Как се свалят корите на вратите на w203
Започната от nikolai4eto, 20 апр 2012 - 15:36:12
7 мнения по тази тема
Публикувано 20 април 2012 - 15:36
Налага ми се да свалям кората на шофьорската врата на w203.Колата е купе с две врати и оглеждах,но не можах да видя болтове и останах с убеждението,че кората е изцяло на щипки за ламарината на вратата.Страх ме е да я напъна на дърпане,за да не изпотроша щипките.Болтове видях само на дръжката.Ако някой е свалял кора или има схема за сваляме ще се радвам да сподели опит,схема или картинка.
Публикувано 20 април 2012 - 15:46
Публикувано 20 април 2012 - 18:31
Клипчето е красноречиво. Все пак аз на моята не развих бутончето за заключване и свалих кората безпроблемно. Когато я откачиш напълно, не бързай да я махаш, защото отзад има 1-2 букси, които трябва да се откачат.
Публикувано 20 април 2012 - 22:30
По спомен, кората при купето се държи на 3 болта, а не на 4, както при седана.
Имам и описание точно как се сваля тази кора, но мога да го пратя след 2 дни.
Имам и описание точно как се сваля тази кора, но мога да го пратя след 2 дни.
Публикувано 20 април 2012 - 22:47
И на седана/комбито са 3 на предната - 2 зад капака на дръжката и един зад надписа SRS + доста щипки.
А и задължително се отвива още един болт, който държи пластмасата покрай заключващият механизъм на вратата. На клипа не е показано махането му.
П.П. Когато отваряш дръжката внимавай с отверката, защото много лесно се драска. Пъвро натисни тапицерията по долният ръб на дръжката и ще видиш къде е предвидено да се бръкне, за да я отвориш.
А и задължително се отвива още един болт, който държи пластмасата покрай заключващият механизъм на вратата. На клипа не е показано махането му.
П.П. Когато отваряш дръжката внимавай с отверката, защото много лесно се драска. Пъвро натисни тапицерията по долният ръб на дръжката и ще видиш къде е предвидено да се бръкне, за да я отвориш.
Този пост е редактиран от VIPER: 20 април 2012 - 22:51
Публикувано 20 април 2012 - 22:52
Като се откача на цяло кората се откачат и буксите на AIRBAG предполагам.Та за тази цел нужно ли е да откачам акумулатора или е достатъчно само да извадя контактния ключ.Мисля,че като свалях AIR BAG на волана не свалих акумулатора,идеята ми е да не запише грешка.Дано да стане толкова бързо и лесно като на клипчето на Лилов.Ако има и още схеми ще съм благодарен да видя,че така изглежда преклено лесно,а мисля,че не е толкова лесно,щото тия щипки се чупят много,тоя как смело пъха отвертката и дърпа,все едно колата не е негова
Публикувано 20 април 2012 - 22:57
Пакета на еърбега е закрепен на вратата и не му вадиш неговите букси. Изключваш само тези на ел. стъклата. Щипките, поне моите, са с такъв дизайн, че да не се чупят при вадене. Хващаш откъм заключването отстрани, точно по ръба на кората с пръсти и започваш да ги откопчаваш надолу. Процедурата е много лесна. След второто отваряне вече я върша за по-малко от 5минути.
Публикувано 20 април 2012 - 23:06
Благодаря на всички колеги за бързите и точни напътствия.В почивните дни ако е хубаво времето ще се преборя с кората.Благодаря
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА