Свалих тръбите на въздуховода , капака на дюзите , и тръбата на картерните газове.
Започвам със състоянието на колата и турбината .
Колата е със масло 10/40 бмв-ииско масло , нови филтри ( всичките са сменени) маслото е на 1500 км.
Колата ускорява нормално и ТУРБОТО НЕ СЕ ЧУВА ДА ВИЕ , ДА НАДУВА ЗВЕРСКИ , НЕ СЕ ЧУВАТ ШУМОВЕ ИЗЛИШНИ ОТ НЕГО , колата ускорява без никакви ядове .
Колата не пуши ( черно , бяло , розово , слънчето , ракиено , винено , нищо не пуши ) изпушва само при кик даун и то много рядко.
Когато е студена също не пуши , мотора работи добре.
Не меша антифризи , масла и т.н
По същество да караме сега- свалих ги аз тия далаверки и по перката на турбината имаше остатъци от масло , също по тръбата на въздушния филтър имаше също разсеяно масло , по долната част на турбината е омаслена (вижда се на снимките който ще кача ) , от тръбата от картерните газове хвърля масло , защото по гнездата на дюзите има прясно масло.
Знам , че е нормално да има малко масло , знам , че е и проблем това омасляване , защото колата си губи масло , или при по сериозно каране , и да изхвърля маслото и да го вкарва в турбото и турбото да си го изхвърля през ауспуха .
Проблема е , че колата върви нормално , а масло си тече и тече и тече и тече и течееее :x и защо да изхвърля толкова масло през отдушника , чисто и просто от духат само газовете , което ме води до мисълта , че нещо не е наред , ако ще духа маслото ще го духа постоянно или по често , този проблем ми се яви от тая пролет , миналото лято вътре в турбината нямаше и капка масълце , нито по тръбата на въздушния филтър.