Пране на тапицерия
Започната от nonev, 14 юни 2012 - 22:03:49
9 мнения по тази тема
Публикувано 14 юни 2012 - 22:03
Здравейте колеги. Тапицерията на колата ми е светъл текстил. При скорошните силни дъждове накапах с чадъра предните седалки и се образуваха едва забележими петна. Колебанието ми е в начина на прането.По стария начин-с препарати и прахосмукачка в автомивките или с пара? Има в Карфур една автомивка в която мият само с пара и ми предлагат да я изперат само с пара. На някой случвало ли му се е ? Имате ли информация как ще се отрази на плата? Ще съм благодарен да чуя вашето мнение.
Поздрави.
Поздрави.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 14 юни 2012 - 22:06
Пера си салоните на колите само с пара и след това ги мажа с препарат за подхранване , ако съм забравил да го слижа във водата 
Няма проблеми поне при мен

Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 14 юни 2012 - 23:02
Ако са кожени ли? При плата не е необходимо предполагам.Пера си салоните на колите само с пара и след това ги мажа с препарат за подхранване , ако съм забравил да го слижа във водата
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 14 юни 2012 - 23:12
Ами единия ми е полукожен , другия е изцяло кожен
и при 2та слагам от препарата ..
принципно не е нужно за плата но по навик и се улавям след като си изчистя вече колата ...
Ако беше от София идваш и ти го "изпираме" за 0 време салончето без никакви ядове
и при 2та слагам от препарата ..
принципно не е нужно за плата но по навик и се улавям след като си изчистя вече колата ...
Ако беше от София идваш и ти го "изпираме" за 0 време салончето без никакви ядове

Този пост е редактиран от Наско: 14 юни 2012 - 23:14
Публикувано 15 юни 2012 - 06:40
Наско,
Я кажи за моя изцяло текстилен салон какво може да се направи?
Колко време съхне след прането?
За пода има ли лечение?
Имай в предвид, че при мен случая е много тежък с дете и куче.
За пода има ли лечение?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 15 юни 2012 - 06:48
mradulov, ако ти се дават пари иди в Софавто.
Аз минах там преди месец, понеже моят салон (плат) беше леко замърсен още като я взех. Резултатът е много добър. Като процедура е около 7 часа със съхненето. Цената е 70 лева с вътрешното почистване.
Аз минах там преди месец, понеже моят салон (плат) беше леко замърсен още като я взех. Резултатът е много добър. Като процедура е около 7 часа със съхненето. Цената е 70 лева с вътрешното почистване.
Публикувано 15 юни 2012 - 11:55
Наско,
За пода има ли лечение?
Защо да не може ? Няма невъзможни неща според мен , ако трябва и тавана може да се изчисти

Съхне доста бързо .. само парата трябва да се изпари това ти е съхненето
Е това , че е тежък .. какво да ти кажа

Мен ми се е случва с колата на 1 приятелче .. 4 дена му я чистихме .. всеки ден по една седалка беше и аз нз какво правил вътре ама ...
се справихме

Публикувано 15 юни 2012 - 14:05
Ще го мисля, тавана не ми е за пране.Защо да не може ? Няма невъзможни неща според мен , ако трябва и тавана може да се изчисти
Съхне доста бързо .. само парата трябва да се изпари това ти е съхненето
Е това , че е тежък .. какво да ти кажаВзимат се повечко микрофибъри и се хвърля много труд
Мен ми се е случва с колата на 1 приятелче .. 4 дена му я чистихме .. всеки ден по една седалка беше и аз нз какво правил вътре ама ...
се справихмеКосмите не са проблем те буквално се лепят по микрофибъра на пароструйката
Благодаря.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 16 юни 2012 - 08:07
На Софавтото и аз съм ходил, мърлява работа, салона го бяха догодили, но не знам какво са чистели щом намерих монета и то немска, демек не ми е паднала на мен, в купето след време... и я вкарах само за вътрешно, отвънка я бяха оклепали с нещо мазно, кофи си бяха слагали по тавана и капаците... Сега си я карам при един пичага, 90 лв. за кожен салон, обаче направо ги прави като нови, на едната очиларка салона е много светло бежово, като я взех не вярвах че това е от кола на 15+ години и седяла 3 месеца в сервиза със свалени седалки, дето им се беше набила прах и т.н.
Публикувано 04 декември 2013 - 11:48
Препоръчайте моля къде може да ми изчистят стетлата тапицерия, че от прах и дъжд много гадно стои ... като лекъосана, на петна... седалките имам предвид, вратите и тавана са ок... мерси предварително
Сега се сетих, че някой май тук, във форума предлагал сухо пране със специялна паро/прахосмукачка... ма не го намирам...
Този пост е редактиран от martinis: 04 декември 2013 - 11:51
Кучета не са ме хапали, само хора...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни