Вдигане на автомобил
Започната от Lambo_Rambo, 20 апр 2012 - 12:31:09
51 мнения по тази тема
Публикувано 20 април 2012 - 18:18
Колега ти от коя страна на улицата беше спрял? Еднопосочна или двупосочна ли е ?
Публикувано 20 април 2012 - 18:39
Еднопосочна, от лявата по посока на движението. Ето снимки-от тоя разчистения тротоар ми взеха колата, улицата е еднопосочна срещу мен, а от където съм снимал първата снимка по продължението на лявата ми ръка е втората снимка и това е пред блока ми, даже и знака за забранено паркиране успях да хвана. А третото е акта, ако някой успее да го прочете.. Иначе явно ще се издържаме от глоби и актове за забранено паркиране, забелязах че паркинга беше пълен и освободи ли се място - веднага тръгваше паяк, за 10тина минути разправии докато си взема колата може би 3-4 коли докараха..
http://img254.imageshack.us/img254/1497/picture001zn.jpg
http://img812.imageshack.us/img812/8675/picture002yr.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/5917/picture003fcr.jpg
Follow your own star...
Публикувано 20 април 2012 - 18:45
малко здвп:
Чл. 94. (1) За престой извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Когато това е невъзможно, спирането за престой се извършва успоредно на оста на пътя, най-вдясно на пътното платно.
(2) За паркиране извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Паркирането на платното за движение е забранено.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
стига сте се сърдили на държавата... няма да стане по добър живота като никои не се опитва да спазва законите...
Чл. 94. (1) За престой извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Когато това е невъзможно, спирането за престой се извършва успоредно на оста на пътя, най-вдясно на пътното платно.
(2) За паркиране извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Паркирането на платното за движение е забранено.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
стига сте се сърдили на държавата... няма да стане по добър живота като никои не се опитва да спазва законите...
Публикувано 20 април 2012 - 18:54
Колега, наистина съжалявам, че ти се е случило това. Но..не е честно спрямо другите.Спирай навсякъде, но не на тротоар. Аз съм майка с малко дете, изпитвала съм наистина много трудности да минавам по такива тротоари с количка..И на мен не ми е хубаво да плащам сумати пари на месец за платен паркинг,но няма как. Ако всички полагаме поне малко усилие да показваме не само култура на шофиране, но и на паркиране....София ще е едно малко по-приятно за живеене място.
Снимката е от преди 2 минути. Не съм се отказала. Продължавам да пиша до разни институции да сложат нови колчета.
Ако зависи от мен, всеки ден ще им вдигат колите...
Ясно ми е че съм нарушил закона, не го оспорвам, въпроса е че до скоро можеше да се спира на този тротоар съвсем спокойно, дори и снощи като си оставих колата там, защото пред блока нямаше нито едно място, имаше и други коли около мен, на сутринта всичко беше изчистено.. А иначе просто няма къде да се паркира, ако човек тръгне с рулетката да мери за тия 2 метра една кола няма да има която да е спряла правилно.. Те и сега могат да ми вдигнат колата както е пред блока защото предната броня е над озелененото каренце пред блока, което не е нищо друго освен нужник за хорските кучета които са в този блок.. А точно пред входа има коли които не са помръдвани от месеци.
Аз не мога да разбера с това слагане на колчета какво ще се реши? В един момент хората просто няма да имат физическото пространство къде да си оставят колите, това ли е решението? Паркинги, платени или не, мисля че на всички е ясно че няма за всяка кола в софия..
Follow your own star...
Публикувано 20 април 2012 - 19:07
и вчера не е било разрешено, само дето никой не го е интересувало
резултата показва действие в правилна посока
когато преди да си купи кола българина помисли първо дали може да й плаща задължителната застраховка, данъците, паркинга пред вкъщи и пред работа, смяната на накладките в сервиз и наи накрая горивото ще можем да го наречем европеец...
резултата показва действие в правилна посока
когато преди да си купи кола българина помисли първо дали може да й плаща задължителната застраховка, данъците, паркинга пред вкъщи и пред работа, смяната на накладките в сервиз и наи накрая горивото ще можем да го наречем европеец...
Публикувано 20 април 2012 - 19:40
Преди десетина години можехме да си позволим да се качим в колата след чашка, и да не сложим колана, и да караме с превишена скорост, НО сега вече не си го позволяваме/аз поне/.
Искам да кажа, че това, че никой не ни е гонил за спазването на законите не означава, че тях ги е нямало. Анархията не води към нищо добро. Все трябва да се почне отнякъде и някога, и да почнат да се спазват законите.
Дали са справедливи и кого обслужват, Венцислав, /съгласен съм напълно с представената гледна точка/ е тема на друг разговор.
Колега, няма място колата ти на този тротоар, нищо, че е под прозореца ти, не се сърди...
Искам да кажа, че това, че никой не ни е гонил за спазването на законите не означава, че тях ги е нямало. Анархията не води към нищо добро. Все трябва да се почне отнякъде и някога, и да почнат да се спазват законите.
Дали са справедливи и кого обслужват, Венцислав, /съгласен съм напълно с представената гледна точка/ е тема на друг разговор.
Колега, няма място колата ти на този тротоар, нищо, че е под прозореца ти, не се сърди...
Публикувано 20 април 2012 - 19:52
Точно защото е била спряна от ляво на платното е вдигната.Пише си го в закона.
Публикувано 20 април 2012 - 20:18
Акта е за "пречене на пешеходците", не за паркиране от лявата страна. Както и да е, ще си знам за следващия път, просто питах дали не може да се направи нещо..
Follow your own star...
Публикувано 20 април 2012 - 20:49
Еми спрял си от ляво и пречиш на пешеходците.
Публикувано 20 април 2012 - 21:30
Илиика , нищо лично към никого , нямам никакви допирни точки със столицата , просто казвам "закона си е закон и те си го спазват по някакъв начин " и колегата е виновен.
Да прав си , на 99 % си избирам широкия път , както тука в Плевен , така и в Габрово , дори в Габрово не шофирам , защото там е пародия на улици и "булеварди" и улици със много странни имена.
Гледам винаги да паркирвам правилно , колкото и тъпо да звучи , не обичам да преча на хората и колите , който минават.
Винаги , гледам да има място , за тоя отпред , отзад и т.н.
Прав си никога не бих влязъл в малка уличка в София , по простата причина , че ще се изгубя на 100 % и мразя дупки и неравности , пак и на капак на всички да не знам къде са :P
Да не влизам в положение на никого , защото тука в Плевен , слагат само скоби и пишат фишове или снимат , не вдигат колите с паяци
Да прав си , на 99 % си избирам широкия път , както тука в Плевен , така и в Габрово , дори в Габрово не шофирам , защото там е пародия на улици и "булеварди" и улици със много странни имена.
Гледам винаги да паркирвам правилно , колкото и тъпо да звучи , не обичам да преча на хората и колите , който минават.
Винаги , гледам да има място , за тоя отпред , отзад и т.н.
Прав си никога не бих влязъл в малка уличка в София , по простата причина , че ще се изгубя на 100 % и мразя дупки и неравности , пак и на капак на всички да не знам къде са :P
Да не влизам в положение на никого , защото тука в Плевен , слагат само скоби и пишат фишове или снимат , не вдигат колите с паяци
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 20 април 2012 - 21:37
Днеска видях как 2 жени (предполагам че от общината) написаха глоби на 10 автомобила които се води че са паркирани на тревна площ. Там винаги си е било за паркиране на коли, но по закон е тревна площ. Написаха глобите, снимаха колите, сложиха листовете на чистачките и си заминаха. Вече доста пъти виждам да се пишат глоби. Понякога минават полицаи спират, снимат и си продължават. Масово го правят в студентски град защото е много трудно с паркирането.
Извода е да внимавате, защото се усетиха че се изкарват пари от глоби, да си пълнят хазната и сега масово обикалят и снимат.
Извода е да внимавате, защото се усетиха че се изкарват пари от глоби, да си пълнят хазната и сега масово обикалят и снимат.
Публикувано 20 април 2012 - 21:37
Акта е за "пречене на пешеходците", не за паркиране от лявата страна. Както и да е, ще си знам за следващия път, просто питах дали не може да се направи нещо..
сега отвори снимката на акта която си постнал малко по нагоре и прочети: "...във връзка с чл 94 ал 3..."
сега прочети моя цитат на здвп
и напиши за какво са ти написали акт?
Публикувано 21 април 2012 - 10:19
То угодия няма - това е ясно. Преди година, частен инвеститор искаше да строи подземен паркинг на две нива в междублоковото пространство. Проектът включваше и спортна площадка с осветление (за сметка на собствениците и наемателите). Гениалните ми съседи се събраха и направиха подписка против строителството на този гараж, защото щял да унищожи настоящата площадка, която в момента представлява гигантско кално поле с празен пясъчник и разглобени катерушки. В резултат на това - година по-късно продължаваме да имаме кална площадка с празен пясъчник и стърчащи железа, а колите продължава да няма къде да спират.
За капак на всичко, пред нас е единствената БИЛЛА в България (поне аз друга не съм виждал), която си няма собствен паркинг и познай къде паркират всички, дето идват да пазаруват? Добре, че поне навремето, като са строили панелките, са проектирали големи междублокови пространства, широки улици и специално места за паркиране. Нещо, което днешните инвестиори не правят, защото всяко място за паркиране им намалява застроената площ от която има пряко печалба. За пример - Цариградски комплекс, който го построиха наскоро до нас - супер луксозни сгради, уличките и зелените площи между тях - все едно са ги крали... пътчетата са толкова тесни, че не можеш да се разминеш. Имаше някакви нормативни изисквания, че новите сгради за всеки започнати 100 кв.м. жилищна площ и за всеки 40 кв.м. офис площ трябва да имат осигурено по едно паркомясто, ама тъй като гледам - май, май, никой не го спазва?!
За капак на всичко, пред нас е единствената БИЛЛА в България (поне аз друга не съм виждал), която си няма собствен паркинг и познай къде паркират всички, дето идват да пазаруват? Добре, че поне навремето, като са строили панелките, са проектирали големи междублокови пространства, широки улици и специално места за паркиране. Нещо, което днешните инвестиори не правят, защото всяко място за паркиране им намалява застроената площ от която има пряко печалба. За пример - Цариградски комплекс, който го построиха наскоро до нас - супер луксозни сгради, уличките и зелените площи между тях - все едно са ги крали... пътчетата са толкова тесни, че не можеш да се разминеш. Имаше някакви нормативни изисквания, че новите сгради за всеки започнати 100 кв.м. жилищна площ и за всеки 40 кв.м. офис площ трябва да имат осигурено по едно паркомясто, ама тъй като гледам - май, май, никой не го спазва?!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 16 май 2012 - 12:07
Айде и днеска се почерпиха хората за моя сметка.. Колата паркирана като по учебник, на синя зона платена за цял ден, пак беше безследно изчезнала, пак на същия паркинг, като питах какво става, казаха че точно до автомобила имало знак за паркомясто за инвалиди, при което аз естествено им поисках снимка, с която те казаха че "не разполагали в момента", но ако съм имал възражения вместо фиш за 20лв учтивите полицаи ще ми напишат акт където мога да си напиша възраженията.. Писна ми вече.. Като излязох от университета и питах човека със зелената жилетка за какво ми е вдигната колата, казва "ми паркирал си на мястото за инвалиди", при което аз му се развиках и му казах че там в момента има паркиран черен джип ленд крузер, като има място за инвалиди там да вдигнат и него, и тоя ми вика "ми коли за инвалиди всякакви, S-класи, 7ци, ако има карта за инвалиди и хеликоптер да паркира там нищо не можем да направим.."
Този пост е редактиран от Lambo_Rambo: 16 май 2012 - 12:11
Follow your own star...
Публикувано 16 май 2012 - 14:37
Колега защо паркираш на синята зона пред ВИАС. Удобно е, но защо плащаш за синя зона като по улиците около университета винаги има места.Също така, зад националния стадион също е безплатен паркинга.
п.п. в общежитие ли живееш?
п.п. в общежитие ли живееш?
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни