Към съдържанието

•  

Снимка

Вдигане на автомобил

• Please log in to reply
51 мнения по тази тема

#31 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 16 май 2012 - 15:18

Ами колега, Ламбо, какво да ти кажа. Ако бях на твое място и съм сигурен, че наистина съм бил паркирал правилно, направо отивам в някоя от телевизиите. И в ефир ще заявя, че са ми казали, че в София има указания за вдигане на коли, които са си паркирали правилно и платили и нарочно не се правят снимки. След това ще кажа в ефир, ако твърдят обратното, да покажат снимка. Там веднага да има пряко включване от водещия, с въпрос към съответните служители, дали имат снимка и ако да, да я донесат, за да се види. Т.е. за да ми обърнат внимание ще насоча нещата именно към това, че умишлено се вдигат правилно паркирали коли и нарочно не се правят снимки.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#32 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 16 май 2012 - 16:19

Колата е на майка ми служебната, от фирмата и плащат sms-ите за синята зона, лично аз днес пратих поне 10тина SMS-а от служебния телефон, даже на последния който ми върнаха пишеше "синята зона работи само до 6:30", един вид че не е трябвало да пращам последния SMS... Иначе с моята кола винаги спирам в уличките.. Направо вече съм се изприщил, паркоместа дето преди без да се замисля бих паркирал там сега изобщо не ги поглеждам. Дори в момента пред блока се чудя дали не могат да ми я вдигнат..Чудя се вече какво да правя, хората ми казват да се качвам с едната гума плътно до някое дърво.. Аз и сега така съм паркирал, че ако ми вдигнат колата 100% ще изкъртят предната броня.. Ама боли ги фара тях, ще кажат че така са я вдигнали... Още един път да ми я вдигнат и вече не знам, ще започна да си нося фотоапарат с мен и да си снимам колата всеки път като паркирам, или ще си взема някое стоманено важе и я връзвам през 4те джанти за най близкото дърво.. Писна ми от тия шибани измекяри.. Като не ги кефи къде паркирам да ми сложат скоба и да се разбираме на място, не да ме карат да ходя пеша до паркинга и там да ме изправят пред свършен факт..
  • 0
Follow your own star...

#33 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:Пазарджик
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 17 май 2012 - 03:52

То цялата работа с вдигането е малко спорна като цяло. В Пазарджик ги махнаха паяците, после пак ги върнаха другото което знам, но НЕ съм сигурен, е че в Пазарджик и Пловдив е частна фирма което като знаем как стоят някои неща в наща държава е много съмнително поне според мен. Например във Виена пишат глоба, паяк вдига само ако пречиш и затрудняваш движението, което според мен е правилно. Скобата също е добър вариант, паяка е най-голямата недомислица според мен, това се получава малко избирателно и става оп тая ми харесва ще я вдигнем, оп тая не ми харесва няма да е вдигнем. Акт, фиш и скоба става, ако искат и преден номер да свалят плащаш си и ти го дават, но паяк само в случаи, че се затруднява движението. Още повече, че както каза Ламбо след като е вдигната колата ходи се разправяи каде как е спряна. Иначе обърна ли внимание дали поне джипа има стикер за инвалиди. А да не говорим за случаи при които може да се окажеш в чужд град с 20 Лева в джоба и вдигната кола.
  • 0

#34 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 17 май 2012 - 08:34

Те паяците от време на време се скатават, не рядко се случва да изпуснат някоя кола и да я потрошат тия кретени, и после като ги осъдят предполагам си налягат парцалите малко.. Не съм гледал джипа дали има карта, не знам какъв инвалид трябва да си че да караш Ленд Крузер, аз дето съм 185 висок трудно се качвам по такива джипове, какво остава за някой инвалид. Не че нещо пречи да имаш инвалид в семейството и да ползваш неговата карта.. Като му се развиках на тоя къде ми е колата и съответно че има друга кола (джипа) на моето място, той привидно стреснат тръгна да отивам към джипа да го проверява, но като видя че заминавам в противоположната посока се спря.. А дет викаш ако си с 20лв в чужд град кво правиш.. Докато си вземах колата дойде един човек на който му беше паднал акумулатора, носеше друг акумулатор да си извади колата, предполагам са си му цакали по 2лв на час през това време.. А ако си оставиш колата пред блока и заминеш някъде за седмица или месец, връщаш се и я няма.. Кво праиш.. Ами ако я вдигнат в 6 вечерта и не успееш да си я вземеш до края на работното време, ко праим... Предполагам не са денонощни тия паркинги, но за това пък ще ти цакат по 2лв на час през нощта.. Да си купим всички по един хамър и да го караме с 5-6 торби цимент в багажника, като са големи пичове да дойдат с някой кран да го вдигнат.. Аз обаче сериозно се замислям за един стоманен теглич и да си вързвам колата с катинар за най-близкото дърво, някой път ей така за пробата само нарочно ще спра неправилно и ще стоя отстрани да гледам сеир като дойде паяка..
  • 0
Follow your own star...

#35 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 17 май 2012 - 15:56

Аз обаче сериозно се замислям за един стоманен теглич и да си вързвам колата с катинар за най-близкото дърво, някой път ей така за пробата само нарочно ще спра неправилно и ще стоя отстрани да гледам сеир като дойде паяка..

Колега, страшен си тая идея ми хареса и маитап няма ма и аз може да го пробвам, както казваш еи така за сеира и деиствията. Иначе паркираш до някоя стена плътно със сгънато огледало, под короната на някое дърво и до дървото някакви такива съм ги правил. Абе не си е работа това с паяците, един приятел живее на центъра, пред тях естествено коли всякакви ако спре на тротоара понякога е отнасял глоби.
  • 0

#36 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 май 2012 - 16:48

Режат ти стоманеното въже с арматурни клещи и те вдигат. Мислите ли, че им пука дали си до дърво и дали ще ти одраскат колата?
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#37 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 17 май 2012 - 19:18

Режат ти стоманеното въже с арматурни клещи и те вдигат. Мислите ли, че им пука дали си до дърво и дали ще ти одраскат колата?

Пука им дали ще ти одраскат колата, както си е оставил така трябва да си е намериш тая кола се води, че си има собственик и при положение, че и нанесат щети може да заведеш и дело и да искаш обещетение, те за това са тези снимки които ги правят за доказателство. И такова дело 95% ти го печелиш и познаи дали няма да има уволнения след това във фирмата. Та така стоят нещата.
Е ся за случаи когато си си вързал колата с въже едвали закона важи, а ако е за арматурните ножици може и така да се завърже, че ъглошлаиф да им потрябва. Иначе и при отворен, капак, врата пак нямат право да е вдигат, интересно ми е какво ще последва ако си сваля някоя джанта и е оставя на трупче.

Този пост е редактиран от Ванюша: 17 май 2012 - 19:20

• 0

#38 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Град:Павликени
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    W210 E300 D 1996 продаден
    Mitsubishi Colt IV 1.3 1995 продаден
    Mitsubishi Colt VI 1.5 2005
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2012 - 15:46

А какво ще кажете за това? Специализиран автомобил, паркиран на специализиран паркинг за инвалиди РЕПАТРИРАН!!!
Прилагам ви копие от писмото ми, в понеделник ги пускам с обратна разписка. Ако някой има корекции да пише!!!

ДО
КИРИЛ ЙОРДАНОВ
КМЕТ ОБЩИНА ВАРНА

КОПИЕ ДО

НАЧАЛНИК
V РПУ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ
ГР. ВАРНА

Г-ЖА ВАСИЛЕВА
УПРАВИТЕЛ ТЕТ - 61 ЕООД
ГР. СОФИЯ

Ж А Л Б А

От Александър Мончев Алексиев

Директор на Комплекс за социални услуги – Община Павликени

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЙОРДАНОВ,
На 04. 05. 06 юни тази година участвах като член в заседание на Постоянната комисия по труд и социална политика на НСОРБ и участвах в VII национален форум на доставчиците на социални услуги в хотел Мелиа Гранд Ермитаж осъществен за пореден път под Вашия патронаж.
След приключване на първият работен ден към 18,00 часа отидох да се настаня в хотел Дана палас и паркирах адаптирано моторно превозно средство за лица с увреждания - автомобил марка Хюндай, модел Н-1, с рег. № СА9747НМ на специализираният паркинг за 10 места пред хотел Дана палас, обозначен с знак и маркиран в син цвят. Няма и след час колеги, участници във Форума, ме информираха, че специализираният бус е откаран от репатрак въпреки уведомяването на служебните лица от колегите, че бусът е специализиран за деца с увреждания и същото е видно от наличните 2 стикера на предно и задно стъкло от "Сдружение на СИБ - Община Павликени". На качването на репатрака са присъствали и група чужденци, които са се възмутили от действието на служителите на репатрака, как специализиран автомобил, на обозначено место за специализиран транспорт е репатриран и са извършили множество снимки.
Същевременно съм платил паркинг за хотел Мелиа Гранд Ермитаж, като на предното стъкло е в поставен талон, който указва, че автомобилът има платен паркинг и е видно, че не е за постоянно на паркинга, а за времето до настаняването ми хотел Дана палас.
В 19,00 часа станових, че специализираният автомобил не е на паркинга, никаква информация за него, след дълги лутания открих наказателният паркинг Ривиера, обясних на дежурният служител, че е станала грешка, но той даже и не се представи, държа се арогантно, не разполагаше с бадж, поиска да му докарам инвалида, не поиска да погледне нито моите документи, нито тези на автомобила. Не ми предостави възможност да напиша възражение на констативният протокол, който не съм подписвал. Отговорът му беше: "- плащай, докато не платиш няма да освободя буса, колкото по бързо платиш толкова по-малко ще ти струва, защото времето тече!"
Уважаеми г-н Йорданов,
Моля да потърсите отговорност на длъжностните лица от Фирма ТЕТ-61, защото:
1. Неправомерно е рапатрирано адаптирано моторно превозно средство за лица с увреждания
2. Неправомерно заплатена сума за репатриране и отговорно пазене.
3. При качването на репатрак не е присъствал полицай, а протоколите в последствие се изпращат в 5РПУ за подпис.
4. На местото на репатриране не беше оставена информация, че автомобилът е рапатриран, нито адрес или телефон за информация къде се намира автомобила.
5. Грубо, не етично държане.
6. Предаване на автомобил без да се поискат документите на лицето получаващо автомобила.
7. Предаване на автомобил без да се поискат документите на автомобила.
8. Накърнен международен имидж на Община Варна, респективно к. к. Златни пясъци.
С оглед изложеното моля за отговор за предприетите от Вас действия относно своеволията на служителите от фирма ТЕТ-61 ЕООД гр. София и уронване на авторитета на к. к. Златни пясъци, както и да ми бъде предложен вариант за обезщетяване на имуществените щети.
Приложени:

1. Копие Заповед №РД01-1357/08.12.2008 г. за предоставяне на адаптирано моторно превозно средство на ИД АСП.

2. Копие Протокол за приемане - предаване на служебен автомобил марка Хюндай.

3. Копие от стикер "инвалид" автомобил.

4. Копие от фиксален бон заплатен паркинг 04-05; 05-06. 06. 2012 г.

5. Копие от талон предно стъкло за платен паркинг до 06.06.2012,

6. Копие от Декларация за получен автомобил и фиксален бон за репатриране от 04.06.2012 г. на стойност 58,00 лв.

7. Снимка адаптирано моторно превозно.

С уважение,
Александър Алексиев
Директор КСУ гр. Павликени
Моб. тел.:0...............

Този пост е редактиран от aalexieff: 08 юни 2012 - 16:26

• 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#39 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 юни 2012 - 16:35

Успех!
Тия кретени на Златните са уникални!
Киро само ще си го премести
Съд му е майката...

пп: това малко не е ясно: 04-05; 05-06. 06. 2012
  • 0

#40 Ванюша

Ванюша

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Автомобил:
    от старата школа

Публикувано 08 юни 2012 - 21:07

Мисля, че там Където е В 19:00 часа станових си искал да кажеш УСТАНОВИХ, ама това е печатна грешка, но все пак. Иначе и аз подкрепям

може малко да поясниш, предполагам става въпрос за дати.

То добре се правят усилия, обаче в наща държавица, колко ще има резултат. Въпроса макар и принципен понякога е, че накрая за 50 Лева или 60 Лева човек се отказва да се разправя, плаща ги и забравя.
  • 0

#41 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily

Публикувано 08 юни 2012 - 23:42

Ем на саморазправа отива работата.. Те не са хора тия.. Аз последния път дето ми казаха че нямали снимка, не се заядох точно защото фиша беше 20лв, а иначе акта кой знае колко щеше да е.. За 20лв не си струва и 10 минути да си хабя нервите.

За първото вдигане акта ми беше 30лв и 0 точки, като на място ми бяха казали че ще е 50лв и 6 точки. Както и да е май репатрирането с паркинга излизат доста повече от самата санкция, което в случая е най голямата простотия..

Трябва да го забранят това репатриране, абсолютна измекярщина си е това.
  • 0
Follow your own star...

#42 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2012 - 02:08

Сашо, това е грозна ситуация. Поздравления за страхотната формулировка!
  • 2

Audi_A4_avatar.gif

#43 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 09 юни 2012 - 07:31

Предлагам ти малко промени в текста (с червено):
От 4 до 6 юни тази година участвах като член в заседание на Постоянната комисия по труд и социална политика на НСОРБ и участвах в VII национален форум на доставчиците на социални услуги в хотел Мелиа Гранд Ермитаж, осъществен за пореден път под Вашия патронаж.

...пред хотел Дана палас, обозначен със знак и маркиран в син цвят.

В 19,00 часа установих, че специализираният автомобил...

1. Неправомерно е репатрирано адаптирано моторно превозно средство за лица с увреждания.

2. Неправомерно изискана и заплатена от мен сума за репатриране и отговорно пазене.

4. На мястото, от което е репатриран, не беше оставена информация, че автомобилът е репатриран...

5. Грубо, неетично поведение на служителя.

Като девета точка можеш да споменеш, че не са ти дали да напишеш нищо по констативния протокол при връщането на автомобила.
Мисля, че можеш да споменеш, че отговорът им рябва да бъде в 30 дневен срок от получаването - погледни според кой закон беше този срок.
  • 0

#44 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2012 - 07:46

Много въпроси има пред мен:
1. Никой не ми е поискал документи.
2. Не е присъствал полицай.
3. На кого ще бъде издаден Акт и съответно Наказателно постановление, нали ще е нарушена процедурата?
4. На кое име?
5. На кого ще бъде връчен, сигурно в Агенция за социално подпомагане? Бусът е на АСП и е предоставен за безвъзмездно ползване.
6. Как да се спазят сроковете за обжалване?
7. Възможно ли е да бъде издаден Акт и Наказателно постановление след като не е присъствал полицай?
Въпроси, въпроси.

Публикувано изображениеPe6o666 написа на 08 юни 2012 - 15:35 :

може малко да поясниш, предполагам става въпрос за дати.

да ще го оправя, заплатих на 4 и 5 юни паркинг за по 24 часа.

Мисля, че там Където е В 19:00 часа станових си искал да кажеш УСТАНОВИХ

Да, правописна грешка е, мерси.

Само си мисля, дали да не изпратя и копие на някое голямо сдружение на хора с увреждания?

С поздрав
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#45 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 юни 2012 - 07:48

Веско, благодаря ти!
Отговорът е според АПК. Та той е кмет и го знае това.
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни