Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

200Е,89г - Високи обороти,играят

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 tany

tany

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 23 март 2012 - 14:03

Здравейте.
Колата е 200Е,89г,мотор102,има и газова инсталация.
Проблема:почти по едно и също време оборотите на бензин и на газ започнаха да играят(750-1500)Първо при работа на бензин.Сутрин пали от раз,обороти 750,при натискане на педала скачат на 1500 и започват да спадат много бавно,трябва да изфорсирам колата и тогава спадат по бързо.Аз много,много не съм в час,но с един приятел(майстор)почистихме клапата(качва се до горе),около нея,смазахме лостчетата.Сега оборотите спадат сравнително по-бързо но още не е както трябва(според мен)Това което ме смущава е:например колата си поддържа 750-800 оборота и при съвсем леко докосване на педала на газта(не натискане) се вдигат плавно до към1300-1500.
Когато карам на газ един път няма ниски обороти,друг път всичко е нормално!!На моменти.
За сега избягвам да я карам на газ докато не се оправи проблема на бензин и тогава ще я мисля.Някакви насоки?Благодаря предварително.
  • 0

#2 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 март 2012 - 21:45

Моторчето за празния ход. Имам теми в 124 проблеми и ремонти , сваляш чистиш на ултразвукова вана ,монтираш и ако колата е добре ,то ще е за кратко ,отиваш в Ауто+ даваш 200 пари ,монтираш го и заспива.
  • 1
NO PAIN - NO GAIN!

#3 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 24 март 2012 - 10:01

Клапата има една пружинка,май е паднала.Пружинката се намира на кофти място.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#4 tany

tany

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:

Публикувано 24 март 2012 - 15:02

ХаРи,не можах да намеря Вашата тема за моторчето за празния ход.
  • 0

#5 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 март 2012 - 19:13

Добре чети ся :) ... моторчето за празен ход се намира под смукателния колектор в задния край (към купето) захванат е в гумен маншон и има една буксичка с две крачета. Та откачаш буксата и дърпаш мотора заедно с маншона и като го извадиш, го занасяш до някой голям сервиз с ултразвукова вана. За 5-10лв да ти го промият и го монтираш обратно. Би трябвало да има осезаемо подобрение, ако е така значи там ти е бил проблема ,но промивката не го решава напълно ,не се знае колко време ще кара и най-вероятно ще трябва да си купиш нов.
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#6 tany

tany

Чирак

• Потребители на форума
  • 96 Мнения:

Публикувано 25 март 2012 - 14:40

Между другото,на самото моторче има едно пластмасово,кръгло,което може да се върти(егати обяснението)
То за какво служи?
  • 0

#7 mechoka 77

mechoka 77

Чирак

• Потребители на форума
  • 93 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W124 200ce 122hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2012 - 08:21

Това е байпасен отвор за преминаващия въздух,от него можеш да дорегулираш оборотите.Естествено първо трябва да си сигурен че моторчето е наред.
  • 0

#8 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 март 2012 - 08:43

Виж дали контакта щраква на вилката с жилото на газта. На вилката където е вързано жилото на газта има едно микро ключе ,което трябва да щраква ,когато си на празен ход т.е. не си дал газ. Самата вилка го натиска ,провери го и него!
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни