Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Нагла кражба от Лукоил...

• Please log in to reply
93 мнения по тази тема

#76 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 май 2012 - 23:48

Навсякъде се е напълнило с шарлатани и измекяри.Да си нямаш работа с майстори. Добре, че ги има форумите да си помагаме кой с каквото може.
  • 1
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#77 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 май 2012 - 09:25

Именно, а на БСМ не са им толкова лоши газовите...
Що не отидеш на място направо. Точно във форума, единия от механиците си е дал телефона и може на място да се отиде и да се донастрои.
И после им вдигаш една джабаля във форума, оплакваш се от сервиза, и гледай как бързо затварят.

Това е една от силата на форумите. Бързо стават ясни такива...
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#78 M23J

M23J

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:

Публикувано 05 май 2012 - 11:37

Мен едно време на Лукойл на Шипчески Проход до Червено знаме редовно ми сипваха 62-3-4л в 60л бутилка. А не минавах повече километри на газ..
Иначе за налягането на колонките съм съгласен - на другите газостанции само ако е абсолютно празна можеха да се доближат до 60л, а ако има 4-5 литра останали в бутилката допълват още макс. 40л.
  • 0
It is nice to be important, but it is more important to be nice.

#79 ivos

ivos

Чирак

• Потребители на форума
  • 99 Мнения:
  • Интереси:Аудио, елекртоника, автомобили, бодибилдинг
  • Автомобил:
    W124 - 230TE

Публикувано 05 май 2012 - 12:18

Колега на някои бензиностанции налягането в колонките е по високо от на други и затова се появява това недоразомение.
Сега пак карай с тази бутилка докато не ти свърши до край и ако горенаписаното от мен е вярно би трябвало да минеш поне с 60-70км повече от обикновенно...

Колега това с по-високото налягане са градски легенди. Сондата в бутилката има поплавък, който затваря при определено количество течна фаза (като в тоалетното казанче). По-високото налягане води единствено до по-бързо напълване на бутилката с течна фаза до момента в който поплавъкът затвори клапанчето.
  • 1

#80 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 05 май 2012 - 12:25

15 литра на Шел-Плевен , колата започна да пиши отзад сиво и бяло , е че си имам проблем с помпата имам , ама от Лукойлската нафта и от ОМВ никакви проблеми , отзад не се вижда да пуши нищо.
Още хора се оплакват ама на бензин , че им прекъсват колите от бензина , който предлагат Шел.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#81 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 май 2012 - 16:05

Колега това с по-високото налягане са градски легенди. Сондата в бутилката има поплавък, който затваря при определено количество течна фаза (като в тоалетното казанче). По-високото налягане води единствено до по-бързо напълване на бутилката с течна фаза до момента в който поплавъкът затвори клапанчето.

Щом казваш, че винаги пълниш бутилката когато свърши съвсем, изчакай и тази да свърши до край и сподели дали си минал повече километри от обикновенното.
Аз по-нагоре съм ти посочил факти с мои коли а не градски легенди.
Поздрави :)
  • 1
Публикувано изображение

#82 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 май 2012 - 08:00

Е не знам как това клапанче затваря винаги различно, особено се влияе от температурите, зимата затваря по-късно, бутилката събира повече газ, лятото затваря при по-малко количество течна фаза в бутилката.
Става въпрос за зареждане на една и съща кола на една и съща колонка на една и съща бензиностанция.

Този пост е редактиран от Алфонсо: 06 май 2012 - 15:48

• 2

#83 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 май 2012 - 15:38

Именно
  • 0
Публикувано изображение

#84 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 06 май 2012 - 18:04

Разбира се, че по-високото налягане на колонката ще ви вкара повече газ. Това е така, защото течната фаза упражнява натиск в/у единица площ ( демек поплавъка ) и има определена сила, а когато налягането на колонката е по-голямо тази сила се пренебрагва понякога и затова се чува и щракането при заредена бутилка.
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

#85 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4601 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 07 май 2012 - 09:49

Е не знам как това клапанче затваря винаги различно, особено се влияе от температурите, зимата затваря по-късно, бутилката събира повече газ, лятото затваря при по-малко количество течна фаза в бутилката.
Става въпрос за зареждане на една и съща кола на една и съща колонка на една и съща бензиностанция.

Клапанчето, като всеки механичен елемент, вероятно се влияе от температурата, може би и налягането, но Иво е прав за поплавъка.

Всеки, който е разглобявал сонда на бутилка знае какво представлява тя и какво прави.

Освен това при малко над 1 бар, газта се втечнява, а всички знаем че течностите са несвиваеми. Дали помпата на бензиностанцията ще сипва с 8 бара, или с 10 бара - едва ли има чак такова значение, да даде разлика най-много 1-2 литра на бутилка и то защото клапанчето ще трябва да преодолее по-голямо налягане за да прекъсне подаването.

Но те и различните пистолетите за зареждане на бензин при напълване на резервоара, вероятно не изключват на едно и също ниво. Вероятно и един и същи пистолет, ще изключва на различно количество на един и същи резервоар. Имат някакъв толеранс, така да се каже.
  • 0

#86 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 07 май 2012 - 11:00

а на газовите ви бутилки няма ли уред за отчитане? ако има какво показва той?
  • 0

#87 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 май 2012 - 11:46

Имал съм случай да светне 4тото зелено и да изгасне след 5км след зареждане до горе.
Обикновено най-пълното свети поне 70-80км каране. Тогава изкара 5 минути :)

Не са много точни уредите, те са за ориентир. Т.е. не е като при бензина.
Но за да добиеш представа колко газ ти остава, са супер! ;)
====
Ааа на самата бутилка ли?
Някои нямат. Тороидалните нямат напр. Нормалните имат и там се вижда като е натъпкана здраво :)
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#88 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 07 май 2012 - 11:50

нямам предвид тези електроните които са на копчето,

аз едно време на газовата имах аналогов уред за измерване на налягането и като ми сипеха повече газ в бутилката, стрелката отиваше директно в червения сектор...
и знаех че ще мина повече км...
  • 0

#89 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 май 2012 - 14:21

Напълно подкрепям последните постове.
Имаме 6 коли на газ и на 5 от тях се случва това пълнене до дупка на някои бензиностанции, обаче имам и една която е 40л. и наистина никога не е хващала повече от 28л. Незнам как става, нито щрака нито хваща повече от 28л., просто в един момент се чува "цък" и край с пълненето. Мен лично това ме дразни, защото съм заел целия багажник на тикото, за да сложа 40 литрова бутилка а тя хваща газ колкото за 30 литрова. :(
  • 0
Публикувано изображение

#90 strelec

strelec

Чирак

• Потребители на форума
  • 195 Мнения:
  • Град:Стара Загора-Пловдив
  • Автомобил:
    W124 200TE 136k.c. 1994
    Opel Corsa Sport X15DT

Публикувано 07 май 2012 - 14:32

Със наглост не става защото касиерката веднага ти казва че има желание ,
но няма как да оправдае дадената отстъпка без наличието на карта .

Според мен си упражнил чар и шармантност и бензинджийката просто е
натиснала няколко бутона повече и е оправдала отстъпката по нейн си начин .

"Нейния начин" е следния - имат си карти за различни отстъпки при тях (5, или 10 ст.). Преди да платиш ги маркират и ползваш.
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни