Здравейте,
В момента карам едно W208 2.0 Kompressor, което направих идеално, но въпреки това разхода доста ме дразни, а и ми се ще нещо по-модерно като концепция. Та...колата ми харесва доста и ще ми дойде съвсем естествено да се метна на едно 2.7 CDI. До момента гледах доста BMW-та Е46 330d, но много й липсва каризма на тая кола. Не е автомобил, към който ще се обръщам всеки път, когато излизам от него.
Искам да ви попитам, ако има някой по-запознат: какви са му болките на 2.7 CDI. Предполагам стандартното: дюзи, турбо, евентуално помпи (при БМВ са две скъпичките). Нещо друго, на което да се обърне специално внимание? Колектори примерно?
Втори много важен въпрос: 6 месеца по-късно ми се повдига от автоматик и определено ми се кара ръчка. Какви ще са минусите там? Доста скъп ли е съединителя? Маховика и тук ли е слабо и скъпо място?
И реалистично ли е да търся такъв автомобил в що-годе добро състояние до 15 000лв? Лично аз предпочитам варианта да има някоя и друга забележка и за няколко хиляди отгоре да го оправя, отколкото да взема "перфектна" кола за 20 000 и да ми излизат разни изненади. За съжаление много са малко хората, които наистина продават перфектни коли. В това се убеждавам за пореден път в сегашното си търсене
W209 2.7 CDI
Started by Heimdall, 09 May 2012 - 23:07:12
3 replies to this topic
Posted 09 May 2012 - 23:07
Posted 09 May 2012 - 23:16
Mии... обикновено нямат никакви екстри (или поне далеч от понятието "много" екстри).
Хвърлят масло около турбото, от една глупава гарнитурка е. Също като на 220цди.
Този мотор с ръчни скорости не знам да се предлага на 209.
Но e46 330d определено не е бездушен автомобил
Що годе добро състояние се намират до 15х.лв. Гледах един, не ми хареса, но определено колата си беше супер технически.
Хвърлят масло около турбото, от една глупава гарнитурка е. Също като на 220цди.
Този мотор с ръчни скорости не знам да се предлага на 209.
Но e46 330d определено не е бездушен автомобил
Що годе добро състояние се намират до 15х.лв. Гледах един, не ми хареса, но определено колата си беше супер технически.
Posted 10 May 2012 - 01:10
По принцип 2.7 с ръчни има, но май в 209-ки не е вграждана (не съм сигурен) Мисля, че в Ц или Е класите с тоя мотор има ръчни.
Ти си първият човек, който чувам да е карал автоматик и да не е доволен На какво се дължи недоволството ти? Разхода?
Освен това, ако сменяш колата точно заради разхода, не мисля, че 2.7 е много по различен от твоя, особено градско... Извън градско вече е друга работа, там падаш и под 6, докато с твоята сигурно под 10 не си слизал
Иначе, мисля, че за 15к можеш да вземеш доста добър екземпляр.
Ти си първият човек, който чувам да е карал автоматик и да не е доволен На какво се дължи недоволството ти? Разхода?
Освен това, ако сменяш колата точно заради разхода, не мисля, че 2.7 е много по различен от твоя, особено градско... Извън градско вече е друга работа, там падаш и под 6, докато с твоята сигурно под 10 не си слизал
Иначе, мисля, че за 15к можеш да вземеш доста добър екземпляр.
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Posted 10 May 2012 - 07:17
Е46 не че е бездушно, безлично е, особено при наличието на толкова много
Иначе доста ме кефи като усещане. Ръчка на 2.7 CDI се вгражда и при 209 ако съдим по обявите, а автомата не че ми е правил проблеми. Просто ми е скучен и всеки ден ме дразни все повече. Адски много ми е омръзнал.
Разлика в разхода със сигурност ще има от 10 до 15, иначе извънградско последния път даде 9, но по принцип под 10.5 много рядко ми се е случвало.
@Liloff - за 209-ка ли става въпрос или за Е46? Драсни едно ЛС, та да ида да погледна и аз.
Иначе доста ме кефи като усещане. Ръчка на 2.7 CDI се вгражда и при 209 ако съдим по обявите, а автомата не че ми е правил проблеми. Просто ми е скучен и всеки ден ме дразни все повече. Адски много ми е омръзнал.
Разлика в разхода със сигурност ще има от 10 до 15, иначе извънградско последния път даде 9, но по принцип под 10.5 много рядко ми се е случвало.
@Liloff - за 209-ка ли става въпрос или за Е46? Драсни едно ЛС, та да ида да погледна и аз.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users