Съединител W202
Started by Lubomir_Valkov, 25 Feb 2012 - 13:59:34
22 replies to this topic
Posted 25 February 2012 - 13:59
Здравейте,колеги.Май ще ми се налага да сменям съединителя.Въпроса ми е следния.Звъннах в един магазин за цена и момчето ми каза,че имало няколко варианта.Единия бил до скоростите,а другия след тях.Съответно и цените на комплектите са различни.Има ли как да се провери по номера на двигателя или по друг начин,кой от двата варианта да взема.Автомобила е W202 C180 и по VIN е производство 1995 г. ( преди фейслифта ).
Мерси предварително на отзовалите се.
Мерси предварително на отзовалите се.
Posted 25 February 2012 - 17:20
Проблема на колата е когато загрее,при тръгване тресе задницата доста осезаемо,и по никакъв начин немога да потегля плавно.Когато е студена,положението е малко по поносим.Проверил съм през EPC и ми излизат въпросните два варианта за моя двигател съответно " ONLY WITH TWO-MASS FLYWHEELS" и " NOT WITH TWO-MASS FLYWHEELS ".Понеже английския ми е не особенно добър,някои ако може да ми обясни разликите между двата типа.
Edited by Lubomir_Valkov, 25 February 2012 - 17:53 .
Posted 26 February 2012 - 00:14
ако си с двумасов маховик-проблема може да е счупена демпферна пружина--решението--Нов маховик, който е доста скъп. Мога да ти извадя ориентировъчна цена, пиши ми на ЛС на 27ми.
ако си без демпферен маховик-щастливец-проблема вероятно е в демпферна пружина намираща се в притискания диск-нов е евтин. компл съединител около 200-400лв. точна цена -пак на лс.
проверете гумените карета на кардана, +тампоните на дифа, преди съединителя
ако си без демпферен маховик-щастливец-проблема вероятно е в демпферна пружина намираща се в притискания диск-нов е евтин. компл съединител около 200-400лв. точна цена -пак на лс.
Posted 26 February 2012 - 08:22
95г. .............ще минеш тънко.
Разкрий как се държи Бенцлето при потегляне? Понякога се раздрусва или?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 26 February 2012 - 22:36
95г. .............ще минеш тънко.
Точно така.При потегляне не тръгва плавно а почва да се тресе цялата задница,но не винаги ми го прави.Днеска сутринта ми го направи,а после на прибиране не.Едва ли съм си сменил стила на каране за няколко часа.
Edited by Lubomir_Valkov, 26 February 2012 - 22:38 .
Posted 26 February 2012 - 22:37
ако си с двумасов маховик-проблема може да е счупена демпферна пружина--решението--Нов маховик, който е доста скъп. Мога да ти извадя ориентировъчна цена, пиши ми на ЛС на 27ми.
Ще я закарам да я погледнат,преди да предприема смяна на каквото и да е. Мерси,утре ще ти драсна ЛС.
Posted 26 February 2012 - 22:48
Точно така.При потегляне не тръгва плавно а почва да се тресе цялата задница,но не винаги ми го прави.Днеска сутринта ми го направи,а после на прибиране не.Едва ли съм си сменил стила на каране за няколко часа.
Аз бих сменил само феродото и лагера.
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 09 March 2012 - 22:55
Колеги имам същия проблем ... , само че аз съм с W202, 94 година някой можели да каже решение на проблема .... в смисъл някой сменял ли е досега колко струва , от къде го е взел, къде го е сменил ?
При мен ако подам повече газ не тресе само при плавно тръгване (само че не е плавно).
При мен ако подам повече газ не тресе само при плавно тръгване (само че не е плавно).
Posted 13 March 2012 - 21:01
Колеги имам същия проблем ... , само че аз съм с W202, 94 година някой можели да каже решение на проблема .... в смисъл някой сменял ли е досега колко струва , от къде го е взел, къде го е сменил ?
Колега,колата ми ще влиза в бокса в петък.Ако има подобрение след смяната на съединителя ще споделя впечатленията си.
Posted 13 March 2012 - 22:20
Момчета,проверете първо дали колите са ви с демпферен маховик или не.Ако са,проблема е от там и....голяма цифра!Демпферения маховик го има и при коли от 1989г.(124-230Е)!
Posted 14 March 2012 - 20:05
Момчета,проверете първо дали колите са ви с демпферен маховик или не.Ако са,проблема е от там и....голяма цифра!Демпферения маховик го има и при коли от 1989г.(124-230Е)!
Мерси колега.То ще си проличи,а и вече съм го купил съединителя.По каталог излиза с демпферен маховик,но на 100% ще се види при демонтажа на стария.Ще го пробваме,пък ще видим
Posted 14 March 2012 - 20:10
Колеги някой проверявал ли е колко е к-т съединител за 202-ка 200к 192к.с. или феродов диск само.
Попринцип при мен проблема е, че ми е тежък съединителя. Проблем в притискателя или във феродовия диск имам?(или и в двете)
Колега,да не ти се бъзика някоя от помпите на съединителя или течноста на съединителя ( спирачната течност ) .
П.С. Колеги извинявам се ако съм написал някоя глупост,но от термини почти не разбирам.Старая се да понаучавам нещо
Edited by Lubomir_Valkov, 14 March 2012 - 20:11 .
Posted 14 March 2012 - 22:35
Това цена за к-т демферен маховик ли е?Мерси колега.То ще си проличи,а и вече съм го купил съединителя.По каталог излиза с демпферен маховик,но на 100% ще се види при демонтажа на стария.Ще го пробваме,пък ще видим
.Иначе в ТехКо за C180 ми дадоха суми от 540 до 640 лв. Но може да се намери и по евтино.
Posted 15 March 2012 - 09:16
Пичове, преди да одите по магазини и паланки........свържете се с мр. Биг - Аспо - маспо- биги дзиги!
Цените ще ви харесат!
Цените ще ви харесат!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage