Този пост е редактиран от Lambo_Rambo: 20 април 2012 - 12:32
Вдигане на автомобил
Започната от Lambo_Rambo, 20 апр 2012 - 12:31:09
51 мнения по тази тема
Публикувано 20 април 2012 - 12:31
Така на кратко каква е работата, снощи към 9 и нещо си паркирам колата на тротоар, на който обикновено паркирам когато няма места пред блока, не е като за пръв път да паркирам аз там. Днес се прибирам от лекции (преди около час) и виждам че целия тротоар е разчистен, а нямаше бележка за ремонт или нещо такова, както и да е оказа се че колата е вдигната и е на гара подуене, а колата беше вдигната от улица "султан тепе" номер 75. Отивам, колата е вдигната заради отстояние 2 метра за пешеходци.. При положение че тротоара е широк 2.50 е ясно че няма как да се паркира кола и да остане място за пешеходци. Бях спрял леко напречно, като цялата кола беше върху тротоара, тоест не съм затруднявал движението за автомобилите. Ясно е че тия 2 метра ги е нямало, интересното е че на отсрещния тротоар от към блока който е има няма 2 метра широк колите никой не ги пипа и си спират абсолютно изцяло върху тротоара. Та въпроса ми е мога ли да направя аз нещо по въпроса? Куката ми обясни че трябвало да има знак разрешаващ паркирането, какъвто на никой тротоар няма естествено, но няма знак забраняващ нито престоя нито паркирането там където бях спрял. Та някакви идеи дали може да се направи нещо? 39лв ми взеха за превоза на колата, 5 часа паркинг, и ми писаха акт за спирането върху тротоар за до 50лв и до 6 контролни точки.. На място не можах да измисля каквото и да било възражение..
Follow your own star...
Публикувано 20 април 2012 - 13:22
Някой буден гражданин се е обадил(и на пешеходците не им е лесно...)Има значение дали си паркирал от към четните или нечетните номера,но за отстоянието няма значение.не са го формулирали правилно.Нищо не можеш да направиш,освен да навредиш на другите,които са паркирали отсреща.
Публикувано 20 април 2012 - 14:02
Ами аз силно подозирам че е звъннал и то не кой да е, ами точно от тая страна на тротоара тъкмо довършват някакъв тузарски ресторант и сигурно шефа е звъннал щото камиона със строителните материали за ресторанта няма къде да паркира.. Хвана ме яд че от едната страна на тротоара не бяха оставили нито 1 кола, бяха изчистили всичко, а от другата не бяха пипнали нито една кола.. Нямаше бележки за строителна работа, няма знак за забранено паркиране, а чичката дето ми написа акта като го питах по сигнал ли е взета колата нещо се смути и вика "емии не то сигурно паяка си има маршрут от там и случайно е видял че колата не е спряна правилно...", а после най нагло ми се скара че трябвало да има знак разрешаващ паркирането и тогава можело да спирам, ами да вземе да ми покаже едно такова място в софия, щото аз освен платените паркинги и сините зони друго място предназначено за паркиране не съм виждал.. Разбирам ги пешеходците просто вече започвам да се нервирам, набиха колчета на всички съседни блокове и сега всички "съседи" паркират пред нашия блок в следствие на което аз няма къде да паркирам. Да не говорим че съм супер инцидентно с кола тия дни, и бам - как заминават 100лв... Добре че на нова година се ударих и тогава ми заминаха 3те години без нарушение, защото ако бяха заминали заради тая простотия не знам дали щяха да ми издържат нервите.. Жената преди мен им вдигна супер голям скандал, бяха и вдигнали колата заради паркиране "върху тревни площи", и тя поиска снимков материал, показаха и го, на което тя им отвърна "ако между плочките поникне трева това тревна площ ли е?" и пак я отсвириха, но поне акт не и писаха.. Няма оправия май стискаш зъбите и плащаш като поп..
Follow your own star...
Публикувано 20 април 2012 - 14:07
Като стоиш в София, така е
Я виж тук каква анархия е
Я виж тук каква анархия е
Публикувано 20 април 2012 - 14:21
Така трябва да бъде , добре ви глобяват , трябва да има някакъв ред ,
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 20 април 2012 - 14:42
@mbthepower, не е хубаво да се генерализира. И аз съм на мнение, че колегата малко ъглово са го делнали, ама кво да се прави.
София си е малко гаден град и като на много други места в България, доста неща трябва да бъдат уредени, преди да се пристъпва към "спазване на наредбите" от разни длъжностни и не до там длъжностни лица.
София си е малко гаден град и като на много други места в България, доста неща трябва да бъдат уредени, преди да се пристъпва към "спазване на наредбите" от разни длъжностни и не до там длъжностни лица.
Публикувано 20 април 2012 - 15:29
Не бре Лиловче , нищо лично , чисто и просто от законова гледна точна , той е спрял на тротоара . И в закона го пише и в правилника за движение.
Тука , не гледаме София какъв град е и България каква държава е .
Не съм идвал в София много пъти , не повече от 15-20 пъти да съм бил в столицата и по големите улици си има синя зона и места за паркирване , но по малките улички и тези улички , който са около големите булеварди , просто всеки си спира на тротоара и не му пука за нищо и това се забелязва най-често само в София.
Не можем да си кривим душата , че е прекрачил закона и закона е влязъл в сила и колата му е взета....хем искаме да вървим към развитие , хем правим нещата на обратно .
Тука , не гледаме София какъв град е и България каква държава е .
Не съм идвал в София много пъти , не повече от 15-20 пъти да съм бил в столицата и по големите улици си има синя зона и места за паркирване , но по малките улички и тези улички , който са около големите булеварди , просто всеки си спира на тротоара и не му пука за нищо и това се забелязва най-често само в София.
Не можем да си кривим душата , че е прекрачил закона и закона е влязъл в сила и колата му е взета....хем искаме да вървим към развитие , хем правим нещата на обратно .
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 20 април 2012 - 15:42
Аз живях няколко години на една уличка до Витошка. Вярваш ли ми, че са ми вдигали колата при абсолютно изрядно паркиране и са ми казвали "Оправяй се!". Също тротоарът е по-малък от 2м. Дори не съм сигурен, че беше 2м. от тротоара по закон, но както и да е.
Другото е като трябва да спреш първа кола до улицата. Винаги паркирах точно преди пешеходната. но самата пешеходна е на по-малко от 5м. от "кръстовището". което не е никакво кръстовище реално... Щото можеш да спреш веднага след пешеходна, но не и веднага преди нея. Чудиш се сутрин дали колата ти ще е там.
Отделно едни знаци, едно чудо по центъра. Противоречат си един на друг през 5 метра.
Също на едно друго местенце до бул.България през седмица един знак се обръща и си седи патрулката там. Ходи обяснявай, че не си влязал през него и не знаеш накъде е еднопосочно това каренце от 10 метра м/у уличките.
Писаха фиш на една приятелка в кв. Изток, защото "всички знаели, че улицата е еднопосочна". И колкото и да спорих с полицая, че мен всички знаят не ме вълнува, и идвайки от еди-къде-си, няма ли знак по пътя ми, значи не е еднопосочна, и боднаха фишче. Аргументът им беше, че съседите крадяли знака. Умрях си на смях.
Та затова така реагирах. Хем си прав, хем не си и не е редно да съдиш хората, ако не си бил на тяхно място.
Щото и ти като дойдеш, като паркираш на някое място, което ти се струва напълно нормално за паркиране и вземат да ти вдигнат колата, ще оревеш света.
Другото е като трябва да спреш първа кола до улицата. Винаги паркирах точно преди пешеходната. но самата пешеходна е на по-малко от 5м. от "кръстовището". което не е никакво кръстовище реално... Щото можеш да спреш веднага след пешеходна, но не и веднага преди нея. Чудиш се сутрин дали колата ти ще е там.
Отделно едни знаци, едно чудо по центъра. Противоречат си един на друг през 5 метра.
Също на едно друго местенце до бул.България през седмица един знак се обръща и си седи патрулката там. Ходи обяснявай, че не си влязал през него и не знаеш накъде е еднопосочно това каренце от 10 метра м/у уличките.
Писаха фиш на една приятелка в кв. Изток, защото "всички знаели, че улицата е еднопосочна". И колкото и да спорих с полицая, че мен всички знаят не ме вълнува, и идвайки от еди-къде-си, няма ли знак по пътя ми, значи не е еднопосочна, и боднаха фишче. Аргументът им беше, че съседите крадяли знака. Умрях си на смях.
Та затова така реагирах. Хем си прав, хем не си и не е редно да съдиш хората, ако не си бил на тяхно място.
Щото и ти като дойдеш, като паркираш на някое място, което ти се струва напълно нормално за паркиране и вземат да ти вдигнат колата, ще оревеш света.
Публикувано 20 април 2012 - 15:59
Проблемът е, че има прекалено много коли и прекалено малко места за паркиране......и мен ми се е случвало да паркирам на тротоар и да са ми вдигали колата, също така ми се налага всеки ден да минавам между коли, паркирали на тротоара.
Общо взето всеки да се оправя както може, прекалено много народ има в София, но това е положението и трябва да се съобразяваме с него.
Общо взето всеки да се оправя както може, прекалено много народ има в София, но това е положението и трябва да се съобразяваме с него.
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано 20 април 2012 - 16:45
А една още по-рядко коментирана тема е, че хората като паркират се съобразяват, сякаш всички участници в движението са с габаритите на ТИКО. На ъглите на кръстовищата винаги има коли - Трифон е със 140-ка, иска ми се да го видя, като е в София, дали смее да влезе в малките улички, дето колкото и да са малки, са достатъчни за 140-ката да завие, но ако се паркира правилно.
Казвам го, щото няколко пъти ми се е налагало да се помотая из центъра с микробус или с голям джип и не става дума за паркиране, ами е невъзможно да се мине.
Иначе Трифка, в случая става дума да си паркираш пред жилището... не като ходиш в София веднъж на две години да използваш синята зона за 1 час!
Казвам го, щото няколко пъти ми се е налагало да се помотая из центъра с микробус или с голям джип и не става дума за паркиране, ами е невъзможно да се мине.
Иначе Трифка, в случая става дума да си паркираш пред жилището... не като ходиш в София веднъж на две години да използваш синята зона за 1 час!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 20 април 2012 - 16:53
На мен това ми е много болна тема..живея на една изключително натоварена улица..и ми е писнало да пиша до общини, да изпращам снимки до не знам къде си..да ми се връщат мейлите като "мейлът не може да бъде доставен" и т.н.
Тротоарът от снимката имаше колчета, виждате сами колко е тесен. Откак една кифла изби с колата си едно колче, защото не можа да вземе завоя правилно..всички се засилват по бул. България, а това е единствената улица, която остана разрешена и всичкото Борово влиза от нея..та изродите, защото за мен са такива, избиха всички колчета до едно, смачкаха ги и си спират там. Виждате, че тротоарът е залепен за платеният паркинг..моята кола стои там от години, никога не съм си позволила да спра на тротоар. И все пак, от тротоар до тротоар има разлика. Има такива, на които остава място за пешеходците, но не и на този. Тези идиоти така спират, че аз излизайки от паркинга нямам абсолютно никаква видимост,но мани това.. майките с колички понякога чакат по няколко минути да спре някой, за да могат да минат на отсрещният тротоар. Точно на този завой стават страшно често катастрофи, защото всички карат бясно по булеварда.
Е, няма такива изроди...
Колега, наистина съжалявам, че ти се е случило това. Но..не е честно спрямо другите.Спирай навсякъде, но не на тротоар. Аз съм майка с малко дете, изпитвала съм наистина много трудности да минавам по такива тротоари с количка..И на мен не ми е хубаво да плащам сумати пари на месец за платен паркинг,но няма как. Ако всички полагаме поне малко усилие да показваме не само култура на шофиране, но и на паркиране....София ще е едно малко по-приятно за живеене място.
Снимката е от преди 2 минути. Не съм се отказала. Продължавам да пиша до разни институции да сложат нови колчета.
Ако зависи от мен, всеки ден ще им вдигат колите...
Тротоарът от снимката имаше колчета, виждате сами колко е тесен. Откак една кифла изби с колата си едно колче, защото не можа да вземе завоя правилно..всички се засилват по бул. България, а това е единствената улица, която остана разрешена и всичкото Борово влиза от нея..та изродите, защото за мен са такива, избиха всички колчета до едно, смачкаха ги и си спират там. Виждате, че тротоарът е залепен за платеният паркинг..моята кола стои там от години, никога не съм си позволила да спра на тротоар. И все пак, от тротоар до тротоар има разлика. Има такива, на които остава място за пешеходците, но не и на този. Тези идиоти така спират, че аз излизайки от паркинга нямам абсолютно никаква видимост,но мани това.. майките с колички понякога чакат по няколко минути да спре някой, за да могат да минат на отсрещният тротоар. Точно на този завой стават страшно често катастрофи, защото всички карат бясно по булеварда.
Е, няма такива изроди...
Колега, наистина съжалявам, че ти се е случило това. Но..не е честно спрямо другите.Спирай навсякъде, но не на тротоар. Аз съм майка с малко дете, изпитвала съм наистина много трудности да минавам по такива тротоари с количка..И на мен не ми е хубаво да плащам сумати пари на месец за платен паркинг,но няма как. Ако всички полагаме поне малко усилие да показваме не само култура на шофиране, но и на паркиране....София ще е едно малко по-приятно за живеене място.
Снимката е от преди 2 минути. Не съм се отказала. Продължавам да пиша до разни институции да сложат нови колчета.
Ако зависи от мен, всеки ден ще им вдигат колите...
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от LiL: 20 април 2012 - 16:54
Публикувано 20 април 2012 - 17:00
Преди няколко години, от срещу вас си взехме Кайен-а
Публикувано 20 април 2012 - 17:33
По темата с тротоарите: и аз така им се дразнех на комшиите па се бръкнах в джоба и сложих колчетата за моя сметка. И сега от 3-и блока децата играят пред нас и даже едно к????це преди малко ми откачи кабелната с топката. .
Публикувано 20 април 2012 - 18:06
Положението с паяците е страшно от известно време. Специално за Редута, Гео Милев, Подуяне и района около Плиска става въпрос- вдигат поголовно, без предупреждение, действат бързо и масово- десетки, да не казвам стотици коли на ден го отнасят. Вдигат за абсолютно всякакви нарушения на паркирането- зелени площи, тротоар, кръстовище и т.н.
На комшията за малко да му вдигнат Х3-ката, от пред блока при положение че си имаме обособен паркинг отделен от тротоара, улицата и т.н. Обяснението- задна лява гума била стъпила на 10-15см в една кал, която може би преди 15 години беше част от градинка.
На комшията за малко да му вдигнат Х3-ката, от пред блока при положение че си имаме обособен паркинг отделен от тротоара, улицата и т.н. Обяснението- задна лява гума била стъпила на 10-15см в една кал, която може би преди 15 години беше част от градинка.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни