Емблема на багажник - демонтаж, смяна
Started by piskunin, 23 Mar 2012 - 21:48:57
25 replies to this topic
Posted 27 March 2012 - 08:24
Айде малко да помогна за да не се изпотепате!
Хули се заблуждава за двойното подлепващо понеже на емблемата наистина има залепени 3 бр ленти които при демонтаж на поостаряла емблема, създават впечатление че са двойно подлепващи с вече не лепящо от едната им страна лепило .
Другите го опонирате като твърдите че там няма нищо.
Е има!
Не е двойно подлепващо ами подложка която служи пластмасата да не се докосва до боята и същевременно да руши лака от резонансите !!!
.п.с
Най-качествено емблемата се демонтира като се отвори - без да се сваля цялата кора на капака и внимателно се избута отзад!
Хули се заблуждава за двойното подлепващо понеже на емблемата наистина има залепени 3 бр ленти които при демонтаж на поостаряла емблема, създават впечатление че са двойно подлепващи с вече не лепящо от едната им страна лепило .
Другите го опонирате като твърдите че там няма нищо.
Е има!
Не е двойно подлепващо ами подложка която служи пластмасата да не се докосва до боята и същевременно да руши лака от резонансите !!!
.п.с
Най-качествено емблемата се демонтира като се отвори - без да се сваля цялата кора на капака и внимателно се избута отзад!
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 28 March 2012 - 14:40
ахахха днес си намерих от къде да си закупя оригинална, че Ивайджет са си преместили магазина и поръчах от едни други момчета. И тези дни, когато имам време ще я налазя да я свалям, корда имам подготвена, ако не помогне ще се свалят корите.
Като цяло идеята е да се свали без да се драска боята, иначе начини много за сваляне.
За мое голямо щастие, този който се опитвал да я сваля се е отказал бързо и до колкото виждам, няма надрано!
Като цяло идеята е да се свали без да се драска боята, иначе начини много за сваляне.
За мое голямо щастие, този който се опитвал да я сваля се е отказал бързо и до колкото виждам, няма надрано!
Posted 28 March 2012 - 15:52
Ти вземи напиши дали има нещо като двойно лепящо под самата емблема, че се предполага сваляш оригинална емблема.
Posted 29 March 2012 - 09:23
А от къде си намери емблемата? Че моята също я счупиха преди време, в БС се оказа неоправдано скъпа - към 50 лв. ми съобщиха цена...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 29 March 2012 - 10:50
Как така 50лв ?!??!!? Купувал съм оригинална емблема, верно беше преди години, но цената беше 15-ина лв.А от къде си намери емблемата? Че моята също я счупиха преди време, в БС се оказа неоправдано скъпа - към 50 лв. ми съобщиха цена...
Днеска ще минавам през едно магазинче, където продават оригинални авточасти за МБ, ще проверя дали има и ще ти кажа цена, даже направо ако искаш ще ти взема от там, дай си телефона, че съм го затрил някъде,
Posted 29 March 2012 - 11:02
Не знам, според мен се бяха объркали с предната, защото тя наистина е от тоя порядък... но няколко пъти ги помолих да проверят и твърдяха, че това е цената за задната на капака на багажника!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Posted 29 March 2012 - 11:05
Цените са се вдигнали в оторизираните магазини на марката.Нищо чудно да е толкова колкото казва Илия.
Аз за купето купувах от БС и беше,по спомен около 40-43лв. за задния капак, а за предния капак беше точно 67лв.
Аз за купето купувах от БС и беше,по спомен около 40-43лв. за задния капак, а за предния капак беше точно 67лв.
Не хапи този,който може да те изяде.
Posted 29 March 2012 - 11:05
Не знам, според мен се бяха объркали с предната, защото тя наистина е от тоя порядък... но няколко пъти ги помолих да проверят и твърдяха, че това е цената за задната на капака на багажника!
Имам кутийка от оригинална точно за ЦЛК, взимам я с мене за номера и проверявам, ако има за отколо 15лв да ти взимам ли?
Posted 29 March 2012 - 11:23
Взимай...
Posted 29 March 2012 - 14:22
Взимай, ама ти видя какво стана
Ще поясня за другите: Така е както казва "Алипи" цените на оригиналните авточасти в оторизираните магазини наистина са вдигнати. Повишени са от м. януари тази година от централата на МВ, така ми обясниха в магазина, където съм купувал емблеми по 15лв сега същите струват 37лв.
Ще поясня за другите: Така е както казва "Алипи" цените на оригиналните авточасти в оторизираните магазини наистина са вдигнати. Повишени са от м. януари тази година от централата на МВ, така ми обясниха в магазина, където съм купувал емблеми по 15лв сега същите струват 37лв.
Posted 29 March 2012 - 14:30
Здравейте отново... работата е свършена, за съжаление го правих рано сутрин и не ми беше до снимки.
1. Емблемата е купих от Елит кар. Аз лично я взех, чрез познат за 28лв, но това е с някаква отстъпка - тоест оригиналната е в порядъка на 40-45лв
2. Емблемата надявам се оригинална, дойде си с всичките си мурафети номера и тн. Емблемата НЯМАШЕ никакво подлебващо тиксо или лепило или каквото и да е, тоест директно си я пъхаш в дупките.
3. Свалях цялата кора на багажника - отне около 15 минути, като всичко го правихме бавно. Няма нито един винт и болт който да се отвива, но самите "тапи" се махат с отвертка много внимателно
4. Дори след свалянето на кората на багажника, доста трудно достигнахме с тънка отвертка да бутнем отвътре едното краче за да поддаде. След като поддаде горното след бутане отвътре пробвахме с корда (доста дебела отвън), която се скъса и след това подложих вестник и с отвертка без да нараним боята успях да изкарам старата счупена емблема.
5. Сложихме новата емблема пасна идеално, но без лепило и тн
6. Надявам се да доживее до вечерта поне да и се порадвам малко.
1. Емблемата е купих от Елит кар. Аз лично я взех, чрез познат за 28лв, но това е с някаква отстъпка - тоест оригиналната е в порядъка на 40-45лв
2. Емблемата надявам се оригинална, дойде си с всичките си мурафети номера и тн. Емблемата НЯМАШЕ никакво подлебващо тиксо или лепило или каквото и да е, тоест директно си я пъхаш в дупките.
3. Свалях цялата кора на багажника - отне около 15 минути, като всичко го правихме бавно. Няма нито един винт и болт който да се отвива, но самите "тапи" се махат с отвертка много внимателно
4. Дори след свалянето на кората на багажника, доста трудно достигнахме с тънка отвертка да бутнем отвътре едното краче за да поддаде. След като поддаде горното след бутане отвътре пробвахме с корда (доста дебела отвън), която се скъса и след това подложих вестник и с отвертка без да нараним боята успях да изкарам старата счупена емблема.
5. Сложихме новата емблема пасна идеално, но без лепило и тн
6. Надявам се да доживее до вечерта поне да и се порадвам малко.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users