Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Търся точно определен тип фолио.

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 02 май 2012 - 23:37

Работата е следната - в последно време всеки офис и магазин използва за реклама фолио на дупки, което е за вътрешно лепене, като рисунката ( рекламата ) се отпечатва на него. Супер е, защото отвън навътре нищо не се вижда в помещението, а обратното е идеално. Питането ми е, дали някой знае за фирма, която изработва точно този тип фолио ( на дупки ), като идеята ми е да си рекламирам дейнсотта в/у стъклата на колата. Устройва ме също така и вариантът да ми отпечатат рекламата в/у сенник/ци, които са удобни за поставяне в/у стъклата. Като тези детските например, които едно време се продаваха с разни рисунки по тях и се слагаха на страничните стъкла да предпазват децата от пряка слънчева светлина. Търсих из гугъл, но нищо конкретно не намерих с пример и цена. Дори не знам как се определя ценообразуването, на квадрат ли е??? Благодаря предварително за отделеното време!
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2012 - 09:00

Фолиото, мисля, че е най-обикновено PVC фолио с печат, което го дупчат с машина след като е напечатано... Провери в billboard (http://www.digitalprint.bg/) и в ATIA (http://www.print.atia.com/)

Цените са на квадратен метър за печатането, лепенето е според автомобила - колкото повече чупки, толкова по-скъпо. Това с дупките се лепи по-лесно, защото няма как да останат мехурчета, но пък по дупките се къса лесно и е пипкава работа. Така по спомен в АТИЯ цените бяха от 10€ до 30€ на квадрат - зависи от фолиото, от печата и т.н, но трябва да провериш.

Между другото, това фолио се лепи отвън, не отвътре и няма как да е отвътре, защото трябва да се печата на лепкавата страна - няма как. Ако 100% искаш да е отвътре - трябва да е като клубните стикери - прозрачно фолио, печата се огледално на нелепкавата страна и отгоре се нанася бяла основа, но е доста по-скъпо като технология и няма смисъл. Има машини и мастила, които печатат върху PVC за коли без да се изтрива доста дълго време. Ще ти пояснят в печатниците.

Относно сенниците - купуваш си такъв сенник за 5 лв. от първата бензиностанция. Отиваш в която и да е рекламна агенция или печатница, където правят ситопечат. Казваш им какво искаш да има на сенника и ти го печатат. Това е ситопечат. За съжаление, за единични бройки ще е скъпичко, защото ще трябва да изработят ситото, а с него ще отпечатат един или два сенника... но не е невъзможно, дори подозирам, че ще излезе по-евтино от фолиото.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 май 2012 - 09:04

И между другото - провери си, дали не е проблем пред КАТ. Имаше някакъв пределно допустим размер на тия надписи, над който трябва да се пререгистрира колата в КАТ, като към талона има приложение със снимка - как изглежда колата. Също и ако затъмниш стъклата по този начин - дали няма да е проблем - зависи от колата и от други фактори. Провери ги за всеки случай, преди да ръснеш пари за печат! Вероятно фирмите, които правят такова нещо знаят условията. АТИЯ със сигурност правят и коли, но са скъпички.

EDIT: излъгах те за цената - http://www.print.ati...ails.aspx?id=42 - винилна мрежа е това, което те интересува и цената е 3.30€ на квадратен метър. Иначе - за открито - питай и за ламинирано PVC - първо се печата, отгоре се ламинира и печатът издържа много време на атмосферни условия.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#4 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 03 май 2012 - 09:26

Във всяка рекламна агенция трябва да го правят, перфофолио е, слагал съм си по врати и прозорци. На една джипка дето си купих наскоро имаше такова фолио на задното и страничните стъкла, но трябва да си знаеш че се лепи отвън, поне при мен беше така.
  • 0

#5 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 03 май 2012 - 09:27

Във всяка рекламна агенция трябва да го правят, перфофолио е, слагал съм си по врати и прозорци. На една джипка дето си купих наскоро имаше такова фолио на задното и страничните стъкла, но трябва да си знаеш че се лепи отвън, поне при мен беше така.

Той Илийката вече ти е казал за външното лепене

Насметох се нещо с тея редакции, коментари и т.н....

Този пост е редактиран от Тоцата: 03 май 2012 - 09:27

• 0

#6 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 03 май 2012 - 21:12

Благодаря за информацията, ще се свържа с фирмите и ще видя какво ще измислим, защото съм сигурен, че на офисите отзад са залепени отвътре, даже още сега ще отида да драсна с нокът да проверя... Колкото до КАТ няма проблеми, когато е на стъклата, защото това е един вид затъмняване, което си е позоволено. Това за пререгистрацията със снимка се прави ако се лепи винил по боята.
  • 0

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2012 - 09:41

То за боята е ясно... ама преди време бях проверявал - ако е само на вратите и предния капак е допустимо без никакви промени, но ако покрива по-голяма площ се искаше приложение към талона със снимка на колата от двете страни, отпред и отгоре...
  • 0

#8 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 04 май 2012 - 19:07

При мен става дума за винил само на задното стъкло, страничните ще си останат черни.

Днес не ми остана време да се свържа с фирмите, понеделник ще да е и ще споделя какво съм направил.
  • 0

#9 Mupo_87

Mupo_87

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    Mercedes CLK Cabrio with 19 wheels

Публикувано 07 май 2012 - 15:11

Благодаря за информацията, ще се свържа с фирмите и ще видя какво ще измислим, защото съм сигурен, че на офисите отзад са залепени отвътре, даже още сега ще отида да драсна с нокът да проверя... Колкото до КАТ няма проблеми, когато е на стъклата, защото това е един вид затъмняване, което си е позоволено. Това за пререгистрацията със снимка се прави ако се лепи винил по боята.

Принципно пишат акт за сенник на предно стъкло , поразпитай преди да лепиш каквото и да е отвъншната част на стъклата
  • 0

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 май 2012 - 10:23

Принципно пишат акт за сенник на предно стъкло , поразпитай преди да лепиш каквото и да е отвъншната част на стъклата

За кое пишат акт? Ако паркирам и сложа сенник отпред ще ми напишат акт? Или ако карам и си спусна сенниците от тавана?
Не мисля, че някой е толкова изтрещял, че докато шофира да опъне сенник - тип щора, на предното стъкло...
  • 0

#11 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 08 май 2012 - 10:38

След като се обадих по фирмите и поразпитах разбрах от тях, че преди да лепнат каквото и да е на стъклото трябва да се отиде с разрешително за лепене по стъклата на автомобила. Има вариант и за вътрешно и за външно лепене, като материалите са различни обаче. Отпечатват и в/у щори, за което не се иска каквото и да е разрешително или пререгистрация, тъй като могат да бъдат демонтирани мигновенно! Сега за мен остава въпроса да намеря фирма, която може да ми направи щори с вакуум вендузи по размер, който аз искам...
  • 0

#12 Mupo_87

Mupo_87

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    Mercedes CLK Cabrio with 19 wheels

Публикувано 08 май 2012 - 14:31

За кое пишат акт? Ако паркирам и сложа сенник отпред ще ми напишат акт? Или ако карам и си спусна сенниците от тавана?
Не мисля, че някой е толкова изтрещял, че докато шофира да опъне сенник - тип щора, на предното стъкло...

Нали все пак става въпрос за лепене на фолио по стъклата ! Не съм споменал никъде за пускане на сенниците от тавана и т.н.
За това става въпрос - http://www.picvalley...RO4Vlq2j5j6.JPG
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни