Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Помощ при покупка на ЦЛК.

• Please log in to reply
61 replies to this topic

#16 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:
  • Град:селяндурин от класа

User's Awards

4
2
8
5

Posted 28 March 2012 - 21:51

Най-много ми допадна номер 3, номер 5 също не е лош, а за номер 1-хубав е,обаче има ръжда, която ще оправиш, но самата боя ми се струва изтормозена от полиране.
До Алипи:
за претапицираните волани и скоростни лостове-съгласен съм, но при положение, че не е направено качествено. Съгласен съм, подчертавам това.
За измитите двигатели-ей тук не съм съгласен. Знам защо критикуваш тяхното миене-не можеш да видиш течове или "скрити дефекти"-и си прав, от тази гледна точка, но не може всичко в колата да ми е изрядно и като отворя капака, прах и мръсотия ;)

Говоря за коли които се купуват от автокъщи.
Аз на мойте коли винаги съм им правил волана и скоростите.Ако се купува кола от частно лице е нещо друго,но когато се купува от търгаш,видиш ли измит двигател да знаеш че има проблемация.Никой търгаш няма да я обслужи по такъв начин ако не е проблрмна.Това имах в предвид,иначе съм съгласен с тебе за колите ни.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#17 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 21:52

Дано :) Пожелавам ти успех и в най-скоро време да се похвалиш.
П.С давай още линкове
  • 0

#18 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 21:56

Дано :) Пожелавам ти успех и в най-скоро време да се похвалиш.
П.С давай още линкове

За сега сме се спряли на тези. Първо тези да видим пък ако няма нищо читаво ще продължавам с търсенето.
Колата не е за мен, а е за една 30-годишна жена.
  • 0
Публикувано изображение

#19 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:01

Говоря за коли които се купуват от автокъщи.
Аз на мойте коли винаги съм им правил волана и скоростите.Ако се купува кола от частно лице е нещо друго,но когато се купува от търгаш,видиш ли измит двигател да знаеш че има проблемация.Никой търгаш няма да я обслужи по такъв начин ако не е проблрмна.Това имах в предвид,иначе съм съгласен с тебе за колите ни.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11332883898121828&f1=details
Ето тази е с претапициран волан и сменен скоростен лост, но волана е много зле направен.Някак си в/у старата кожа е сложена новата и собственика каза, че го е направил така за да му е по-твърд волана. :) :)
Иначе тази е много запазена отвън и вътре, но го попитах дали може да и направим диагностика преди да я вземем и почна да омотава...... ама сигурен ли си че диагностика ти е читав......... да не ми направи нещо на колата........ той си взимал колите без да ги кара на диагностика.
Иначе работи много равномерно на газ и на бензин.
  • 0
Публикувано изображение

#20 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 28 March 2012 - 22:05

Защо толкова много се вглеждате във воланите :?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#21 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:08

Щото ако е в лошо състояние, лошо няма.
Ама ако е направен мърляво, смятай как е обслужвана тая кола. Вадиш си извод за собственика веднага.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#22 machine

machine

Напреднал

• Потребители на форума
  • 503 Posts:
  • Автомобил:
    W210
    E 290 TD
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:11

+1 за Лилоф
а иначе, този дето не иска да правиш диагностика, го оставяй веднага
  • 0

#23 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:14

Пак не е така. Аз лично много бих внимавал къде точно карам кан-ово ЦЛК за преглед.
От някой папул може да се причинят доста поразии. Това не е гаранция, че колата е зле.
Ако иска в Балканстар да я води, нямам против. Но съм леко скептичен към всеки с основно образование диагностик!
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#24 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:20

Пак не е така. Аз лично много бих внимавал къде точно карам кан-ово ЦЛК за преглед.
От някой папул може да се причинят доста поразии. Това не е гаранция, че колата е зле.
Ако иска в Балканстар да я води, нямам против. Но съм леко скептичен към всеки с основно образование диагностик!

Не е изключено човека да расъждава като теб, но някакси искаше да знае къде точно е сервиза. Предлагаше ми неговия оторизиран сервиз на бул. Сливница, искаше да се видим направо в сервиза. Абе незнам ако стигнем до нея ще видим какво представлява и неговата кола.
  • 0
Публикувано изображение

#25 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 28 March 2012 - 22:22

Идеята ми с тия волани , беше , че преди един фр . беше разрязал една 210-ка , присаждаха и нова предница , врати , таван , , половин мотор и т.н , а волана и остана "перфектен"
За мене лично тия волани не са някакъв критерии , на двете ми 124-ки на 190-ката воланите бяха перфектни :) на 140-ката волана е в лошо състояние , а колата си върви без проблем и не е уморена.
Едната 124-ка е смачкана от каране , над 500 000 км е ,а волана и няма пукнатина , и колата има стойка , екстри и т.н , само мотора е ужасно уморен.
Ей заради тия примери , изобщо не ги гледам тия волани :)
За 190-ката , няма какво да говорим , тая кола е велика още в замисъла си :)

Edited by mbthepower, 28 March 2012 - 22:24 .

• 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#26 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,197 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 22:34

Идеята ми с тия волани , беше , че преди един фр . беше разрязал една 210-ка , присаждаха и нова предница , врати , таван , , половин мотор и т.н , а волана и остана "перфектен"
За мене лично тия волани не са някакъв критерии , на двете ми 124-ки на 190-ката воланите бяха перфектни :) на 140-ката волана е в лошо състояние , а колата си върви без проблем и не е уморена.
Едната 124-ка е смачкана от каране , над 500 000 км е ,а волана и няма пукнатина , и колата има стойка , екстри и т.н , само мотора е ужасно уморен.
Ей заради тия примери , изобщо не ги гледам тия волани :)
За 190-ката , няма какво да говорим , тая кола е велика още в замисъла си :)

Доста са факторите които се гледат за много карана кола, но меже би волана се забелязва първи и затова толкова се обсъжда. Иначе е вярно че колата може да е била тоталка а волана да си и е свеж като на нова. Абе трябва да си се гледа много преди покупка на кола, за да не останеш неприятно изненадан след това, ама то пък и от много гледане най-накрая на такова дърво се набиваш че направо........
Поздрави.
Ще споделя като има развитие.
  • 0
Публикувано изображение

#27 asennikolov

asennikolov

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 150 Posts:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W202,W208,W211,W463
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 23:15

Извинявам се но само да попитам това момоче(или по горе беше казано жена то няма значение) качвало ли се е на цлк и по точно карала ли е такава кола изобщо . Мое мнение е че ЦЛК200К не е най-добрия избор в случая , за какво и е на жена двуврат мерцедес даже и компресор , ще и бърка в джоба двоино повече от автомобилите които бяха изброени в другата тема и ще и бъде двапъти по-неудобен. Жена ми кара кола с две врати , от втория ден ми досажда за четриврата или джип, нали се сещаш и за малкия шрифт и тн. Обичам мерцедесите за мен бих си го взел , но за жена никога.
  • 0

#28 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,773 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
Garage View Garage

Posted 28 March 2012 - 23:22

Волана и лоста специално при W210 и W208 не може да е критерий ;)
Кожата е мека, а отдолу има някаква мека слуз, силикон да кажем, който само се криви и разтича и т.н.
Ако го е карал някой тип с ръце груби като шкурка му е видял сметката за 100'000км
Отделно от това слънцето им влияе много негативно на тия волани, образуват се едни такива гадни концентрични цепнатини по обиколката на волана... среща се и т.нар. превъртане на волана, кожата и матеряла под нея се отлепят и се въртят около металния обръщ на волана.....абе гадна работа.
На 124 кожения волан си беше съвсем друга работа и откъм материал и откъм изработка. ;)

Edited by Алфонсо, 28 March 2012 - 23:39 .

• 0

#29 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 28 March 2012 - 23:32

Волана и лоста специално при W210 и W208 не може да е никакъв критерий ;)
Кожата е мека, а отдолу има някаква мека слуз, силикон да кажем, който само се криви и разтича и т.н.
Ако го е карал някой тип с ръце груби като шкурка му е видял сметката за 100'000км
Отделно от това слънцето им влияе много негативно на тия волани, образуват се едни такива гадни концентрични цепнатини по обиколката на волана... среща се и т.нар. превъртане на волана, кожата и матеряла под нея се отлепят и се въртят около металния обръщ на волана.....абе гадна работа.
На 124 кожения волан си беше съвсем друга работа и откъм материал и откъм изработка. ;)

:beer
  • 0

#30 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Posts:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Posted 29 March 2012 - 04:53

На тази с претапицирания (двойно) волан само на мен ли ми се струва, че мерника и е китайски и ръждясал? Не, че това е критерий, но просто ми стана интересно... :)
Аз също съм на мнението на asennikolov, че ще ви бърка в джоба, но ти имаш същата кола (само че четиривратия вариант), така че сигурно си знаеш най-добре. :) Успех с търсенето. Цените са паднали доста в сравнение с миналата година.

Edited by X-Light, 29 March 2012 - 04:54 .

• 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users