Колко е нормалната температура ?
Започната от Тони Александров, 26 мар 2012 - 18:37:20
39 мнения по тази тема
Публикувано 26 март 2012 - 18:37
Здравейте колеги. Интересувам се от допустимата температура на автомобила си който е С180 96година.
Публикувано 26 март 2012 - 19:23
Ако е с ел. перка и нормален термостат 95-97 гр. макс на баир или на магистрала със много зор.В София в големи задръствания.
С виско не знам? Зависи от състоянието му?
Какъв е проблема?
С виско не знам? Зависи от състоянието му?
Какъв е проблема?
Публикувано 27 март 2012 - 08:18
Със сменено виско и нов термостат съм - повече от 90 градуса е много трудно да стигне, дори при дълго градско каране в жегите и с пуснат климатик. Иначе нормалната температура ми е 82-85 градуса.
Публикувано 27 март 2012 - 08:36
82-85 градуса.
+1
и макс 91/92 градуса
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 27 март 2012 - 09:34
Ако се съмняваш качи 5 човека в колата и тръгни по някой байр само на първа и втора, може и черен път пак да е на байр.
W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.
Публикувано 27 март 2012 - 10:58
Това е нормалната темп.Идеален си!Със сменено виско и нов термостат съм - повече от 90 градуса е много трудно да стигне, дори при дълго градско каране в жегите и с пуснат климатик. Иначе нормалната температура ми е 82-85 градуса.
Публикувано 27 март 2012 - 20:17
Моята и смених виското преди няколко месеца и преди да се прецака и сега с новото (което е чисто ново) лятото ми държи с пуснат климатик и градско 85-88 градуса. Зимата е около 80. Обаче звука като зацепи виското както трябва е невероятно яко. Чува се като някой голям джип :Д
Не може да казват за MERCEDES, че приличал на нещо каквото и да е то...!!! Понеже не може майка ВИ да прилича на ВАС, а ВИЕ приличате на НЕЯ!!!
Публикувано 27 март 2012 - 21:10
Обаче звука като зацепи виското както трябва е невероятно яко. Чува се като някой голям джип :Д
Съгласен съм
Публикувано 28 март 2012 - 14:26
Проблема при мен е само в задраствания , сега като стане на вън 20тина градуса и като се забия в центъра на София и ми вдига 95-98 градуса. При черен път и на нагорно съм забелязъл проблем.Прави го само при светофари многократно спиране и тръгване и след като го опъна за 600-800 метра с по-висока скорост и сваля на 82-86 градуса. От къде може да идва проблема ? А миналата година в големите жеги като беше по 40градуса на вън пак се случваше същото но светеше и лампата на радиатора, а антифриза си е на ниво всичко точно. На диагностика нищо не излезе като проблем. Кажете какво точно да търся . Благодаря много .
Публикувано 30 март 2012 - 10:37
Датчика за ниво понякога дава проблем - относно лампата с радиатора.
А за температурата по задръстванията, смятам че е нормална ако си с ел. перка. Ако си с виско, провери виското.
А за температурата по задръстванията, смятам че е нормална ако си с ел. перка. Ако си с виско, провери виското.
Публикувано 10 април 2012 - 13:40
Колеги имам малък проблем
1во ми казаха че автомобила ми е с виско ,но в последствие друго лице отрече това и остана варианта че съм с датчик, обадих се в една фирма да го поръчам от там ми казаха че не е точно така а при тях имат някакъв универсален датчик (който ми описаха) за модел С 180 1996г 122коня , а аз хал хабер си нямам от кое от трите неща имам нужда , а и не знам как да проверя !!!
1во ми казаха че автомобила ми е с виско ,но в последствие друго лице отрече това и остана варианта че съм с датчик, обадих се в една фирма да го поръчам от там ми казаха че не е точно така а при тях имат някакъв универсален датчик (който ми описаха) за модел С 180 1996г 122коня , а аз хал хабер си нямам от кое от трите неща имам нужда , а и не знам как да проверя !!!
Публикувано 10 април 2012 - 22:04
И аз не знам с какво съм, но моята рядко качва 90 градуса, даже може и да не ги достига, тъй като стрелката между 80 и 100 не отива наполовината между двете цифри. Най - високата температура ми е била само лятото, в супер задръствания. Иначе зиме, лете, на магистрала 80 точно.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 11 април 2012 - 19:06
Да приемам и при мен всичко си беше на ред , но незнайно защо се получи този проблем и ще съм много благодарен ако някой ми каже модела който притежавам с виско датчик или нещо друго е, защото и от магазините за автомобилни части не могат да ми кажат а само предполагат ...
Публикувано 11 април 2012 - 19:32
С виско си.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни