BMW E39 530I или Mercedes ML 270CDI или МL 320 бензин
Започната от bimagia, 20 апр 2012 - 17:56:59
28 мнения по тази тема
Публикувано 20 април 2012 - 17:56
Здравейте, Регистрирах се току що във Вашия форум, макар и да съм чел от близо две месеца вече....Темата на пръв поглед изглежда малко странна, защот се съпоставят автомобили от различни класове...Но в момента съм пред такъв избор.
търся си автомобил/финасов лимит 12-13 000 лева максимум/ и съм се спрял на БМВ 5-ца/старата от 2003г./ или Мерцедес МЛ......
Тряббва да призная, че съм огромен почитател на БМВ...Но колебанието ми дойде, защото наскоро имах възможността да ме Возят в МЛ.....Ами комфортът на МЛ-а е много на ниво....
Парите, които имам са недостатъчни за МЛ след 2003г., затова се ориентирам към МЛ 2001- най-късно 2002г....Ако избера такъв разбира се...
Моля Ви за съвет...Какви са преимуществата на кросоувъра МЛ пред седана БМВ Е30 528И или 530И??
За мен определящи са мощност и вървене на колата, комфорт и стил......визия...Тук определено смятам, че МЛ първо поколение сериозно отстъпва като красота...Но комфортът е налице....
Уточнявам Возих се на ML 270CDI автоматик.....А аз търся вариант с ръчни скорости и най-добре 320 Бензин....Въпросът е че такъв трудно се намира...
моето най-голяма питане е следното-Може ли за парите, с които разцполагам да намеря що-годе здрав/ с неизносен двигател/ ML.....
Важно уточнение-имам хора, които ще докарат колата/ която марка и модел избера/ от Германия.
След дълги колебания между Ауди, БМВ, мерцедес, сведох дилемата до МЛ или БМВ Е39.....
МЛ 270 ЦДИ с ръчни скорости как е като динамика? А 320 бензин?
Простете ми още веднъж че питам така общо ....
Но от марката мерцедес нищо не отбирам...Просто знам, че са здрави, яки и скъпи коли...
В момента карам Волво и съм сравнително доволен. Но искам по-мощна, по-вървежна и по-широка и луксозна кола. Кола чиито интериор да не скърца.....
търся си автомобил/финасов лимит 12-13 000 лева максимум/ и съм се спрял на БМВ 5-ца/старата от 2003г./ или Мерцедес МЛ......
Тряббва да призная, че съм огромен почитател на БМВ...Но колебанието ми дойде, защото наскоро имах възможността да ме Возят в МЛ.....Ами комфортът на МЛ-а е много на ниво....
Парите, които имам са недостатъчни за МЛ след 2003г., затова се ориентирам към МЛ 2001- най-късно 2002г....Ако избера такъв разбира се...
Моля Ви за съвет...Какви са преимуществата на кросоувъра МЛ пред седана БМВ Е30 528И или 530И??
За мен определящи са мощност и вървене на колата, комфорт и стил......визия...Тук определено смятам, че МЛ първо поколение сериозно отстъпва като красота...Но комфортът е налице....
Уточнявам Возих се на ML 270CDI автоматик.....А аз търся вариант с ръчни скорости и най-добре 320 Бензин....Въпросът е че такъв трудно се намира...
моето най-голяма питане е следното-Може ли за парите, с които разцполагам да намеря що-годе здрав/ с неизносен двигател/ ML.....
Важно уточнение-имам хора, които ще докарат колата/ която марка и модел избера/ от Германия.
След дълги колебания между Ауди, БМВ, мерцедес, сведох дилемата до МЛ или БМВ Е39.....
МЛ 270 ЦДИ с ръчни скорости как е като динамика? А 320 бензин?
Простете ми още веднъж че питам така общо ....
Но от марката мерцедес нищо не отбирам...Просто знам, че са здрави, яки и скъпи коли...
В момента карам Волво и съм сравнително доволен. Но искам по-мощна, по-вървежна и по-широка и луксозна кола. Кола чиито интериор да не скърца.....
Публикувано 20 април 2012 - 18:51
Дилемата ти за тези пари седи м/у В211 (второто поколение очиларка на Е-класа) и Е39.
Е39 на пазара почти няма интересни в момента. Сещам се за една хубава, но е дизелово комби на малко под 10.
Ако гледаш висок клас кола, и искаш комфорт, гледай за автоматици.
Е39 е хубав автомобил, стига да е била при добър собственик. Ти търсиш от най-скъпите, щом ти е такъв бюджета.
320ка МЛ не съм виждал с ръчни, но може и да има.
Ама защо ти е този МЛ, при положение че автомобилът е с доста по-ниски оперативни разходи... Това само ако живееш на някакво минно поле и на кола й идва трудно по неравностите.
Е39 на пазара почти няма интересни в момента. Сещам се за една хубава, но е дизелово комби на малко под 10.
Ако гледаш висок клас кола, и искаш комфорт, гледай за автоматици.
Е39 е хубав автомобил, стига да е била при добър собственик. Ти търсиш от най-скъпите, щом ти е такъв бюджета.
320ка МЛ не съм виждал с ръчни, но може и да има.
Ама защо ти е този МЛ, при положение че автомобилът е с доста по-ниски оперативни разходи... Това само ако живееш на някакво минно поле и на кола й идва трудно по неравностите.
Публикувано 20 април 2012 - 20:13
Относно комфорта на МЛ-а, ако питате жена ми, която се возеше главно отзад - гадно, за нея 203-та вози много по-добре, пък тя не е някакъв еталон за возия, аз си бях доволен, но аз само съм карал, не съм се возил
Относно поддръжката - не мога да сравнявам с БМВ-то, понеже не съм поддържал такова, но съм поддържал 270 ЦДИ, всичките типични слабости на модела се проявиха при мен и общо взето не е евтино, нито пък от към разход на гориво. Не знам за тази цена в момента какво може да се намери, но ако ви влече и бензина, на едно бързо прегледче единствената читава оферта, която намерих в немското мобиле (понеже казахте, че докарването не е проблем) е тази:
http://suchen.mobile...Features=EXPORT, но пък май идва над бюджета малко.
Все пак това е с едно бързо търсене, при по-задълбочено сигурно ще се намерят и по-добри оферти.
Нямам представа от качеството на точно този двигател в МЛ-а, но има доста колеги с други модели на Мерцедес с него, може те да се изкажат.
В крайна сметка, ако не ви притеснява малко по-скъпата поддръжка на МЛ-а и ви е харесал, мятайте се
П.П. 320 бензин няма да намерите с ръчни скорости, има 270 ЦДИ и 230 бензин (преди фейслифта), но автоматика за мен си е задължителен за тази кола
Относно поддръжката - не мога да сравнявам с БМВ-то, понеже не съм поддържал такова, но съм поддържал 270 ЦДИ, всичките типични слабости на модела се проявиха при мен и общо взето не е евтино, нито пък от към разход на гориво. Не знам за тази цена в момента какво може да се намери, но ако ви влече и бензина, на едно бързо прегледче единствената читава оферта, която намерих в немското мобиле (понеже казахте, че докарването не е проблем) е тази:
http://suchen.mobile...Features=EXPORT, но пък май идва над бюджета малко.
Все пак това е с едно бързо търсене, при по-задълбочено сигурно ще се намерят и по-добри оферти.
Нямам представа от качеството на точно този двигател в МЛ-а, но има доста колеги с други модели на Мерцедес с него, може те да се изкажат.
В крайна сметка, ако не ви притеснява малко по-скъпата поддръжка на МЛ-а и ви е харесал, мятайте се
П.П. 320 бензин няма да намерите с ръчни скорости, има 270 ЦДИ и 230 бензин (преди фейслифта), но автоматика за мен си е задължителен за тази кола
Този пост е редактиран от eMs1: 20 април 2012 - 20:19
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex W163 270 CDI '03
Публикувано 20 април 2012 - 20:47
Карал съм ръчна 270-тка, нищо особенно
Автоматика е задължителен просто
Сегашният ми джип е 2002 и си ми служи вярно
От чисто мов го карам, сега е малко преди 200 000
Появяват се проблеми, но като цяло машината е корава
Сложил съм му чип, спортен филтър, изтърбушени са му катализаторите и е с малко гърне
Джипа е подходящ и за целогодишно ползване, не гори ужасно много, 12/13 градско
По нашите дупки си е идеален за каране
Напоследък S-ката само прашасва
Автоматика е задължителен просто
Сегашният ми джип е 2002 и си ми служи вярно
От чисто мов го карам, сега е малко преди 200 000
Появяват се проблеми, но като цяло машината е корава
Сложил съм му чип, спортен филтър, изтърбушени са му катализаторите и е с малко гърне
Джипа е подходящ и за целогодишно ползване, не гори ужасно много, 12/13 градско
По нашите дупки си е идеален за каране
Напоследък S-ката само прашасва
Публикувано 20 април 2012 - 21:58
Е,дай да я изтъркам да не прашасва?
Ама не тая от снимката,другата.
Ама не тая от снимката,другата.
Този пост е редактиран от alipi: 20 април 2012 - 21:59
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 20 април 2012 - 23:14
Как бутах една Е39-ка тая зима...... изпотих се на минус 15 градуса
Иначе специално тия петици, особено фейслифтовите са много читави и хубави коли.
Обаче трябва сам да си отговориш джип ли ти трябва или кола??? Нужно ли ти е постоянното 4Х4 или и със задното ще се оправиш. Разликата в поддръжката като цяло на джип и на кола е доста голяма, разликата и във функционалността на двата вида мпс-та също е доста голяма. На теб какво ти трябва???
Докато не си изясниш за себе си този въпрос трудно ще получиш еднозначен отговор по форумите.
пп И да 320 бензин са само автомати, което всъщност е един голям плюс
Иначе специално тия петици, особено фейслифтовите са много читави и хубави коли.
Обаче трябва сам да си отговориш джип ли ти трябва или кола??? Нужно ли ти е постоянното 4Х4 или и със задното ще се оправиш. Разликата в поддръжката като цяло на джип и на кола е доста голяма, разликата и във функционалността на двата вида мпс-та също е доста голяма. На теб какво ти трябва???
Докато не си изясниш за себе си този въпрос трудно ще получиш еднозначен отговор по форумите.
Този пост е редактиран от Алфонсо: 20 април 2012 - 23:18
Публикувано 21 април 2012 - 00:55
E39 525d. Изобщо не се занимавай с този варел МЛ, освен ако наистина не ти трябва джип.
Питай някой колко харчи дизела на БМВ и как върви.
Sent from my iPad using Tapatalk
Публикувано 21 април 2012 - 02:17
Харчи 12-14 градско при автомат и настъпване, върви като изтървана.
Важи за 25d и 30d
Важи за 25d и 30d
Публикувано 21 април 2012 - 09:27
Чак варел......не мисля.
ex C124 220 '94
ex W163 270 CDI '03
ex W163 270 CDI '03
Публикувано 21 април 2012 - 12:07
МЛ-а си е хубав джип и на мен возията доста ми харесва
Не прави много проблеми ако се поддържа както трябва иначе няма да стане.Разхода наистина е много висок 12/13 градско.
Автомата е перфектен!Не знам дали за тези пари обаче ще можеш да си вземеш читав МЛ , трябва да се потърси , но аз съм ЗА джипа.
Не прави много проблеми ако се поддържа както трябва иначе няма да стане.Разхода наистина е много висок 12/13 градско.
Автомата е перфектен!Не знам дали за тези пари обаче ще можеш да си вземеш читав МЛ , трябва да се потърси , но аз съм ЗА джипа.
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 21 април 2012 - 13:00
МЛ-а си е хубав джип и на мен возията доста ми харесва Не прави много проблеми ако се поддържа както трябва иначе няма да стане.Разхода наистина е много висок 12/13 градско. Автомата е перфектен!Не знам дали за тези пари обаче ще можеш да си вземеш читав МЛ , трябва да се потърси , но аз съм ЗА джипа.
+1
По нашите пътища си трябва джип, поне ходовата част е доста по-издръжлива на дупки, препятствия и тн. Вече 2ри МЛ320 бензин ми е в ръцете и се убеждавам в това, колкото до вървенето мисля, че си е достатъчно и без това хората в БГ не могат много много да карат и доста често се случват неприятни неща. Разхода си е голям, но слагаш газ (или взимаш такъв с газ) и си капитан, защото с тия 3лв. за литър нафта колкото и да ти харчи 5цата няма да е много по-изгодно.
Публикувано 21 април 2012 - 21:43
Как бутах една Е39-ка тая зима...... изпотих се на минус 15 градуса
Благодаря на Всички Ви за съветите!
Какво ми трябва ли???
Джип?? По-скоро МПС с каместгва на джип-по-скоро не...поне на този етап не....
МЛ-ът обаче е много луксозен и удобен отвътре!
Много удобен..........Ама много...Затова и питам за МЛ....Стои много солидно на пътя...
Като динамика не знам как е...Сега карам кола 140 конски сили и не е нищо особено....
Не държа да е бегачка, но да е достатъчно динамична и преди всичко удобна!
Висок съм 187 см тежа 105 кг и на задните седалки на Мл-а ми е много ковмфортно...Това е моят критерии дали една колая е комфортна и удобна...като се кача отзад без да се разместват предните седалки да ми е удобно.
сега не знам 320 бензин МЛ може ли да се намери за около 13 000 лева ??2
Ще ми докарват колата от Германия...
Публикувано 21 април 2012 - 21:46
Това как да го разбирам????????????E39 525d. Изобщо не се занимавай с този варел МЛ, освен ако наистина не ти трябва джип.
А БМВ дизел- не благодаря...................Дизелите на БМВ са трошливи в пъти повече и нямчат ресурса на дизелрите на Мерцедес....Тука вече имам преки впечатления от Мерцедес дизел 1984г. производство на мои познати. Карат го 15-та година. Никакви ядове.
Дизеловите БМВ масово пукат глави на двигателя, прегряват.
Харесвам БМВ, но не и дизеловите им коли..........Предубеден съм ще кажете....
Публикувано 22 април 2012 - 00:33
Щом си решил, т.е. клониш към МЛ-а....както виждаш тук 4-ма собственици (бивши и настоящи) ти казваме, че колата си заслужава . Само едно мнение има за някакви варели.....но всеки си има своите виждания, аз например не мога да разбера хората дето карат коли с десен волан, ама не им се бъркам
Щом ще ти докарват виж например онази обява дето ти пуснах по-горе, бензин е, но честно казано, както и Вили каза, в момента с тези цени, бензин-газ е икономически обосновано
Дано откриеш твоята кола и да е от "нашата" марка, успех.
Щом ще ти докарват виж например онази обява дето ти пуснах по-горе, бензин е, но честно казано, както и Вили каза, в момента с тези цени, бензин-газ е икономически обосновано
Дано откриеш твоята кола и да е от "нашата" марка, успех.
ex C124 220 '94
ex W163 270 CDI '03
ex W163 270 CDI '03
Публикувано 22 април 2012 - 02:24
13'000лв ти е бюджетът общо, всичко- кола, докарване, регистрация, застраховки и обслужване да излезне толкова или 13'000 ти е бюджетът за самата кола, а последващите разходи си ги предвидил с друга сума? Защото след покупката има доста други немалки разходи, зависещи много и от вида и състоянието на колата.
Ако имаш 13'000 само за кола и си заделил още някой лев за другите работи, съветвам те - напъни се още малко, ако трябва изчакай, събери още някой лев, казваш че държиш на комфорт, лукс и удобство.... тия по-долу имат всички екстри предлагани за модела плюс мощ в изобилие
http://www.autoscout...px?id=212818621
http://www.autoscout...px?id=210731322
http://www.autoscout...px?id=213448557
Ако имаш 13'000 само за кола и си заделил още някой лев за другите работи, съветвам те - напъни се още малко, ако трябва изчакай, събери още някой лев, казваш че държиш на комфорт, лукс и удобство.... тия по-долу имат всички екстри предлагани за модела плюс мощ в изобилие
http://www.autoscout...px?id=212818621
http://www.autoscout...px?id=210731322
http://www.autoscout...px?id=213448557
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни