Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Реставратор Ретро Автомобили - Препоръки

реставрация ретро pagoda 280 SL W113

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 280 SL Pagoda

280 SL Pagoda

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 280 SL Pagoda

Публикувано 26 март 2012 - 12:00

Привет,

търся качествен реставратор на ретро автомобили в България.

Става въпрос за 280 SL Pagoda (W113 - 1969), която е в добро състояние, но се нуждае редовно от добра поддръжка.

Прилагам няколко снимки.

Благодаря предварително за препоръките Ви.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  photo7.JPG   147,04K   180 Брой сваляния
  • Прикачен файл  photo4.JPG   156,51K   237 Брой сваляния
  • Прикачен файл  photo2.JPG   151,89K   238 Брой сваляния
  • Прикачен файл  photo1.JPG   188,27K   184 Брой сваляния

• 0

#2 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 26 март 2012 - 16:40

Маргарит Карабуров - беше председател на клуба на ретроавтомобилите в Бг. Мисля, че още издава списание "Автокласика". Би трябвало като си поговорите, ако не може лично да ти помогне, поне да те насочи към човек.
Ако не можеш да му намериш координатите в нет-а, пиши ми да ти пратя телефона му.
Поздрави!
  • 0

#3 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2012 - 17:55

Извинявам се за офтопика, най-запазеният СЛ от това поколение, който съм виждал... и любимия ми.
Поздравления за фантастичната машина!
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 26 март 2012 - 19:39

Аз не бих се доверил на никой от нашите реставратори за тази класика...
  • 0

logo-600-1002.png

#5 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 26 март 2012 - 20:07

Гроздане, отиди в сервиза на Булинс и виж реставрирания форд Т и тогава решавай. За мен са се справили повече от прекрасно с реставрацията му, включително доставка на оригинални части от щатите за модела.
Да, реставрирането изисква средства, време и усилия и всеки решава колко от тези може да отдели.
  • 0

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2012 - 20:30

Миналата седмица бях на най-голямото изложение за ретро автомобили в света - Техно Класика Ессен и да ви кажа, на няколко щанда бяха впечатлени, че съм от България и казаха, че голяма (е не като процент, но все пак много на брой) част от ретро колите някои европейски колекционери ги товарели на камиони и ги изпращали в България за реставрация, след което си ги прибирали с камион обратно в Германия.

Не знам колко е вярно, но ми го казаха не на едно и не на две места, така че явно има доза истина.

А иначе колко реставрирани SL-а имаше на изложението, просто не можете да си представите!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 26 март 2012 - 21:44

Гроздане, отиди в сервиза на Булинс и виж реставрирания форд Т и тогава решавай. За мен са се справили повече от прекрасно с реставрацията му, включително доставка на оригинални части от щатите за модела.
Да, реставрирането изисква средства, време и усилия и всеки решава колко от тези може да отдели.

Може, евала ако наистина е реставриран в оригинален вид.

Просто мението ми за реставраторите в България, е от един събор в Пловдив на ретко автомобили преди години.
Там имаше хубави автомобили, но така реставрирани че нямам думи.....
Та много ми се искаше да се запиша и аз да участвам в техните сбирки, но уви нищо не стана.
Имаше там някаква жена, която отговаряла за тази работа, та с две думи направи ми се на голямата работа, обърнах се и си тръгнах.
  • 0

logo-600-1002.png

#8 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 март 2012 - 09:20

Привет,

търся качествен реставратор на ретро автомобили в България.

Става въпрос за 280 SL Pagoda (W113 - 1969), която е в добро състояние, но се нуждае редовно от добра поддръжка.

Прилагам няколко снимки.

Благодаря предварително за препоръките Ви.

Няколко необходими и правилни изисквания, според мен. ;)

Ако съм разбрал добре:

Този човек трябва да знае че автомобила не се докосва с импровизирани инструменти!

Търсеният Майстор трябва да е съгласен да идва в гаража където се държи колата а не да държи да остава да нощува далеч от стопанина си!

Той трябва да се съобразява 100% със желанията на собственика и само в краен случай да го поправя градивно ако нещо не му е ясно.

Дрехите които използва при влизане в купето трябва да са чисти, без ципове и остри метали, които биха наранили материалите от интериора на бижуто което потдържа!

Задъжително, предварително обезмаслени ръце преди всяко влизане!

При работа в коша естествено трябва да се ползват необходимите качествени покривала върху калниците и маската!

Извадените компоненти трябва да се поставят на предварително определени облицовани и подготвени места с цел предотвратяване на нараняване от други и да бъдат покрити.

При работа по ходовата част трябва да се ползват гумени подложки под всички видове крикове и ако се налага някакво избиване да се ползват месингови или меки метали между ТЕФЛОНОВИЯТ чук и избиваната част!

Хромираните части, при демонтаж и монтаж, категорично трябва да бъдат докосвани с инструменти които няма да оставят напомнящи следи от интервенцията!

При вливане на течности трябва да се ползват плътни фунии и отново покривало за предотвратяване на попадане на масла и други върху гумените и ПВЦ компоненти, които биха били повредени от тях!

При всяка проба на колата Майсторът трябва да го прави с присъствието на собственика! Защо? ....друга тема.

Трябва да знае как се затварят капаци и врати ако случайно ключалките са изгубили синхронизация! Категорично, без излишен натиск!

Други и други....и най-важното............ДА ОБИЧА Бенца!

Поздрави и РЕСПЕКТ за разкошната кола! ;)

Този пост е редактиран от бай Васил: 27 март 2012 - 09:24

• 4

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#9 280 SL Pagoda

280 SL Pagoda

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    Mercedes Benz 280 SL Pagoda

Публикувано 23 април 2012 - 15:13

Извинявам се за офтопика, най-запазеният СЛ от това поколение, който съм виждал... и любимия ми.
Поздравления за фантастичната машина!

Благодаря на всички за добрите думи. Значи придължавам да търся препоръка за добър реставратор / майстор, който да си се грижи редовно за пагодата :-)

Деян
  • 0

#10 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2012 - 15:32

Поздрави за великолепната придобивка, колата е уникална и в идеално състояние.
Возил съм се в нея, често съм я разглеждал (доколкото може да се каже често, защото все пак не се изкарваше всекидневно, даже доста рядко) и смятам, че едва ли ви е наложително да търсите реставратор, човек който да я поддържа да, но все пак това е лично мнение. :)
  • 0
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни