Налягане в охладителната система
Started by vanko77777, 18 May 2012 - 20:39:54
11 replies to this topic
Posted 18 May 2012 - 20:39
здравейте колеги, колата не е палена 3-4 дена и като развъртя капачката на казанчето за антифриза се чува съскане като току що загасен двигател и имам загуба на антифриз на 3000км. долях 1 литър течове не сам забелязал, не мога да разбера къде е проблема
Posted 19 May 2012 - 08:49
Щом съска на 3 дневен престой....системата е плътна!
Уточни, какво е правено с водните пътища преди да започнеш да засичаш. Преди 3000км. преди наливането имаше ли подмяна на нещо.....маркучи, скобки?
Уточни, какво е правено с водните пътища преди да започнеш да засичаш. Преди 3000км. преди наливането имаше ли подмяна на нещо.....маркучи, скобки?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 20 May 2012 - 00:32
здравей, подменян е само термостата нищо друго днес ходих на майстор и ми каза че може да губя течност от водната помпа
и да попитам лошо ли е това когато системата е платна, съмняваме капачката на казанчето да не е нещо дефектирала
и да попитам лошо ли е това когато системата е платна, съмняваме капачката на казанчето да не е нещо дефектирала
Posted 20 May 2012 - 08:39
здравей, подменян е само термостата нищо друго днес ходих на майстор и ми каза че може да губя течност от водната помпа
Здрасти
Напротив, според мен всичко е наред!
Не случайно питам дали преди това е е имало интервенция. .........очаквах да е имало.........не сте обезвъздушили добре.....просто му долей.
-------------------------------------------
Както е споменал колегата водната помпа.....проверете дали под шайбата и има теч?
Posted 20 May 2012 - 08:58
термостата е сменян преди две години температурата е 87-88 до 93 градско маистора каза че ако е помпа трудно ще я хванем защото течноста бързо съхне и не знам какво да предприема смяна на помпата ли, иначе парно си има
Posted 20 May 2012 - 09:13
Малиййй 2 г.......значи няма общо. Не предприемай нищо, наблюдавай водата......то ще си покаже.
Да разбирам ли че преди 3000 км. без интервенции по системата си изравнил антифриза и сега е 1 литро в минус?
Да разбирам ли че преди 3000 км. без интервенции по системата си изравнил антифриза и сега е 1 литро в минус?
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 20 May 2012 - 18:02
извинявай колега не те разбрах как съм изравнил антифриза и сега сам в1 литър минус
водата я наблюдавам няма омасляване маслото си е черно
Posted 20 May 2012 - 18:17
на 3000км. долях 1 литър
След като казваш че за 3000км си изгубил 1 литър, значи преди тези 3000 км си бил сигурен че нивото е било където трябва.
За какво време си изминал тези 3000км. ?
Posted 20 May 2012 - 18:21
Наблюдавай нивото за загуба.
Posted 20 May 2012 - 18:52
всъщност сега като се замисля за 2 години сам минал 10000км. и съм доливал 2-ти по 1л.течност
Posted 20 May 2012 - 19:03
Не и се шашкай, наблюдавай нивото и помпата и ако видиш макар и малко антифриз около шайбата и перката, сменяй......
Posted 20 May 2012 - 19:18
ok
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage