на колелата (общо 50 лв- FAG). Прави ми ги приятел, труда не знам иначе колко струва. Амортисьори и тампони са си оригиналните.
Предно окачване:
1. Амортисьори (маслени) - BOGE (2х100 лв), KONI (2х160 лв). В български условия издържат и до 120 хил. км. Зависи от начина на каране и къде.
2. Тампони на Макферсона (най-слабата част на окачаването) - 2х25 лв или 2х41 лв (с лагерите). Издържат максимум 50 хил.км.
3. Накрайници на кормилните щанги - 2 бр. х 21 лв. Издържат поне 100 хил. км.
4. Носачи - 2 бр. х 100 лв. Още са оригиналните, но се сменят втулките. От тях 4 бр.(на стабилизиращата щанга) са по 9 лв = 36 лв и се сменят между 60 и 80 хил км. Другите два са към купето и издържат до 100 хил. км.(цена 2 х 18 лв)
5. Носещите тампони на стаб. щанга ги смених преди 4 хил. км. Тоест оригиналните издържаха 300 хил. км. цената им е 2 х 10 лв.
6. Външните карета ги смених също преди 4 хил. км. Най-добрите Lobro 2 х 150 лв с маншони, скоби и всичко необходимо.(цената е специална).
Цялостна смяна по ходовата част върви от 80 до 140 лв (вкл. карета и амортисьори). Зависи дали е включен задължителен реглаж на предница и някои подробности, които може да възникнат неочаквано.
Надявам се, че информацията е достатъчна. :)
  • 0

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 05 January 2007 - 19:12

А сега тия ги обърни в долари и виж аз колко плащам за това тук.Тук тия издържат не по 100,а по 200 000.Сега почвам по темата.
Мен лично ако ме питаш не е важно дали сам дал 22 или 25$,а ваjно е за какво сам ги дал и на колко време ги давам.Това го пиша някои колега горе.Ако ще карам кола и ще си правя сметката дали ще дам 3 $ горница за тампон след 10 години каране.............сещаш се за какво говоря.На брата Хонда Сивик много от частите са и по-скъпи,а не държат толкова.Аз лично от цените на Мерцедес не мога да се оплача.Всичко купувам оригинално и немско - с каквото излиза от завода с това я карам.Само малко накладки са ми различни да не ми цапа дjaнтите,но си ги взех за 21$ с доставката.
Ауди не съм карал и като гледам скоро няма да ми се наложи,но ако наистина всички тия неща които си изброил държат по 100 000 километра ще излезе,че Аудито е много здрава кола.
  • 0
.

#13 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,517 Posts:

Posted 05 January 2007 - 21:41

Ми работите за аудито не са скъпи, цените са близки до тези на 124.
Но пак казвам- при еднакви пари и състояние избирам 124 вместо С4:
- класически форми
- задно предаване
- мн добра видимост от шофиорското място
- перфектна возия
- вървенето според мотора, аз претенции нямам
- дълговечност на всички агрегати, с изкл. на шибидаха
- никакви проблеми с ел. инсталацията
- ремонтопригодност на всичко по колата с малки изкл.
  • 0

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 05 January 2007 - 23:28

Някои от кабеляците по мотора на последните модели са от тия гадните разграждащи се и стават на клечки след десетата година или след около 200 000 километра.Цената на кабеляка е около 750$ тук,смяната му е около 3 часа.Това му е по електриката и то на тукашните,малките мотори в Европа не съм ги карал.
Ако Аудито наистина може да се сравнява с W124 му свалям шапка даже и ако загуби с малко борбата.W124 си е кола и то държелива.Айде да спирам,че пак почвам да се замислям W124 или W140

Публикувано изображение

Лошото е,че и W140 го има тоя проблем. :evil:
  • 0
.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users