Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с SRS детската въздушна възглавницаW210

• Please log in to reply
16 мнения по тази тема

#1 Petkov

Petkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 02 януари 2007 - 22:02

Скоро си закупих Мерцедес Е250ТД очиларка и изникна един проблем - святка лампата на SRS. При сядане предна дясна седалка лампичката угасва след известно време. В ИТАСервиз /специализиран за МБ/ в Стара Загора ми казаха, че проблема е в датчика за детската въздушна възглавница, който се намира в предна дясна седалка. В сервиза ми казаха, че проблема може да бъде отстранен единствено в специализиран сервиз в столицата. Но понеже не разполагам с толкова свободно време за "разходки до софия и обратно" моля някой да помогне с информация относно отстраняването на проблема. Мерси предварително.
  • 0

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 02 януари 2007 - 22:19

Година на колата и ако имаш модел или номер на тоя датчик?
  • 0
.

#3 Petkov

Petkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 02 януари 2007 - 23:31

колата ми е с регистрация от 1999 год., но датчика не го знам с какъв номер е тъй като не е свалян
  • 0

#4 вики

вики

Напреднал

• Потребители на форума
  • 332 Мнения:
  • Град:РУСЕ

Публикувано 03 януари 2007 - 06:09

дай номера на шасито за да ориентираш Бенцбос

нали тези от стара загора са специализирани и те !не ти ли я закачиха на някой лаптоп да ти резнат 50 кинта :evil: или те само масла сменят на МБ ?
  • 0
Е 250 DIESEL 20v 113hp 1994
Публикувано изображение

#5 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 06:15

Номера на шасито не ми трябва mai.Само исках да знам коя година е,че някои модели имали странични възглавници и било малко по-сложно.Да не те плаша но на тукашни цени хвърчат едни цифри..............не си е работа.Дано някои смелчага го е правил и писал по случая та поне идея да имаш какво те очаква.
  • 0
.

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 06:22

Първа идея - седалката напред и облегалката права,намираш свръзката на кабела под седалката и го разкачаш.Трябва да е някъде около задните крака / ма и крака имат а / на седалката.Развиваш седалката от болтовете и си я носиш у вас на мокета,обръщаш я...............и инструкцията спира до тук.

Сензора можеш да го спреш с бушон номер 10,но ще ти спре и клаксона.Не ме питай какви са тия глупости - това до момента е решението от тукашния форум.Продължавам да ровя,че то добре ще и направиш суплес на тая седалка и после кво??? :Dn: :blink:
  • 0
.

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 06:41

Английски ако говориш е това долу.

http://www.benzworld...l?highlight=srs

Руски ако говориш или Немски,Френски,Италиянски...........може да ползваш това долу.Копираш английския и на порции пастваш и превеждаш.
Ако мислиш,че това е сложно само чакай да прочетеш какво те чака.На обясnяващия му е отнело около 2 дни.Мъката е да махнеш тапицерията на седалката както и да я сложиш пак.Сензора не бил скъп,но това за всеки е относително.

http://www.freetranslation.com/

На тия леваци в сервиза им прати много поздрави - това го прави сам човек без да знае кое и каk е било и без идея с какво се заема.

Спицилис Софийски само можел,да им таковаш ..............майките.Хващай някои тапицер,купуваi сензора и да го сменя.

Ако ти трябва превод казвай,но не съм много добър там,да не зеем да пре....таковаме катапулта и после............. :blink: :evil: :blink: :evil: :ph34r:

Ако му трябват снимки да погледне това,Ако още нещо му трябва.............и той не е твоя човек,сменяй го с друг.

http://www.benzworld...-srs-light.html
  • 0
.

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 08:12

Свалиш ли седалката / и това било малко зор / тапицер се справял с кожата или каквото имаш там за около половин час.

Сензора бил 130$ тукашни цени и чеctо правел проблем главно поради неправилен монтаж - под напрежение стои кабела и като седне някои се поопавал та от там е проблема най-често.С това да внимава тапицера или Софийския СПИЦИЛИСТ.
Виj ги ония твоите дали поне седалката могат да ти свалят без да трошат нищо,че и това било около 4 часа работа ако незнаеш кое и къде е.

Публикувано изображение

Номер 11 е твойта мъка.Пробвай първо да размърдаш връзките,че може да е от слаба връзка.

http://www.detali.ru...=060&SGN=01#890
  • 0
.

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 08:28

http://ita.domino.bg/mercedes.htm

Ей откачил сам нещо. :ph34r:

Ето го и сервиза ма нямат емейл да им пратя една целувка за лека нощ или инструкции кое и как се прави,та като се събудиш да са влезли в час.Кажи им другия път да си вкарат интернет или поне мейл да си спретнат да им помагаме. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
  • 0
.

#10 Petkov

Petkov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 19:32

благодаря ти за схемите и съветите ,но днес разбрах ,че този сензор струва при нас 300 евро :evil: , ако намеря някой втора употреба ще ми свърши ли работа или и той след време ще направи този проблем,явно тези меркели имат слабо место точно там,долкото и разбрах този сензор определя килограмите на пасажера :FlagMB:
  • 0

#11 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 03 януари 2007 - 19:44

На около 15 килограма се задейства.

За 300 Евро трябва със седалката да ти го дадат. :evil: От Англия си го поръчай - там е 80 лири без да се напъваш. :blink:
Тия са откачили,300 цирея на задника да им цъфнат.
Не те съветвам да взимаш втора употреба,но и зависи на каква цена и ако може със все седалката.
  • 0
.

#12 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Мнения:
  • Град:Vienna/Пловдив

Публикувано 04 януари 2007 - 12:05

Един въпрос!
Аз ли нещо не схващам или вие не обяснявате като хората? Първо на кое му се вика детски еърбег и второ кой е този модел на мерцедес, но който възглавницата му е в седалката, а не във вратата? До сега съм карал поне 15 Е класи от първите модели '96 до последните '05, ма еърбег в седалката не съм виждал :blink:
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 04 януари 2007 - 18:51

Това е само датчика в седалката,възглавницата си е като на другите.Датчика прилича на реотан и се задейства на около 15 килограма.Много добра снимка е дадена в линка които пуснах,но за съжаление изисква регистрация. :Dn: :angry:
  • 0
.

#14 Avantgarde

Avantgarde

Напреднал

• Потребители на форума
  • 454 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 17 януари 2007 - 11:29

Същия проблем открих на моя W211 преди 3-4 дни и след като прочетох внимателно статията за srs в упътването на колата стигнах до информация която е написана в червено с червени букви на червен фон и червени удивителни я обграждат отвсякъде и се оказа че от мерцедес не позволяват да се поставя на седалката до шофъора включен лап топ или GSM апарати щото магнитното поле си взаимодействало с електрониката на дачика и се преебавал и точно в този момент се сетих че като си вадя колата от гаража имам навика да си слагам GSM-a точно там :( иии наистина за 1 път ми светна като си го изкарвах от гаража, така че НЕ СИ СЛАГАЙТЕ GSM-ИТЕ НА СЕДАЛКАТА ДО ШОФЪОРА ЩОТО СЕ ПРЕЦАКВА СЕНЗОРА ЗА SRS-A !!!!!!!!!!!!

ПЪК ЗА tito_040477 Публикувано на Jan 4 2007, 02:05 PM
Един въпрос!
Аз ли нещо не схващам или вие не обяснявате като хората? Първо на кое му се вика детски еърбег и второ кой е този модел на мерцедес, но който възглавницата му е в седалката, а не във вратата? До сега съм карал поне 15 Е класи от първите модели '96 до последните '05, ма еърбег в седалката не съм виждал

СТРАНИЧНИТЕ AIRBAG NA W211 СЕ НАМИРАТ ТОЧНО В СЕДАЛКАТА НЕ СА ВЪВ ВРАТИТЕ ТОВА Е 100% ЩОТО НА МОЯ СА ТАМ :)
  • 0
W211-Avantgarde

#15 EDY

EDY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Мнения:
  • Град:ruse
  • Автомобил:
    w210 e220 cdi 2000

Публикувано 05 август 2010 - 12:28

имамам същия проблем е220 cdi 2000. дали не може някой магьосник по електроника да сложи някакво съпротивление което да лъже датчика че има седнал човек на седалката и така дасе изключи тази функция -аербека да си работи и да не свети лампата srs.даите да открием някой който го е правил
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни