Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

За бензина, харчене и пробег.

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 Бащицата

Бащицата

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Риболов, Manchester United и пак Риболов
  • Автомобил:
    Mercedes-benz C-klasse (W202) C180
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 март 2012 - 23:26

Здравейте,
искам да споделя един определено изпитан от мен факт и да видим, аджаба наистина ли е така.
Става въпрос за бензин А95 от различни бензиностанции. Първоначално наливах от B-Plus и бях относително доволен - 11-12 градско в София. До тук добре, но точно преди да тръгна за морето, прочетох доста добри неща за бензиностанциите на Ромпетрол. Казах си от там ще сипя пък да видим. Резултатът беше 6 извънградско с целия багаж и 3-ма души, като скорост в рамките на 130 - 160 км. Оп забравих - красавеца е С-180 комби. Та, от тогава наливам само там като разходът ми в градско падна на 10! След като вдигнаха бензина по бензиностанциите започнах да агитирам и приятелите за Ромпетрол защото се оказа, че не ползват никакъв друг бензин и нафта освен тяхно производство - демек Румънско. Казах си - дееба и нещастниците са тия наще - не стига, че всички бензиностанции зареждат от Лукойл, не стига, че разреждат горивото ми се правят и на света вода ненапита! Е няма да им дам повече пари пък каквото ще да става - принцип. Започнаха и отзиви от нафтата на Ромпетролите обаче от колеги и познати - агитирани. Всички бяха във въсторг от качеството на нафтата в екстремните температури тази година. Палене без проблем, по-дълъг пробег и по - икономични. Та въпросът ми е има ли и тука хора констатирали същите факти и ако наистина е така и при тях - майната им на българските печалбари!
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8413 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2012 - 00:24

За газта и бензина не съм усетил никаква разлика, с никоя от колите си.
ОК са, но не е нещо фрапантно.
Пиши си данните в spritmonitor.de, виж ми подписа там дето пише 10 и нещо разход.
Данните са исторически за хиляди километри и е много лесно да разбереш кога ти гори много и кога малко от дадена бензиностанция.

В интерес на истината, аз избягвам само Шел и рядко зареждам на Петрол, понеже вторите са по-скъпи, което годините в университета и курсовете по маркетинг не могат да ми обяснят. Уж си дъщерно на компанията майка за горива в БГ, а продаваш по-скъпо... Какво си купувам: гаранция за качество или по-голяма надценка. Едва ли е първото. :)

На Шел газта ми даваше кошмарен разход преди 4-5 години на напълно изрядна кола и не съм се занимавал с тях повече.
Обикновения бензин не е нищо особено.

Петрол винаги са били ОК. Лук, Ром, ОМВ, ЕКО, нямам грижи с тях и никога не съм имал.
Но не знам за нафтата, не съм имал дизелова.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 swon

swon

Чирак

• Потребители на форума
  • 140 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    C 200 compressor

Публикувано 16 март 2012 - 07:21

С трима души,багаж,скорост 130км-160км........колега,коя е тази бензиностанция???
  • 0

#4 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2012 - 09:14

Аз зареждам само на Ромпетрол от около 6-7 месеца. Факт.. разхода ми падна с около половин литър на 124ката (250Д) и около 1 литър на 140ката (350ТД)
Не съм имал проблеми през зимата, дори напротив. При -22 колата си запали от раз, с една идея повече въртене.
Та... аз също съм особено доволен от Ромпетрол и се радвам , че са ми дори по-близо от която и да е друга бензиносантиця :D
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#5 Бащицата

Бащицата

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Мнения:
  • Интереси:Риболов, Manchester United и пак Риболов
  • Автомобил:
    Mercedes-benz C-klasse (W202) C180
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 март 2012 - 20:47

С трима души,багаж,скорост 130км-160км........колега,коя е тази бензиностанция???

Бензиностанцията е Ромпетрол на пътя към ж.к. Дружба - след борсата"Къра". Само от там наливам.
След като прочетох мнението на Хамър вече съм сигурен, че има нещо вярно във всичко хубаво което се говори за Ромпетрол!
  • 1

#6 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 16 март 2012 - 20:53

И аз от близо година само на Ромпетрол зареждам. Три пъти се прецаках да заредя на Лукойл и проклинах тези мои грешки. Не може като заредя на Лукойл колата зимата да ми харчи 17/100 а на Ромпетрол 14/100. Не може ли? Може и още как. Да не говорим за странното поведение на стрелката на горивомера, която когато заредя на лукойл полудява. А нагоре, а надолу. И в момента, в който заредя на Ромпетрол всичко заспива... Карам 200 CE 122 коня, автомат с механична инжекция и 14-15/100 градско зимата си е нормално, но чак пък 17! Отделно миналото лято извънградско от Ромпетрол ми даде 7/100 а на Лукойл 10/100. Аз за себе си си извадих заключенията. Но ако няма наблизо ромпетрол зареждам само на OMV.
  • 0

#7 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 16 март 2012 - 20:54

Бензиностанцията е Ромпетрол на пътя към ж.к. Дружба - след борсата"Къра". Само от там наливам.
След като прочетох мнението на Хамър вече съм сигурен, че има нещо вярно във всичко хубаво което се говори за Ромпетрол!

Точно на същата бензиностанция зареждам винаги! Нямат грешка. Един път даже се сдобих с карта за отстъпка, но на една тяхна бензиностанция във Враца.
Май наистина ще се окаже, че не само аз имам подобни положителни наблюдения относно Ромпетрол.
  • 0

#8 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 20 март 2012 - 21:33

Май с тая тема проклехме бензиностанцията в Дружба... Повече от седмица е затворена и са бутнали всички колонки... Ще бъде жалко ако и нея я затворят...
  • 0

#9 vik_70

vik_70

Чирак

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W210 3,2CDI 197hp avangard

Публикувано 21 март 2012 - 20:52

Аз също зареждам нафта само и единственно в РОМпетрол.Никакви проблеми през зимата с горивото което пише че има евро5 старндарт.Нисък разход и колата спря да припушва както преди.
  • 0

#10 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Публикувано 25 март 2012 - 00:00

И аз като Веско зареждам повече от година и двете си коли само на "Ромпетрол".Дори си изкарах и карта за отстъпка на фирмата на баща ми.Разликата е голяма и в икономията и във вървежа.Двигателя работи по-тихо,почти не пуши.Скоро обстоятелствата ме принудиха да заредя на лукойл и тогава усетих разликата,колата стана по-тромава и по кръстовищата я настъпвах повече.
  • 0

#11 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 25 март 2012 - 00:35

С ромпетролска нафта , мотора осазаемо утихва :)
Това го забелязах вчера , много много добре работеше .
Но пък във вървежа не виждам разлика :)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#12 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 март 2012 - 12:58

И аз като Веско зареждам повече от година и двете си коли само на "Ромпетрол".Дори си изкарах и карта за отстъпка на фирмата на баща ми.Разликата е голяма и в икономията и във вървежа.Двигателя работи по-тихо,почти не пуши.Скоро обстоятелствата ме принудиха да заредя на лукойл и тогава усетих разликата,колата стана по-тромава и по кръстовищата я настъпвах повече.

Колега ако не е тайна каква отстъпка ти дават в Ромпетрол?
  • 0
Публикувано изображение

#13 vanko

vanko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 292 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 13 април 2012 - 08:29

Навсякъде продават боклуци, но на някои бензиностанции лъжат по-малко в количеството.
  • 1
Всеки нехарактерен шум в колата след време става характерен!
Публикувано изображение

#14 Mike

Mike

Чирак

• Потребители на форума
  • 57 Мнения:
  • Автомобил:
    w124 E200 136к.с. 94г.

Публикувано 13 април 2012 - 11:44

Реших и аз да пробвам и останах с отворена уста от резултата. Заредих на Ромпетрол и разхода от 15/100 падна на 10/100. Не знам на какво се дължи, смених зимните гуми с летни, но това едва ли оказва влияние. Сега и боклука си изхвърлям с колата
:-)

Sent from my Nexus S using Tapatalk
  • 0

#15 crush

crush

Напреднал

• Потребители на форума
  • 451 Мнения:
  • Интереси:Автомобилни климатични системи
    Газови инжекциони
  • Автомобил:
    Ford Fusion '04 1.4 16V

Публикувано 13 април 2012 - 12:05

Това не е възможно... :/
  • 0
http://www.CarProfi-BG.com/
Монтаж и поддръжка на газови инжекциони; зареждане и ремонт на автоклиматици!
Най-атрактивните цени в София!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни