спирачни апаратиремонт на спирачните апарати на 124 2.5д
Започната от contesa, 23 дек 2006 - 09:28:14
33 мнения по тази тема
Публикувано 23 декември 2006 - 09:28
Здравейте,ще ви помоля за малко съвети.Имам проблем със спирачните апарати,много дрънчат,казаха ми че е нормално да имат луфт мерцедеса е на 420 хил.км.-какво да правя,че да ги оправя.Единият вариант са нови, но ми е скъп-около 350 лв единият,вторият вариант са втора употреба,и третият- е ремонт.Как да постъпя.
Публикувано 23 декември 2006 - 10:07
Здравей и добре дошла.
Какъв е модела на колата?
В какъв смисъл "дрънчат"?
Самите апарати или накладките?
А и от къде си сигурна че са апаратите?
Това в сервиз ли ти го казаха?
Какъв е модела на колата?
В какъв смисъл "дрънчат"?
Самите апарати или накладките?
А и от къде си сигурна че са апаратите?
Това в сервиз ли ти го казаха?
Публикувано 23 декември 2006 - 10:36
124-ка 2.5дизел е модела.В сервиз ми го казаха.Когато натисна спирачките винаги нещо изчатква- това е луфта от спирачните апарати-говорим за предните.
Публикувано 23 декември 2006 - 10:41
Накладки кога са сменяни и кой ги е сменял,какви накладки са слагани???
Това са накладки,а не апарати според мен.Някои пак е объркал нещо.Ето погледни някои снимки за да видиш кое на какво прилича.Моите накладки ги сменях преди около 30 дни,щракат при спиране след като сам карал назад,но не ми дрънчат.
http://www.mercedess...a/W124BrakePads
Това са накладки,а не апарати според мен.Някои пак е объркал нещо.Ето погледни някои снимки за да видиш кое на какво прилича.Моите накладки ги сменях преди около 30 дни,щракат при спиране след като сам карал назад,но не ми дрънчат.
http://www.mercedess...a/W124BrakePads
.
Публикувано 23 декември 2006 - 10:55
Говорим за предните апарати,а не за задните с притискащата пружина.Като хвана апарата се вижда че има луфт,когато минавам през малки дупки постоянно се чува шум.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:02
Опааааа,какво имаш в предвит притискаща пружина??Аз също за предни говоря...........Къде има луфт?
.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:10
Не знам къде има, предните нахладки дрънчат ли когато минаваш през малки дупки
Публикувано 23 декември 2006 - 11:18
Не или поне не моите.
Другата ми кола е W123 на твоите километри долу горе и нямам проблем.Ето ти още снимки какво има там,ако някои ти е забравил клиповете или tази ламаринка над накладките............
:
Свали си гумата и виж какво е положението,ако можеш снимай,ако не - карай на майстор които продава и накладки.
http://www.dieselben...x_brakepads.htm
Другата ми кола е W123 на твоите километри долу горе и нямам проблем.Ето ти още снимки какво има там,ако някои ти е забравил клиповете или tази ламаринка над накладките............

Свали си гумата и виж какво е положението,ако можеш снимай,ако не - карай на майстор които продава и накладки.
http://www.dieselben...x_brakepads.htm
.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:19
добре нека да предположим ,че са спирачните апарати , дай ми съвет какво да правя
Публикувано 23 декември 2006 - 11:30
Аз идея нямам как може да ти дрънчат апаратите.Това са 2 парчета желязо хванатi помежду си с болтове,няма как да дрънчат.
Другия номер е да не са стегнати апаратите към окачването и да дрънчат при самото захващане,но това много ме съмнява - майстора ще е за тепане в случая.
Честно идея нямам,нека други се включат да видим те какъв опит имат със спирачни апарати.
Другия номер е да не са стегнати апаратите към окачването и да дрънчат при самото захващане,но това много ме съмнява - майстора ще е за тепане в случая.
Честно идея нямам,нека други се включат да видим те какъв опит имат със спирачни апарати.
.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:33
Както каза Асен апаратите не могат да дрънчат ако са стегнати.
Дрънчат накладките, ако не са оригинални или са им спестили пластините който ги дърщат
Дрънчат накладките, ако не са оригинални или са им спестили пластините който ги дърщат

Публикувано 23 декември 2006 - 11:38
Когато си карам и спра рязко,нещо изчатква силно отпред,казаха ми да пробвам да дам назад,после напред ида спра-получава се пак същото изчаткване.Според теб това е от накладките така ли.Тях съм ги сменял преди 6 месеца взеха ми 100лева за тях.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:43
Накладки са това - спираш,тръгваш назад,натискаш и изчатква,тръгваш напред натискаш и пак,ако продължиш да си караш само напред не би трябвало на трака повече,както и не би трябвало да щрака по дупки.
Това с парите е относително - те беля може да ти направят и 200 лева ако са ти взели.
Ето нещо подобно имаш на твойта кола - парче желязо което няма как да щрака.На ония в сервиза им прати много поздрави.
Това с парите е относително - те беля може да ти направят и 200 лева ако са ти взели.
Ето нещо подобно имаш на твойта кола - парче желязо което няма как да щрака.На ония в сервиза им прати много поздрави.

.
Публикувано 23 декември 2006 - 11:45
И 1000 лева, да са ти взели не е гаранция, че са читави и майсторите и накладките
А и за шест месеца колко км. си минал?
Почти съм сигурен, че е от накладките.
Ако не можеш сам да си оправиш колата отиди на специализирано място.
Самия ремонт на спирачните апарати не е труден стига да знаеш как се прави.
Аз не зная и не биш се наел
Успех

А и за шест месеца колко км. си минал?
Почти съм сигурен, че е от накладките.
Ако не можеш сам да си оправиш колата отиди на специализирано място.
Самия ремонт на спирачните апарати не е труден стига да знаеш как се прави.
Аз не зная и не биш се наел

Успех
Публикувано 23 декември 2006 - 11:46
може ли тези болтове да имат хлабина и да трябват нови дупки,все пак е почти на 500 хил.км,а може и повече
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни