Jump to content

•  

Photo
- - - - -

W209 2.7 CDI

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Posts:
Garage View Garage

Posted 09 May 2012 - 23:07

Здравейте,

В момента карам едно W208 2.0 Kompressor, което направих идеално, но въпреки това разхода доста ме дразни, а и ми се ще нещо по-модерно като концепция. Та...колата ми харесва доста и ще ми дойде съвсем естествено да се метна на едно 2.7 CDI. До момента гледах доста BMW-та Е46 330d, но много й липсва каризма на тая кола. Не е автомобил, към който ще се обръщам всеки път, когато излизам от него.

Искам да ви попитам, ако има някой по-запознат: какви са му болките на 2.7 CDI. Предполагам стандартното: дюзи, турбо, евентуално помпи (при БМВ са две скъпичките). Нещо друго, на което да се обърне специално внимание? Колектори примерно?

Втори много важен въпрос: 6 месеца по-късно ми се повдига от автоматик и определено ми се кара ръчка. Какви ще са минусите там? Доста скъп ли е съединителя? Маховика и тук ли е слабо и скъпо място?

И реалистично ли е да търся такъв автомобил в що-годе добро състояние до 15 000лв? Лично аз предпочитам варианта да има някоя и друга забележка и за няколко хиляди отгоре да го оправя, отколкото да взема "перфектна" кола за 20 000 и да ми излизат разни изненади. За съжаление много са малко хората, които наистина продават перфектни коли. В това се убеждавам за пореден път в сегашното си търсене :)
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 09 May 2012 - 23:16

Mии... обикновено нямат никакви екстри (или поне далеч от понятието "много" екстри).
Хвърлят масло около турбото, от една глупава гарнитурка е. Също като на 220цди.
Този мотор с ръчни скорости не знам да се предлага на 209.

Но e46 330d определено не е бездушен автомобил ;)
Що годе добро състояние се намират до 15х.лв. Гледах един, не ми хареса, но определено колата си беше супер технически.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,553 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
Garage View Garage

Posted 10 May 2012 - 01:10

По принцип 2.7 с ръчни има, но май в 209-ки не е вграждана (не съм сигурен) Мисля, че в Ц или Е класите с тоя мотор има ръчни.
Ти си първият човек, който чувам да е карал автоматик и да не е доволен :) На какво се дължи недоволството ти? Разхода?
Освен това, ако сменяш колата точно заради разхода, не мисля, че 2.7 е много по различен от твоя, особено градско... Извън градско вече е друга работа, там падаш и под 6, докато с твоята сигурно под 10 не си слизал :)

Иначе, мисля, че за 15к можеш да вземеш доста добър екземпляр.
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#4 Heimdall

Heimdall

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Posts:
Garage View Garage

Posted 10 May 2012 - 07:17

Е46 не че е бездушно, безлично е, особено при наличието на толкова много :)
Иначе доста ме кефи като усещане. Ръчка на 2.7 CDI се вгражда и при 209 ако съдим по обявите, а автомата не че ми е правил проблеми. Просто ми е скучен и всеки ден ме дразни все повече. Адски много ми е омръзнал.
Разлика в разхода със сигурност ще има от 10 до 15, иначе извънградско последния път даде 9, но по принцип под 10.5 много рядко ми се е случвало.
@Liloff - за 209-ка ли става въпрос или за Е46? Драсни едно ЛС, та да ида да погледна и аз.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users