Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Въпрос за двигател на W140

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Dzvero

Dzvero

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Mercedes E (124 kupe) class, S (W 140 Brabus) class and ML

Posted 08 June 2012 - 22:56

Здравейте,
имам следното питане и проблем. Замерваха ми компресията на двигателя на колата ми ( W140 3.5 TD) в Балканстар казаха, че нормата на нов такъв двигател е между 26 и 30. На 5-тия цилиндър замериха компресия 21. Майстора, който го замерваше, налял и масло вътре и видял, че цилиндъра надува и изхръвля маслото, тоест проблема бил в самото бутало. Извинявам се, че малко идиотски го обеснявам, но не съм на Ти с тези работи. Поразпитах и други майстори и всички ми казват, че за да имало проблем с цилиндъра на двигателя трябвало като отворя щеката или капачката за наливане на масло, двигателя да духа от там въздух или в по лошия случай масло. Добре обаче двигателя нито изхвърля масло нито духа нещо през щеката или капачката... така едните ми казват, че цилиндърва все пак бил прецакан, други ми казват, че момчето, което го замервал налягането нещо не е замерил като хората.... Въпроса ми е, дали е възможно цилиндъра да е прецакан, а двигателя да не духа през щеката или капачката и дали е нужно да правя спешно някакви ремонти или може да се кара и така :) Благодаря ви предварително...
  • 0

#2 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 09 June 2012 - 09:54

Как работи колата ( тихи , високи , средни обороти ) , върви ли нормално , харчи ли нормално :? Има ли замисляне , пуши ли отзад и ако пуши , какво пуши :?
И не дей ходи все по различни майстори , че ще ти се отще да си караш колата :)
Аз така патих с едни клепарници и ме е яд , ама си има Господ , та ще оправя нещата :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#3 Dzvero

Dzvero

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Mercedes E (124 kupe) class, S (W 140 Brabus) class and ML

Posted 09 June 2012 - 20:09

Да ти кажа, все още не съм я карал почти, съвсем наскоро я взех и реших първо да я вкарам в час... това онова да се смени от консомативите и т.н. А горе за маслото където съм писал, че го наливат в цилиндъра след като са го измерили налягането, маслото не излизало, а оставало вътре и цилиндъра си давал налягането, което трябвало... Иначе видимо не виждам да пуши нищо от нея, като подам повечко газ на едно място отзаде почти не излиза дим, нито черен, нито бял... нормално си върви намира доста, за харченето незнам какво да кажа, тъй като почти не съм я карал в града, от София като я докарвах даде разход около 8 на 100, като съм я карал през цялото време със 100-110 км. в час и със неработеща турбина, оказа се че турбината била изклучена от тока отзаде някакви букси или нещо такова, сега я вклучиха и върви наистина доста добре и доста добре набира... но в града почти не съм я карал и незнам какъв разход дава.. а колко е нормалния разход, който трябва да ми даде 13-14 л. на 100?
  • 0

#4 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,203 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
Garage View Garage

Posted 10 June 2012 - 04:49

Разхода си го оцелил точно.
Добре де аз много не разбирам от двигатели и мерене на компресиа ама нека някой да каже по в час не може ли да има и проблем с клапан при това положение.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users