Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Масло , турбо , бъдещ проблем.

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 16 април 2012 - 21:09

Другарчета , днеска като освежавах колата пред блока и реших да поогледам мотора .
Свалих тръбите на въздуховода , капака на дюзите , и тръбата на картерните газове.
Започвам със състоянието на колата и турбината .
Колата е със масло 10/40 бмв-ииско масло , нови филтри ( всичките са сменени) маслото е на 1500 км.
Колата ускорява нормално и ТУРБОТО НЕ СЕ ЧУВА ДА ВИЕ , ДА НАДУВА ЗВЕРСКИ , НЕ СЕ ЧУВАТ ШУМОВЕ ИЗЛИШНИ ОТ НЕГО , колата ускорява без никакви ядове .
Колата не пуши ( черно , бяло , розово , слънчето , ракиено , винено , нищо не пуши ) изпушва само при кик даун и то много рядко.
Когато е студена също не пуши , мотора работи добре.
Не меша антифризи , масла и т.н

По същество да караме сега- свалих ги аз тия далаверки и по перката на турбината имаше остатъци от масло , също по тръбата на въздушния филтър имаше също разсеяно масло , по долната част на турбината е омаслена (вижда се на снимките който ще кача ) , от тръбата от картерните газове хвърля масло , защото по гнездата на дюзите има прясно масло.

Знам , че е нормално да има малко масло , знам , че е и проблем това омасляване , защото колата си губи масло , или при по сериозно каране , и да изхвърля маслото и да го вкарва в турбото и турбото да си го изхвърля през ауспуха .
Проблема е , че колата върви нормално , а масло си тече и тече и тече и тече и течееее :x и защо да изхвърля толкова масло през отдушника , чисто и просто от духат само газовете , което ме води до мисълта , че нещо не е наред , ако ще духа маслото ще го духа постоянно или по често , този проблем ми се яви от тая пролет , миналото лято вътре в турбината нямаше и капка масълце , нито по тръбата на въздушния филтър.

Прикачени файлове

• 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#2 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 16 април 2012 - 21:15

Забравих да напиша , че не духа никакъв пушек от щеката за маслото , нито от капачката .Аз сигурно още неща съм забравил , но ще видим какво ще кажете вие :)
Или просто много се вглеждам в нещата .

Друго , за което се сещам е за износени сегменти и да се повишат картерните газове , и маслото да си минава през турбото и фър на вънка :x

Този пост е редактиран от mbthepower: 16 април 2012 - 21:28

• 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#3 GLARUS

GLARUS

Чирак

• Потребители на форума
  • 51 Мнения:

Публикувано 17 април 2012 - 05:03

Почваш първо с това:
отиваш и си купуваш гуменото маркуче от капака на клапаните до сепаратора на к.газове
отдоло ще е пукнато и един нов сепаратор на газовете с това си решаваш проблема с омазняване на капака около дюзите и турбина и колектора.
Но това масло около 4 дюза така като го гледам идва от 0 пръстените на капака на клапаните,но първо направи по евтиния вариант.
Но пълно ли е пак гнездото на дюзата нова гарнитура на капака и нови 0 пръстени горе и доло.

• 1

#4 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 17 април 2012 - 14:47

измихме мотора днес, и утре ще ида в сервиза да видим от къде тече масло моторно и хидравлично. :x
  • 0

#5 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 18 април 2012 - 17:04

Колата е в сервиза : сменят се : семерина на коляновия вал , шайба на ремъка , ремък пистов , 2 0-пръстена на горивната помпа , и долната гарнитура на горивната помпа :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни