Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Съвет за покупка на ЦЛК 500

• Please log in to reply
20 мнения по тази тема

#1 sci

sci

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:
  • Град:Asenovgrad

Публикувано 01 май 2012 - 01:11

Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Харесал съм едно ЦЛК 500 w209, закарах го в БС за диагностика, според тях двигателя на колата е вечен, скоростната кутия няма проблеми, км са реални, по ходовата част има 2-3 тампона за смяна и един носач(което според мен е сериозната оценка на колата), но ми пратиха оферта за смяна на още няколко неща, която оферта е почти 50% от стойноста на колата :X, дори са писали неща които не са "заминали" още, но според тях скоро ще "заминат" като например смяна на предно табло. Молбата ми е, ако някой има представа от къде могат да се купят тези неща, които пише в офертата на по нормални цени и дали заради тях има резон да не купувам колата, нека ми помогне Публикувано изображение благодаря предварително! А ето я и офертата

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMG_1065.PNG   117,34K   166 Брой сваляния
  • Прикачен файл  IMG_1066.PNG   145,96K   168 Брой сваляния

• 0

#2 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 01 май 2012 - 20:24

пусни офертата в некъв по нормален вид за да я видим...
  • 2

#3 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 01 май 2012 - 20:46

А,ако пуснеш и некоя снимка на самата кола...
  • 1
Не хапи този,който може да те изяде.

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 май 2012 - 21:55

Е това с таблото - не съм я виждал колата, ама малко вповече ми идва... По принцип хората от БС са длъжни да ти кажат за всеки проблем който видят, за да няма утре - "Ама вие що не казахте, че таблото ще трябва да се сменя!"...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2012 - 08:47

казаха ли какво му има на таблото?
с тоя модул дясна врата и амортисьори на капака, ми намирисва да е тази кола :) http://nfs.mobile.bg...7716&f1=details
  • 0

#6 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2012 - 09:02

Мхм, баш тя е ;)
Ама докато я гледах, и модула на лявата седалка правеше проблеми...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#7 sci

sci

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:

Публикувано 02 май 2012 - 12:31

http://pics.data.bg/...40cf3/img_1065/
http://pics.data.bg/...b2711/img_1066/

ето това са двете страници с офертите в по-голям размер.
  • 0

#8 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2012 - 12:43

Значи виж сега...
Километража един Господ знае какво му има.
Ел. модула на дясната врата е голяма въпросителна, но ако е въпрос за смяна, можеш и сам... Най-много да си го купиш от тях.
Аз единственото, което виждам като нужно да се смени от тях, е обслужването на автомата.
Освен това на климатика не е моторче, а е едно рамо малко, обикновено на моторчето нищо му няма. Предполагам щрака като се включи.
Толкова пари за смяна на пръскалките на фаровете, амин. Аз си смених пръскалката на старата за 10 минути. Значи да ти отнеме един час максимум. Само не ми е ясно що не работят/ги няма, ако не е блъскана. Има само един вариант: да е била обледена цялата броня и някой да ги е натиснал... тогава става мазало, ама... едва ли.

Всичко останало може да се смени на друго място.
Ама как е карана тая кола, че да са й смазани тампоните на мотора и кутията, и цялата предница да е за смяна.

М/у другото аз не видях омасляване на бобините, че да има нужда да се сменят гарнитурите на малките капаци.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2012 - 13:42

Ей начи, като напишат поръчкова - щом не е сребриста с черни седалки и вече е поръчкова. За толкова години попаднах САМО НА ДВА VIN НОМЕРА, на които в базата пишеше, че е поръчкова колата. Едната не е от българския форум - беше W124 кабриолет от един немски форум. Втората е българска, няма да казвам на кого е, но човекът пише във форума... Всичко останало, колкото и странни екстри да има или да ги няма - си е заводско и няма никаква поръчка. В магазина е имало с два цвята на седалките и така са я купили.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#10 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 май 2012 - 16:18

лично мнение и не гарантирам че е 100% така както съм го видял аз , защото не съм нито тенекеджия, нито монтьор, но мисля има интервенции по предна и задна броня , най-малко боя ... може и повече да е.
по-интересно на мен ми е какво са казали от БС за удари и тн. - например ремонтен комплект на фар ( за този който го познава ) се вижда още с отварянето на капака.

:) за поръчковото изпълнение - почти не съм видял 209 500 да не е пълна с всички възможни опции. щом има всичко - значи е поръчкова :p
  • 0

#11 sci

sci

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:

Публикувано 02 май 2012 - 16:19

Значи в БС казаха, че е имало удър, но е засегнал само бронята и фаровете, дори не е стигнал до радиатора( все още си е оргиналния и няма изкривявания), само единия фар е сменен, но е от Мерцедес, а другия е лепен.
  • 0

#12 sci

sci

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:

Публикувано 02 май 2012 - 16:33

Основния ми проблем е, че не знам дали ще мога да я вкарам в ред тая кола за 2000-3000 лв, ако знам че тоя ремонт, който е 7000 лв в БС, ще е 2000-3000лв някъде другаде ще му битна цената на АСКО с 200-2500 и ще я взема.
  • 0

#13 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 май 2012 - 19:34

sci, колега , какво направи с тази кола ?
има ли развитие ?
  • 0

#14 sci

sci

Прохождащ

• Нови потребители
  • 7 Мнения:

Публикувано 29 май 2012 - 01:06

Колега, реших част от парите отделени за колата да ги инвестирам в една МЛМ компания и поотложих нещата, но мисля че до 1-2 седмици ще съм готов пак, обаче нещо не съм убеден че това ще е колата( но като гледам избора в БГ, сигурно ще е тя), гледам и цената са и свалили. Сега се е появила една друга в София на малко по ниска цена 16 990, но малко ме смущава че е 2002 години и и сега мисля да се чуя със собственика и да я водим в БС в София и така,ако някой случайно има инфо за нея ще съм благодарен да сподели :)
  • 0

#15 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 29 май 2012 - 08:46

А аз като гледам,че колата е в с.Труд и лошо ми става... :wacko 50 пъти съм ги обикалял тези автокъщи и всичките им коли са подвижни гробници на по половин милион км.От там кола не бих взел.Дано колегата случи на кола,ама по вероянтно да ти изпие парите.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни