Jump to content

•  

Photo
* * * * * 3 votes

Любопитни статии

• Please log in to reply
519 replies to this topic

#226 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 29 October 2013 - 17:38

Скелетът на най-големия динозавър бил открит през 2007 г. в Аржентина. Тревопасният 32 метров динозавър (колкото 9 етажна сграда) Futalognkosaurus dukei е живял преди 80 млн години, когато започва топенето след ледниковия период. Тежал е около 70-80 тона.

31.jpg

Австралия - наказанието, което общината наложила на собственика на луксозна къща, за това, че е отсякъл три дървета, които му закривали прекрасната гледка, било да поставят два карго контейнера за срок от 3 години, които да развалят гледката още повече.

32.jpg

Най-дългата лимузина в света - над 30 метра. Проектирана е от Jay Ohrberg от градчето Бърбанк в Калифорния. Автомобилът има общо 26 колела и две кабини - една отпред, другата отзад. Може да се вземе под наем за различни мероприятия.

33.jpg

В немски сафари парк живее Зорс (от англ. zebra и horse - зебра и кон) с името Еклипс (Eclipse). Животното се родило след смесването на кон и зебра.

34.jpg

Най тънката талия на света, само 38,1 см, е на седемдесет годишната пенсионерка от САЩ - Cathie Jung. На 28 години родила второто си дете, оттогава започнала да носи корсети и така до днес. В момента сваля корсета за не повече от 30 минути на ден.

35.jpg

Най-дебелият човек на света е мексиканецът Мануел Урибе. Максималното му тегло е достигало до 560 кг.

36.jpg

Най-големите естествени гърди са на Тинг Хиафен от китайското село Чанг. Всяка от гърдите й тежи по 10 килограма и виси на 48 см. Момичето станало известно още на 14 годишна възраст. Тинг Хиафен твърди, че големите гърди й носят повече неудобства, отколкото удоволствия.

37.jpg

Най-скъпият часовник на света е Henry Graves Supercomplication на фирмата Patek Phillipe. Продаден е на аукцион на Сотбис през 1999 г. за $11 002 500. Часовникът е произведен през 1932 г. само в един екземпляр. Купувачът поискал да остане анонимен.

38.jpg

Най-бързият автомобил серийно производство - SSC Ultimate Aero TT. Записан в книгата на рекордите Гинес със скорост от 411.76 км/ч. Оборудван с 6.2 литров осемцилиндров бензинов двигател с мощност 1183 конски сили. До 100 км/ч ускорява за 2.8 секунди.

39.jpg

Урок в Афганистан

40.jpg

Macropinna microstoma - риба с прозрачна голава, през която вижда (очите й са вътре в главата). Според учените тази структура на рибата й помага да не си нарани очите, когато ловува.

41.jpg

Бърза помощ в Африка

42.jpg

Осака, Япония. Пътят е прекаран направо през офис сградата.

43.jpg

Най-големият в света стелератор — Голям спираловиден хелиотрон. Построен е за получаване на свръхвисокотемпературна плазма, като я удържа в силно магнитно поле.

44.jpg

Орел с плячка

45.jpg

Миграцията на иглоопашатите скатове в Мексиканския залив се случва два пъти в годината — от полуостров Юкатан до Флорида и обратно. За да се придобие представа за мащабите, всеки от скатовете е с размер 2х2 метра, а популацията им е около 10 хиляди (40 000 м.кв.)

46.jpg

Звукоуловител — акустичен прибор използван в противовъздушната отбрана за откриване на вражески самолети по шума от моторите им.

47.jpg

Вече може спокойно да се спи на работното място, без опасност някой да разбере. Китайците продават лепенки с очи за клепачите.

48.jpg

Велосипедна разходка по Ирландските скалисте брегове: световният шампион по планинско колоездене Steve Peat

49.jpg

Това керамично изделие, наречено Yuanyang II, е част от колекцията на Музея на Изкуствата на Хонг–Конг. Темата на изложбата е Yuanyang (символ на любовта и брака), популярна напитка, която се получава при смесването на кафе и специална хонгконгски млечен чай.

50.jpg

Шлем на пилот на F35

51.jpg

Медуза-убиец с размера на нокът обитава моретата в Австралия. За разлика от другите медузи, тази има очи и мозък. ПОследствията от среща с тази медуза могат да бъдат фатални - от парализа до мозъчен кръвоизлив и смърт. 4 опашки с по 5 хиляди жила на всяка. Отровата е 100 пъти по силна от тази на кобрата. Противоотрова няма.

52.jpg

7 август 1974 г. Французинът Philippe Petit опъва въже между кулите на световния търговски център (който беше разрушен на 11 септември 2001 г.) и тръгва да върви над пропастта. Жена го забелязала и след броени минути покривите на двете сгради били пълни с полиция. Чак след 45 минути успели да го убедят да слезе от въжето.

53.jpg

Международната космическа станция и Шатъл на фона на Слънцето

54.jpg

Това е първата снимка качена в Интернет. В далечната 1992 г. Тим Бърнърс-Ли помолил колегата си за някаква снимка от наскоро проведеното изложение в CERN. Тим искал да тества как ще се публикува изображение в току що изобретената от него информационна мрежа Интернет World Wide Web.

55.jpg

• 1
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#227 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 30 October 2013 - 17:38

f19168324a8b80a7e82603a9077829d0_big.jpg

http://fakti.bg/avto...ve-na-bg-pazara

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#228 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 11 November 2013 - 08:46

Нееее... не мога... !!! :D :D

Вероятно сте чували за онлайн платформата Yahoo! Questions. В нея всякакви хора могат да задават каквито си искат въпроси, като съответно всякакви хора могат да им отговарят. Гласува се за най-полезен отговор и това е. Подборка на колегите от ThoughtCatalog обаче ни показва някои от най-нелепите въпроси, задавани на това място. Ние започваме да се чудим дали няма някаква световна болест, която бавно да прояжда мозъците ни и прогресивно да затъпяваме или винаги сме си били такива пънове?

1. Защо хората казват, че Слънцето е звезда?

Слънцето не е звезда! Звездите слънца ли са? Няма как да получиш звездно изгаряне. Звездите не помагат на растенията да растат. Звездите не осветяват Земята по същия начин. Звездите не се въртят около Земята. Звездите не са толкова големи, колкото слънцето!

2. Филмът "Игрите на глада" по истински случай ли е?

Преди малко гледах "Игрите на глада". По истински случай ли е? В смисъл, това се е случило на нацистите след Втората световна война ли?

3. Какво ще стане, ако си завра 9-волтова батерия в задника?

4. Може ли спермата да премахне лошия дъх?

Приятелят ми казва, че имам много лош дъх, особено сутрин. Затова го попитах какво да направя и той каза, че в случая много помага да му направя с*ирка и добре да разнеса семенната течност в устата си. Не бях много сигурна, защото звучи странно, а и не бях чувала за този метод. Наистина ли действа? Защото аз наистина му направих с*ирка и всичко както той ми нареди и после ми каза, че вече нямам лош дъх.

5. Вярно ли е, че, когато спиш с азиатка, не е нужно да ползваш кондом, защото те не могат да забременеят?

Чух, че ако си бял, не можеш да забремениш азиатка, защото сме същества от различен вид и ДНК-то ни не съвпада или нещо такова.

6. Ако ме ухапе 6-годишно, ще се превърна ли и аз в 6-годишно?

Шестгодишно дете ме ухапа, сега ще се превърна ли и аз в такова? И също дали трябва да потърся медицинска помощ?

7. Как да заредя iPhone 5 без зарядно?

Батерията на моя iPhone 5 тотално се изтощи и телефонът не може да се включи, но нямам зарядно. Какво да правя? Чувал съм, че помага, ако телефонът се търка много бързо с ръце, но не знам колко дълго трябва да го правя и дали изобщо този метод помага в моя случай. Трябва да знам със сигурност дали това, което правя, е съвместимо с моя модел iPhone.

8. Полях блузата си с вода. Как да я изчистя?

9. Превърнала ли съм гаджето си във вампир?

Така. Имам си нов приятел (йее) и вече се виждаме от почти месец. Както и да е. Онази вечер си спретнахме филмов маратон с филмите "Здрач" (обожавам "Здрач"). Мечтая си гаджето ми да е вампир. Откакто излезе първата книга "Здрач", експериментирам като пия собствената си кръв. Мисля, че вече съм станала вампир. Обикновено запазвам кръвта, която губя всеки месец (държа всичко във фризера) и я консумирам по-късно.

Реших, че мога да се пробвам да "превръна" и приятеля ми. Така че, като ми дойде на гости, му готвя от моята кръв. Опитах да му направя и кървав пудинг, но за него трябва повече кръв. А той си няма никаква представа. Правя това от 3-4 седмици - смятате ли, че той вече може да се е превърнал във вампир?

10. Как да използвам котешката тоалетна?

Искам да ходя по голяма нужда в котешката тоалетна, за да видя как ще реагират котките. Но не искам майка ми да разбира.

11. Мислите ли, че Джъстин Бийбър ще се ожени за мен?

Аз съм на 14 години. Имам дълга права руса коса, тъмна кожа и сини очи. Капитан съм на хокейния отбор в училище. Смятате ли, че съм момичето, което той търси? Ще направя всичко, за да съм с него.

12. Незаконно ли е да убиеш мравка?

Днес си ходех по улицата и видях една мравка. Настъпих я и я убих. Един полицай ме изгледа много лошо, както и много други хора, така че започнах да се чудя дали е незаконно да се убие мравка? Супер сериозен съм! Това не е шега!

13. Ако си отрежа пениса, ще ми порасне ли втори?

Мисля да отрежа пениса си. Възможно ли е след това да ми порасне нов? Или пък мога да си направя трансплантация?

14. Има ли някъде автографи на Исус Христос?

Чувал съм, че се продават автографи на Джон Ленън и Джордж Вашингтон. Знаете ли дали в eBay или някъде другаде има автографи на Исус Христос?

15. Защо не мога да се видя на Google Earth?

Въвеждам си адреса и виждам перфектно къщата и знам, че това е моята къща, но проблемът е, че не мога да се видя, въпреки че излизам на двора. Виждам колите, но не и себе си. Излизам с лаптопа и се опитвам да насоча нещо лъскаво към небето, за да обознача локацията си. И ако мислите, че не се виждам, защото съм вампир, лъжете се, защото вкъщи се виждам в огледалата!

16. Много популярно техно парче!!! ПОМОГНЕТЕ! Пускат го дискотеките!

ВИНАГИ чувам тази песен по радиото или като съм някъде на дискотека, но не мога да разбера как се казва. Едната част е само от бийтове, след това всичко става много тихо и после постепенно пак се усилва и се чува много бързо:

дън дън дън дън

дън дън дън дън

ъърр

дън дън дън дън дън дън дън

дъндъндъндъндъндъндън

ъърр ър ър ър ър ЪР ЪР ЪР ЪР ЪР ЪР дър дър дър дър

Съжалявам, ако ви обърквам, но съм сигурен, че, ако си помислите за някое много популярно парче, можете да ми помогнете. Благодаря.

17. Има ли птици в Канада?

Мисля да посетя Канада и ще си взема фотоапарата, така че съм любопитен да знам дали там има някакви птици.

18. Има ли заклинание, което да те превръща в русалка и наистина да работи?

Искам да знам дали има някакво заклинание, което да може да превръща хората в русалки, но такова, което работи. Моля, да ми пишат само хора, които вярват в русалки. Не ми пишете неща от сорта на "русалките не съществуват", защото приемам темата много насериозно и ще ме обидите. Моля ви, помогнете ми да открия такова заклинание.

П.П. Освен това съм и вещица.

19. Коя част от ДНК-то на домашните котки им пречи да стигнат до по-големи размери?

Например сиамка да стане лъв.

20. Може ли бебето да забременее, ако правя +#$%***** докато съм бременна?

Ако бебето, което нося, е момиче и правя +#$%***** и спермата отиде към нея?

21. Кога ще ми дойде?

На 17 години съм и още не ми е дошло. На сестра ми ѝ дойде на 14. При момчетата по-късно ли се случва?

22. На гаджето ми ѝ спря цикълът, откакто забременя.

Здравейте, малко съм притеснен, защото, откакто гаджето ми забременя, вече няма месечен цикъл. Смятате ли, че бебето пие кръвта???

23. Еднорозите истински ли са?

24. Как да извикам да ме снимат от YouTube?

Непрекъснато звъня като луда на YouTube, за да дойдат да ме снимат, но те не идват. Не разбирам как други хора си получават техните видеа. От YouTube трябва да дойдат да ме снимат, защото имам смешни неща, които да покажа на интернета.

25. Защо семенната ми течност е толкова мощна?

С приятелката ми сме заедно само от 4 седмици, но докторът каза, че е бременна в четвъртия месец. Защо спермата ми е толкова мощна?

26. Има ли начин да накарам популярното момче в училище да ме забремени?

Аз съм на 15 и съм напълно готова да имам дете и дори съм избрала от кого искам да забременея. Той се казва Томас и е мнооого готин и популярен. Има мускули, капитан е на футболния отбор, по-голям е. Той е най-готиното момче в училище и е богат. Мисля да го прелъстя и да пробия дупки в презервативите, които ще използваме. На всички вас, които ще кажете, че не съм готова, ще кажа, че съм готова. Не ме познавате. Работя като сервитьорка в заведение за бързо хранене, така че мога да отглеждам детето си.

27. Не знам дали дъщеря ми е от мен?

Не знам дали дъщеря ми е моя. Родих я, но не съм сигурна дали приятелят ми не ми изневерява и не съм родила детето на някоя друга негова приятелка. Помогнете ми!

• 2
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#229 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,768 Posts:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
Garage View Garage

Posted 14 November 2013 - 13:02

Как се заражда човешкият живот

Шведският фотограф Ленарт Нилсон е посветил 10 години от живота си, за да заснеме еволюцията на човешкия ембрион от зачеването до раждането.

Нилсон получава международна известност през 1965 г., когато сп. LIFE публикува  16 страници с фотографии на човешки ембрион. Снимките били публикувани веднага след това и в Stern, Paris Match, The Sunday Times и други списания, което бързо донесло на фотографа световна слава.

Още от детството микроскопът и фотоапаратът били любими занимания на Нилсон, който впоследствие съумял да покаже да на целия свят красотата на човешкото тяло на клетъчно ниво. Той за първи път  успял да фотографира човешки ембрион още през 1957 г., но техниката още не била достатъчно усъвършенствана, за да получи качествен и ясен образ.

За да получи най-точни  и ярки снимки, той използва ендоскоп и електронен микроскоп. Нилсон прикрепил към ендоскопа малка камера и светлинен източник и така направил хиляди снимки на плода в утробата.

Благодарение на него светът за първи път вижда тайнството на зараждането на човешкия живот.

1975405-R3L8T8D-600-1.png

Сперматозоид в маточната тръба, който се движи към яйцеклетката.

1975455-R3L8T8D-500-2.png

Яйцеклетка

1974955-R3L8T8D-600-3.jpg

Съдбоносната среща

1974605-R3L8T8D-600-6.png

Един от 200-та милиона бащини сперматозоиди пробива обвивката на яйцеклетката

1974205-R3L8T8D-600-8.png
След седмица зародишът достига през фалопиевата тръба в матката

1974355-R3L8T8D-600-9.png

След седмица ембрионът се прикрепя към матката

1974655-R3L8T8D-500-10.png
22 ден – от развитие на ембриона. Сивото вещество – това е бъдещия главен мозък

1974555-R3L8T8D-500-11.png
На 18 ден започва да пулсира сърцето на плода

1975305-R3L8T8D-600-12.png
28 ден след оплождането

1975355-R3L8T8D-600-14.png
5 седмици след оплождането, дължина 9 мм, вече се различава лицето с отверстия за уста, ноздри и очи

1974805-R3L8T8D-600-15.jpg
40 дни. Започва да се образува плацентата

1975255-R3L8T8D-600-16.png
8. седмици.

1983605-R3L8T8D-600-Lennart-Nilsson-112.
10 седмици. Клепачите са полуотворени. В рамките на няколко дни те ще формират напълно.

1975055-R3L8T8D-600-17.png
10 седмици. Вече използва ръцете си за опознаване на околността

1974455-R3L8T8D-600-18.png
16. седмица

1974405-R3L8T8D-600-19.png
През тънката кожа се виждат кръвоносните съдове

1974255-R3L8T8D-600-20.png
18. седмица. Зародишът може да възприема звуци от външния свят

1974155-R3L8T8D-600-21.png
19. седмица

1974305-R3L8T8D-600-22.png
20. седмица. На главата му започва да се появява коса

1975005-R3L8T8D-600-24.jpg
24. седмица

1974705-R3L8T8D-600-26.png

6 месеца

1974505-R3L8T8D-600-27.jpg
36. седмица. След месец бебето ще се появи на бял свят.

През 1965 г. излиза книгата с фотографии на Нилсон „A Child is Born“, която е разпродадена за дни. Книгата има още няколко издания и до днес остава един от най-продаваните фотоалбуми.

Източник: adme.ru

• 2

#230 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 22 November 2013 - 21:51

10-те най-изобретателни мошеници на всички времена

Философията твърди, че човешката мисъл е безгранична. А, когато става дума за бързи пари, лесна печалба и скоростно забогатяване, това твърдение е валидно на повече от 100 %. В търсене на доказателства, електронното издание 2Spare се зае със задачата да изготви една уникална класация, събрала най-известните и изобретателни измамници, фалшификатори и самозванци, оставили следа в историята на човечеството. Кои са те? Какви са техните истории? И има ли наказание за всяко престъпление? Ето 10-те най-изобретателни мошеници за всички времена.

1. Виктор Лустиг (1890 - 1947 г.) – Човекът, продал Айфеловата кула
thumb_lustig.jpgРоденият на 4 януари 1890 г. в Бохемия Лустиг се смята за един от най-талантливите мошеници, живели някога на планетата. Целият му живот минава в заплитането на измамни афери, които осъществявал блестящо, благодарение на 5-те езика, които владеели, и 45-те си псевдонима. Само в САЩ Лустиг е арестуван 50 пъти, като в повечето случаи е освобождаван поради липса на доказателства. Първата му измама била продажбата за $ 30 000 на машина за печатане на 100-доларови банкноти, която за цялото си съществуване отпечатала само 3 такива.
Най-грандиозната афера на Лустиг е продажбата на Айфеловата кула за старо желязо. През май 1925 г. в търсене на приключения той пристига в Париж. В един от френските вестници прочита, че градските власти изпитват сериозни затруднения в опитите си да поддължат Кулата, тя има нужда от основен, но скъпоструващ ремонт и е доста занемарена. Лустиг си изготвя фалшиви документи на зам.-министър на пощите и далекосъобщенията, след което изпраща официални покани на 6 търговци на скрап за обсъждането на примамлива бизнес-сделка. Измамникът посрещнал бизнесмените в скъп хотел, където им споделил, че заради неоправдано високите разходи по Айфеловата кула, правителството решило да я разглоби и да я продаде на закрит търг. За да не се предизвика възмущението на обществеността, която много харесвала Кулата, Лустиг помолил търговците за дискретност. След като продал правото да разглоби Кулата на един от тях, Лустиг успял да избяга с куфара пари във Виена. За да запази достойнството и репутацията си, измаменият Андре Поасон скрил измамата от полицията.
По-късно Лустиг успял да измами и боса на Чикагската мафия Ал Капоне. Той го убедил да инвестира $ 40 000 в стокова сделка, но запазил парите в личен банков сейф за 2 месеца. След това върнал сумата, заявявайки, че сделката е пропаднала. Впечатлен от честността му, Капоне го възнаградил с $ 5 000.
През декември 1935 г. Лустиг е арестуван за последен път и изправен пред американския съд. Получава 15 години затвор за фалшификация на пари и допълнително 5 години за бягство от друг затвор, месец преди произнасянето на присъдата. Лустиг излежава наказанието си в знаменития затвор Алкатрас край Сан Франциско, но през 1947 г. се разболява от пневмония и умира в Затворническата болница в Спрингфилд, Мисури.

2. Франк Абегнейл-младши (р. 27 април 1948 г.) – "Хвани ме, ако можеш"
thumb_abagnale.jpgНа 17 години Франк Уилям Абегнейл-младши става един от най-успешните банкови измамници в историята на САЩ, като за 5 години отраднал с подправени чекове повече от $ 2,5 млн. от банки в 26 държави по света. За около 2 години, Абегнейл успешно се представял за пилот на Pan Am под името Франк Уилямс, за да пътува безплатно със самолет по света. После под същия псевдоним работи 11 месеца с фалшива диплома на педиатър в болница в Джорджия. Върхът на кариерата му като “хамелеон” идва когато с подправена правна диплома от Университета Харвард, е назначен на работа в офиса на генералния прокурор на щата Луизиана.
Младият мъж сменил общо 8 професии, продължавайки да подправя чекове, като харчил всичко откраднато за краткотрайни романси със стюардеси, вечери в скъпи ресторанти и купуването на дрехи на престижни дизайнери. Лудият и шикозен живот на Абегнейл завършва през 1969 г., когато е издаден от разпознала го стюардеса на Air France. Следват 6 месеца в предварителния арест в Перпинян, Франция, година затвор за измама в Швеция, преди да бъде екстрадиран в САЩ, където е осъден на 12 години затвор. През 1974 г. правителството го пуска на свобода, срещу помощ при разкриването на измами. Впоследствие Абегнейл се препитава като банков консултант по сигурността със собствена компания, Abagnale and Associates.
През 2002 г. историята на Франк Абегнейл заляга в основата на филма на Стивън Спилбърг “Хвани ме, ако можеш”, където ролята на остроумния мошеник се играе от Леонардо Ди Каприо.

3. Кристофър Роканкур (р. 16 юли 1967 г.) – Фалшивият Рокфелер
thumb_rocancourt.jpgФранцузинът Кристоф Тиери Роканкур, роден в семейство на проститутка и алкохолик, израства в сиропиталище. След като избягва оттам, прави първия си удар в Париж – с фалшиви документи продава чужда собственост за около $ 1,4 млн. Продължава "кариерата си" в САЩ, където използвайки 12 псевдонима в ролята на филмов продуцент, боксов шампион или рисков инвеститор, извършва серия от финансови измами. Роканкур без свян се представя се за син на София Лорен, племенник на Оскар де ла Рента и Дино де Лаурентис, личен приятел на Бил Клинтън и за член на семейство Рокфелер. Известно време дели квартира с Мики Рурк, като дори успява да се ожени за модела на Playboy Мария Пиа Рейес, от която има син.
През април 2001 г. измамникът е арестуван заедно с жена си от канадската полиция. По-късно Пиа Рейес е освободена, след като убеждава властите, че дори не подозирала за “професията” на съпруга й. В Канада Роканкур припечелва от автобиография, в която се присмива на жертвите си. През март 2002 г. е екстрадиран в Ню Йорк, където е съден. Признава се за виновен в 3 от 11 обвинения, сред които кражба, присвояване в особено големи размери, контрабанда, подкупи и лъжесвидетелстване, за да избегне максималната присъда от 20 години затвор. За измамите е осъден да плати глоби в размер на $ 9,5 млн. и обезщетения за още $ 1,5 млн. В Швейцария полицията го свързва с кражба на бижута, поради което му е наложена забрана за влизане в страната до 2016 г.
През 2006 г. в предаването на NBC Dateline, признава, че чрез измами е “заработил” най-малко $ 40 млн.

4. Каси Чедуик (1857 - 1907 г.) – Незаконната дъщеря на Карнеги
thumb_Chadwick.jpgКаси Чедуик (10 октомври 1857 – 10 октомври 1907), чието рожденно име е Елизабет Бигли, опитва вкуса на измамата за пръв път на 22 години, когато подправя банков чек в родната си провинция Онтарио, Канада. Попада в ръцете на правосъдието, но я освобождават, след като симулира психическо заболяване.
През 1897 г. Каси организира най-успешната си измама. Представя се за незаконна дъщеря на шотландския крал на стоманата Ендрю Карнеги и чрез подправена полица с неговия подпис получава $ 2 млн. от банка в Кливланд, Охайо. Мълвата за високопоставената клиентка бързо обикаля банките в щата и те започват да се надпреварват да й предлагат заеми при все по-примамливи условия, без да се интересуват от покритието, за което ще се погрижи богатия й “баща”. През следващите 8 години, възползвайки се от лъжата за потеклото си, Чедуик изтегля между $ 10 млн. и $ 20 млн., които не смята да връща. Краят на брилянтната машинация идва през ноември 1904 г., когато изпитаната схема отказва в бостънската банка H. B. Newton, която се обръща за помощ към полицията за събирането на поредния заем от $ 190 800, след като Чедуик вече е натрупала дългове за $ 5 млн. Следователите се свързват със самия “татко” Карнеги, който посочва, че дори не е чувал за измамницата, която веднага е арестувана.
През март 1905 г., съдът в Кливлънд осъжда Каси Чедуик на 14 години затвор и глоба от $ 70 000. Освен за измама, тя е призната за виновна и за заговор срещу правителството, тъй като една от ограбените банки в Охайо имала федерален статут. Чедуик умира в затвора, 2 години по-късно.

5. Фердинанд Демара (1921 - 1982 г.) – Истинският "хамелеон"
thumb_demara.jpgФердинанд Уолдо Демара, известен с псевдонима си “Великият самозванец”, през живота си успешно играл ролята на специалист в различни професии – от монах и хирург до зам.-началник на затвор. През 1941 г. прави първото си превъплъщение под чужда самоличност, записвайки се в американската армия с името на свой приятел.
Демара не завършва и гимназия, но използва фалшиви документи, за да сменя професиите си. До края на кариерата си работи като инженер, зам.-шериф, адвокат, възпитател, монах от различни ордени, редактор, онколог и учител. Демара никога не използвал фалшивата си самоличност за значителна финансова изгода, а само като временен източник на препитание и обществен престиж.
Умира на 8 юни 1982 г. от сърдечен удар. За живота му е написана книга, а през 1961 г. Тони Къртис изиграва ролята му във филма The Great Imposter на реж. Робърт Мълиган.

6. Дейвид Хемптън (1964 - 2003 г.) – Царят на драмата
thumb_Hampton.jpgВ началото младият афроамериканец успешно се представил за сина на знаменития актьор и режисьор Сидни Поатие, за да си осигури достъп до легендания нюйоркски клуб Studio 54 и да обядва безплатно в ресторанти. След като разбрал, че хората действително му вярват и може да се възползва от това, Хемптън убедил редица знаменитости, сред които Мелани Грифит, Келвин Клайн и Гари Синийз, да му услужат с пари или временно да го подслонят. В някои случаи се представял за приятел на децата им, в други заявявал, че е изпуснал самолета за Лос Анджелис, а багажът му е отлетял без него, а в трети – че е жертва на грабеж.
През октомври 1983 г. Хемптън е арестуван и обвинен в мошеничество. Съдът го задължава да изплати на жертвите си компенсации в размер на $ 4490 и му налага забрана да живее в Ню Йорк. След като отказва да плати обезщетенията, лежи няколко години в затвора. Историята му вдъхновява успешната театрална пиеса "Six Degrees of Separation", поставена за пръв път през 1990 г., а след това и създаването на филм със същото заглавие от режисьора Фред Шепизи. Въпреки славата си като център на множество скандали, Хемптън никога не забогатява и умира от СПИН през 2003 г.

7. Мери Бейкър (1791 – 4 януари 1865 г.) – Принцеса Карабу
thumb_Caraboo.jpgПрез април 1817 г. в Олмъндсбъри, графство Глостършир в Англия като от въздуха се появява видимо объркана млада жена с екзотични одежди и тюрбан на главата, говореща на никому неизвестен език. След кратък престой в местната страноприемница, където настоява да яде ананаси и да спи на пода, непознатата е заведена при главния съдия на графството Самуел Уоръл, който заедно със съпругата си решава да я приюти в дома си в Ноул Парк. Местното благородничество се обръща към много чужденци с молба да разпознаят езика на чуждоземната девойка, докато накрая португалски моряк успява “да преведе” нейната история. Според него, непознатата е принцеса Карабу от остров Джавасу в Индийския океан. Благородната дама била отвлечена от пирати, но след дълго пленничество успяла да се измъкне, да скочи зад борда в Бристолския канал и да доплува до брега.
Романтичната история превръща Карабу в истинска сензация и обект на възхищение сред местните благородници, които я обсипват с внимание. През следващите 10 седмици, принцесата, която остава да живее у семейство Уоръл, показва завидни умения в стрелбата с лък, фехтовката, плува гола и изумява с молитвите си към бога Ала Тала. Портретът й в екзотично облекло обикаля местните вестници, което скоро слага край на приказната история. Някоя си мисис Нийл разпознава в обаятелната принцеса Карабу своята прислужница Мери Бейкър.
Дъщерята на обущар служила като прислужница в различни имения в Англия, но никъде не се задържала дълго. В дома на мисис Нийл, Бейкър развличала децата й с измисления от нея език – комбинация от цигански и измислени думи. След разкритието, Мери е принудена да признае измамата и е изпратена в новия свят с кораб за Филаделфия. След опит да поддържа образа на източна принцеса отвъд Океана, през 1821 г. Мери Бейкър се връща в родината си. Следва кратък гастрол на Карабу във Франция и Испания, чиято слава на симпатична измамница обаче я е изпреварила. Краткият миг на слава е безвъзвратно преминал и към 1839 г. Мери Бейкър продава пиявици в болницата в Бристол, за да преживява. Забравената принцеса умира на 4 януари 1865 г. и е погребана в безименен гроб в гробището Хеброн Роуд в Бристол. Вълнуващата история на Бейкър е разказана с доза художествена измислица във филма на Майкъл Остин "Princess Caraboo" през 1994 г.

8. Milli Vanilli – Дуетът, който не може да пее
thumb_Milli-Vanilli.jpgПрез ноември 1990 г. невиждан дотогава скандал срина популярността на знаменития немски поп-дует Milli Vanilli, след като стана ясно, че на нашумелите студийни записи на групата, пеят не участниците в дуета, а певци-дубльори. В резултат на това Milli Vanilli бяха принудени да върнат спечелената от тях през 1990 г. награда Grammy за най-добра дебютираща група.
Групата в състав Фаб Морван (р. 14 май 1966 г.) и Роб Пилатус (8 юни 1965 – 2 април 1998 г.) е създадена през втората половина на 80-те години от германския музикален импресарио Франк Фариан, който впоследствие сам развенчава мита за вокалните данни на “рожбите си”. Популярността на Роб и Фаб достига гигантски размери с хитовете "Blame It On the Rain", "Girl I'm Gonna Miss You" и "Girl You Know It's True", които им донесоха наградата Grammy. Скандалът с изобличаването на лъжезвездите доведе до трагичен завършек на живота на една от тях – през април 1998 г. на 32-годишна възраст Роб Пилатус бе открит мъртъв във Франкфурт вследствие на свръхдоза наркотици и алкохол. Морван известно време безуспешно се опитваше да продължи музикалната си кариера. В периода на краткотрайната си популярност обаче, Milli Vanilli продадоха 8 млн. сингъла и 14 млн. от албумите си "All Or Nothing" и "Girl You Know It's True".

9. Вилхелм Фойгт (13 февруари 1849 – 3 януари 1922 г.) – Капитанът от Кьопеник
thumb_Voigt.jpgВилхелм Фойгт е немски обущар, който остава в историята с дръзкия грабеж на градската хазна в Кьопеник в ролята на пруски офицер. Още на 14-годишна възраст, Фойгт е изхвърлен от училище, след като прекарва 14 дни в затвора за дребна кражба. Между 1864 и 1891 г., изучилият занаят при баща си млад мъж, лежи общо 25 години в затвора за кражби и фалшифициране на документи. Най-голямата авантюра в живота на дребния измамник обаче започва на 16 октомври 1906 г., когато безработният обущар в капитанска униформа на пруски офицер, купена на старо, спира няколко гренадири и сержант в казармите на Кьопеник и им заповядва да го последват, без повече обяснения. Свикналите на ред и дисциплина войници се подчиняват веднага на висшестоящия офицер.
Войниците, под командването на Фойгт отиват до кметството, където арестуват секретаря на общината и градоначалника по подозрение в “подправяне на счетоводните книжа”, а капитанът конфискува намиращите се в градската хазна 4000 марки и 70 пфенига, срещу задължителната разписка. След като изпраща арестуваните под охраната на гренадирите на разпит при ген. Молтке в Берлин, “капитан” Фойгт разпорежда на охраната да остане на пост за още половин час и необезпокояван се отправя с парите към местната гара. Там той сменя офицерската униформа с цивилни дрехи и успява да избяга.
10 дни по-късно майсторът на дегизировката все пак е арестуван и осъден на 4 години затвор за подправяне на документи, представяне за офицер и незаконен арест. Под натиска на общественото мнение обаче, което е на страната на крадеца-куражлия, германският кайзер Вилхелм II го помилва през 1908 г. Фойгт обикаля с историята си вариететата в Дрезден, Виена и Будапеща, през 1909 г. издава книга за премеждията си, а година по-късно триумфално завършва “световното си турне” с обиколка на Канада и гастрол в Музея на мадам Тюсо в Лондон. Прекарва последното десетилетие от живота си в закупеното от него имение в Люксембург.

10. Джордж Псалманазар (1679 – 3 май, 1763 г.) – Първият и единствен абориген от Формоза
thumb_Psalmanazar.jpgДжордж Псалманазар, чието истинско име остава неизвестно, е първият и единствен “абориген” от измисления остров Формоза, посетил Европа. Той се появява в северната част на континента около 1700 г. и въпреки европейския си вид и дрехи, със странните си привички убеждава всички, че идва от далечния остров Формоза, подвластен на императора на Япония, на който се почитат божествата на Слънцето и Луната. През 1703 г. Псалманазар пристига в Лондон през Амстердам и е приет лично от местния епископ, който пръв чува екзотичната му история. Тук чужденецът бързо става известен с яденето на сурово месо с купища подправки и това, че спи прав на стол. Той обявява, че е отвлечен от Формоза от отците-йезуити, които го откарали във Франция и безуспешно се опитали да го превърнат в католик.
Това окончателно спечелило сърцата на британските протестанти, които купували като топъл хляб книгата на Псалманазар “Историческо и географско описание на остров Формоза”. Според разказа на Псалманазар, на богатия остров мъжете ходели чисто голи, с изключение на скромни препаски от злато и сребро на слабините, а любимата храна на островитяните били змиите. Формозанците изповядвали многоженството и имали правото да изяждат съпругите си при изневяра. Местните жители наказвали убийците, обесвайки ги с главата надолу, а за да си осигурят благосклоността на боговете всяка година принасяли в жертва по 18 000 младежи, чийто тела били изяждани от местните шамани. Заедно с описанието на местните обичаи, Псалманазар описал и азбуката на островитяните.
След две издания в Британската империя, книгата на самозвания абориген е издадена и във Франция и Германия, а авторът й започва да чете лекции за културата и езика на Формоза. Псалманазар дори започнал да превежда религиозни трудове на формозански, като това му начинание срещнало горещата подкрепа на епископа на Лондон. Почитаемият автор изнесъл и реч пред Кралското Общество на науките.
През 1706 г. неразкритият до момента измамник се уморил да лъже всички и сам признал за измамата си. Остатъка от живота си Псалманазар прекарва като уважаван автор и редактор на трудове за печатната история и световната география.

• 0

#231 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 30 November 2013 - 21:55

Ежедневието отблизо е изумително интересно

Погледнете на предметите около вас по по-различен начин

1120591_595_.jpg

Животът ни е пълен с баналности. Циповете на дрехите ни, ключалките на домовете ни - използваме ги, без дори да се замисляме как точно действат и даже ги смятаме за безлични подробности, с които просто си служим. Да, но външният вид може да лъже, защото се оказва, че най-обикновените и незабележими неща около нас всъщност са красиви и интересни за наблюдение. Стига да ги наблюдаваме по правилния начин.

1. Джаджата, която прави компютъра ви толкова умен

Какво виждате на снимката горе? Рисувано стъкло? Не, просто компютърен микрочип, видян през 10-кратно увеличение. Технологията е красиво нещо, а?

2. Ключалката

p7b337m.gif

Това GIF-че може и да сте го виждали, но въпреки това го слагаме тук, защото е изключително интересно и показва какъв е механизмът на ключалките.

3. Светът, видян през човешката глава

1120590_595_.jpg

Това бихте виждали, ако можехте да влезете в главата си и да погледнете през очите си.

4. Цип

NVoeQVB.gif

Супер яко!

5. Комар

giphy.gif

Това е доказателството, че комарите имат сърца. Но дали имат души още не е доказано.

6. Котешка борба

nYubRUz.gif

Доста професионално изпълнение, не мислите ли?

7. Кофеин

1120586_595_.jpg

Ей това чудо е нещото, което ви събужда... ако пиете кафе, разбира се.

8. Как мамят обективите

yMvnIqy.gif

Това е една и съща котка, заснета с различни обективи.

9. Капка вода

z1dEO.gif

Като топче.

10. Снежинка

1120587_595_.jpg

Това е снежинка, погледната през многократно увеличение. Не я гледайте твърде дълго, защото ще се разтопи.

11. Счупеното носи щастие

giphy.gif

Чупенето на стъкло на забавен каданс е наистина красива гледка. Чистенето на стъклата след това обаче не е.

12. Целувка

S1oxNFX.gif

Така изглежда целувката от гледната точка на езика. Доста гадно.

• 0

#232 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 30 November 2013 - 21:57

Факти за България, страната за която повечето от вас може би никога не са чували

• 0

#233 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 10 January 2014 - 23:58

• Преди 70 г. София изживява един от най-страшните дни в историята си
  •  
  •  
  • 32146_r1SbzmMlGsGx1E5Qg0ICgi8KmKyJvR.jpg

Доброволци от “Въздушна защита” разчистват отломки от разрушената сграда на Народното събрание след англо-американските бомбардировки над София, януари 1944 г.

На 10 януари се навършват 70 години от една от най-зловещите и кръвопролитни бомбардировки на София. Тогава е извършена първата комбинирана, т.е. дневно-нощна атака над столицата. Загиват 750 и са ранени още над 700 души - предимно цивилни, мирни граждани и много по-малко военни. Нанесени са тежки удари на над 900 сгради, половината от тях са напълно разрушени.

На 13 декември 1941 г., десет месеца след като България се присъединява към Тристранния пакт, Народното събрание в София обявява война на Великобритания и САЩ. Това е по-скоро символичен акт, а не намерение за конкретни военни действия от наша страна. България така и не предприема такива. Но това не спира британския премиер Чърчил и американския президент Рузвелт  през август 1943 г. да дадат началото на операция "Приливна вълна". Тя има за цел да неутрализира съюзниците на Третия райх, Румъния и България, и да ги принуди да капитулират. Над териториите на двете държави започват системни бомбардировки. От 14 ноември 1943 г. до 17 април 1944 г. над София са предприети 11 въздушни нападения.

32146_MnivblUYEOvta4h051fnzHiwBOfPxO.jpg

Снимка от борда на американски бомбардировач от бомбардировките на София

На 14 ноември 1943 г. е първата масирана въздушна атака на столицата. 91 вражески самолета разрушават 47 сгради, загиват около 60 души, близо 200 са ранени. Следват бомбардировки почти през десет дни.

Настъпва 10 януари 1944 г. Около 12 ч. по обед сирените възвестяват за предстоящо въздушно нападение. Половин час по-късно столицата ни е атакувана от 180 американски бомбардировача и 100 изтребителя. Срещу тях противовъздушната отбрана на София изпраща 39 прихващачи. България губи само един самолет срещу 31 свалени американски бомбардировачи. Но истинският ужас за софиянци настъпва през нощта на 10 срещу 11 януари.

32146_S2doz2cadukVbLwLLEaxFtupvv7tb8.jpg

10 януари 1944 г.: запалителна бомба пада върху сграда на ъгъла на бул. "Витоша" и ул. "Денкоглу"

Из спомените на генерал Стоян Стоянов - военен летец, един от защитниците на София. Той участва в 35 бойни полета срещу англо-американските самолети, сваля 3 бомбардировача и 2 изтребителя и нанася сериозни повреди на още 4 самолета:

"На 10 януари на софиянци бе съдено да преживеят ужаса на една варварска бомбардировка. В този зимен ден нашата столица беше жестоко ударена на два пъти - през деня и през нощта. Тази бомбардировка бе добре запомнена от жителите на столицата, защото тя не бе "слаба", както се казваше за всички досегашни бомбардировки. При тази бяха ударени не само крайните квартали, а бе засегнат и силно разрушен и центърът на града. До това нападение правителството не бе помислило за евакуирането на държавни учреждения и индустриални предприятия, нито на част от населението, но след този ден настана такава паника, която не се поддава на описание. Градът сам доброволно се евакуираше, без заповед, без принуда.

Особено тежко бе преживяна нощната бомбардировка. Такава досега не бяха виждали. А нощем изобщо човек е по-впечатлителен. В града бе настъпил хаос, ад. Разрушени къщи и разорани улици, димящи пожари и развалини, повредена електрическа мрежа и водопровод, студ и дезорганизация, изплашени граждани, които плахо се завръщат към домовете си - това бе София вечерта към 22 часа. Те търсеха изчезналите си близки или топло място, където да се приютят в студената нощ, когато изведнъж, неочаквано за всички и без предупреждение от сирените, се чуват артилерийски изстрели и в същото време над главите им падат отново бомби и прелитат самолети на противника със силния рев на моторите и с грохот на стрелба от оръдия и картечници. Целият град бе осветен от пуснатите с парашути, бавно падащи лампиони и от причинените пожари. Всеки от нас се бе прикрил, където го бе заварила бомбардировката.

На сутринта още от тъмни зори по пътищата и шосетата, излизащи от София, във всички посоки тръгнаха кервани от хора, напуснали своите топли огнища, за да се спасяват кой където може, само да не останат в града. Мнозина от тях не знаеха къде отиват, но тяхното желание бе преди всичко да бъдат далеч от хаоса."

32146_koexAUS7LZgd5RZ2CG631r1YKjq8Fy.jpg

Бул. "Витоша" и разрушени жилищни сгради, януари 1944 г.

Равносметката от изминалото денонощие е 1800 бомби, изсипани над София, с обща тежест от 450 тона, 750 загинали и още толкова ранени, стотици напълно сринати или полуразрушени сгради.

Ударите продължават на 24 януари. Българското правителство започва тайни преговори с англо-американските съюзници в Истанбул и Анкара. Временно атаките са спрени. Но след провала на разговорите бомбардировките над България са подновени на 16 март. На 30 март е най-тежката от тях. Извършената евакуация на София обаче проваля плановете на нападателите да убият голяма част от населението - жертвите и ранените са значително по-малко. Но над 3500 сгради са напълно унищожени.

В идните месеци следват още няколко въздушни атаки над София и други български селища.

В първите дни на септември 1944 г. България излиза от Тристранния пакт и въздушните нападения над страната са прекратени.

По време на бомбардировките от 1943-1944 г. са убити, безследно изчезнали и починали от раните си над 2000 души от софийското население, разрушени са над 12 500 сгради. Близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. Напълно унищожени са Държавната печатница, Областният (Окръжен) съд, Малката баня, Градската библиотека, театър "Одеон", Юнион клуб, Домът на културата и печата, Артилерийските казарми, католическата катедрала "Свети Йосиф" и мн. др. Те не са възстановени. Силно засегнати са Народният театър, Народното събрание, Българската земеделска банка, Богословският факултет, Природонаучният музей, зала "България", къщата музей "Иван Вазов", сградата на БАН, Централна баня, Александровска болница.

Въпреки всичко хиляди хора и сгради са спасени от атаките на противника заради самоотвержената съпротива на българските военновъздушни сили. Защитниците на София отклоняват част от атаките и свалят голям брой вражески самолети. Между героите са Димитър Списаревски, Георги Кюмюрджиев, Мито Дисов, Стоян Стоянов, Неделчо Бончев, Любен Кондаков, Герхард Венгел и много други.

За тези ужасяващи времена освен сухите цифри и факти остават да напомнят запазените спомени на очевидците, документалните кадри и черно-белите снимки...

32146_87358WaZnAZoRDChbRUB64J4rBRH2r.jpg

Войници разчистват отломките на старата сграда на Софийска община, намирала се на ул. "Гурко", пресечката с ул. "Дякон Игнатий"

32146_ASGxGrllhwyLfX1uQkgZsVdamFJyFm.jpg

Доброволец от Въздушна защита на ул. "Александър I" - отсечката между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Алабин", януари 1944 г.

32146_3cn7f3VCvrpzgMeIYgTIaauFhncwGW.jpg

Пострадалата сграда на БАН, януари 1944 г.

32146_h5uh4MLrIx8v2UOlinEjbqCgvp6Tya.jpg

Разрушенията на Руската църква и несъществуващият днес кинотеатър "Одеон"

32146_EOXXhSXHslMKp6cdPWIV7qxRGdTLPl.jpg

Сградата на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев", 1944 г.

32146_iOvBKXU0iGVpXtF2lJHyF7c4deO6m6.jpg

Снимка от американски бомбардировач, заснета по време на бомбардировките на София на 30 март 1944 г.

32146_fjYwWSMpdy2CqnMFajjG6YNC7LpwQd.jpg

Бул. "Дондуков" след бомбардировките, 1944 г.

32146_a6w8Ct1pTfXVRnjD2uXmb3kZFrK5XB.jpg

Разрушени сгради на ул. "Търговска" (днес не съществува), 1944 г.

32146_j7HPgkjiJcxG8o4s26WZs83N7JfRPc.jpg

Ул. "Леге", вдясно - Археологическият музей, 1944 г.

32146_AYXegLWzfymw40IvXxbpjHxMRYBBpe.jpg

Ул. "Шар планина", март 1944 г.

32146_KMgrowtchTDBMw78l8SSoKYU8oMLqk.jpg

По време на бомбардировките над София оцелялата дотогава средновековна трикорабна базилика "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" е напълно разрушена. Единственото нещо, което оцелява като по чудо, е иконата на светеца. Тя се пази и до днес като най-голямата реликва и ценност на храма, който е изграден отново през 50-те години на ХХ век.

• 2

#234 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 11 January 2014 - 01:00

Поклон пред подвига на пилотите!
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#235 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 11 January 2014 - 12:28

След тази бомбардировка пра-баба ми и пра-дядо ми напускат София...

Чак майка ми се връща в София почти 40 години по-късно.

• 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#236 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2,222 Posts:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
Garage View Garage

Posted 16 January 2014 - 13:49

Като минат 245/18 може да се включя :D

• 0

#237 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 16 January 2014 - 15:06

това ми е чак трудно да го повярвам. кога ги пускат в продажба, че съм за нови летни 16ки :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#238 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,027 Posts:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
Garage View Garage

Posted 16 January 2014 - 20:10

утре ;)
  • 0

#239 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,183 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 16 January 2014 - 22:31

http://www.cars.bg/n...a-na-bydeshteto

• 0

#240 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,566 Posts:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 16 February 2014 - 22:31

30 наистина редки исторически снимки

83856300.jpg

2. Първият Макдоналдс.

83856302.jpg

3. Земетресението и пожара в Сан Франциско от 1906г.

83856303.jpg

4. Началото на Google.

83856305.jpg

5. Нагасаки, 20 минути след атомната бомба.

83856312.jpg

6. Последният тасманийски тигър, заснет през 1933г.

83856314.jpg

7. Титаник напуска дока през 1912г.

83856319.jpg

8. Разбиването на Берлинската стена.

83856323.jpg

9. Екипът на Microsoft през 1978г.

83856334.jpg

10. Таймс Скуеър през 1911г.

83856339.jpg

11. Офисът на Айнщайн в деня на смъртта му.

83856342.jpg

12. Издигането на Берлинската стена през 1961г.

83856344.jpg

13. Фердинанд Порше показва Фолксваген Бийтъл на Хитлер през 1935г.

83856346.png

14. Екипажът на Аполо 1 репетира кацането си през 1966г. За съжаление всички астронавти загиват при пожар по време на изстрелване.

83856347.jpg

15. Самолетна катастрофа самолетоносач през Втората световна война.

83856349.jpg

16. Последната снимка на Титаник преди потъването му.

83856351.jpg

17. Снимка на самураи, направена между 1860 и 1880г.

83856354.jpg

18. Изграждането на Айфеловата кула през 1888г.

83856355.jpg

19. Чарлз Гудфри прелита през Триумфалната арка в Париж на 7 август 1919г.

83856356.jpg

20. ENIAC, първият компютър в света.

83856357.jpg

21. Бункерът на Хитлер.

83856359.jpg

22. Единствената снимка на жива куага от 1870г. Видът вече е изчезнал.

83856360.jpg

23. Билет за Титаник.

83856361.jpg

24. Строежът на Дисниленд.

83856306.jpg

25. Освободен евреин държи нацист на мушка.

83856320.jpg

26. Толстой разказва приказка на внуците си през 1909г.

83856321.jpg

27. Германски бомбардировки на Москва през 1941г.

83856324.jpg

28. Че Гевара.

83856327.jpg

29. Папа Пий XII се среща с Хитлер.

83856328.jpg

30. Бийтълс и Мохамед Али.

83856337.jpg

• 6

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users