От време на време работи като на 3 цилиндъра
Started by Silver E200, 21 Feb 2012 - 09:20:55
33 replies to this topic
Posted 07 December 2012 - 21:33
Мисля, че не излиза черно отзад. Онзи ден като ми се сцепиха тръбите, карах малко така, но нямаше начин. В смисал без заглушаване си беше доста тегаво. Хем нямаше мощност хем звука беше... Дали има отрицателен ефект от това? А тръбите ги подмениха със същите. Само ми казаха, че средното гърне няма да изкара много. Но не вярвам да е от него. Чудя се да не би и моята дистрибуторна да е пълна с прах и сега от влажното така да прави.
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Posted 07 December 2012 - 21:56
Ти си м 111, нямаш такава.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 07 December 2012 - 22:10
Ясно. Значи дано успея да се прибера в неделя и ще го мисля тогава. Евентуално кабели/свещи?
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Posted 07 December 2012 - 22:37
Дай повече подробности?
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 08 December 2012 - 04:59
А колега ти ел .инсталацията поглеждал ли си я в какво състояние е???Основен проблем за всички с този мотор е именно тя.Така че ще се наложи да я подмениш.Или ти или майстор или да си купиш нова ама е около 1000 лв.Ако е здрава което ме съмнява проблема е другаде
Posted 08 December 2012 - 10:36
Попринцип когато си купих колата миналата година Алипи я гледа и каза, че инсталацията си е добре. От тогава не съм я поглеждал. Иначе повече подробности...при движение ей така от нищото двигателя губи мощност и при подаване на газ започва да спира, издава странен звук и не може да влезе в обороти. След гасене и палене след 2 минути проблем няма. И така се повтаря на известно време каране. Само, че е извънградско. В София последната седмица не ми го е правила.
Posted 08 December 2012 - 11:07
Питончето съм го питал някога за инсталацията, отговора не помня, но съм останал с впечатление че е добре, мисля че говорихме и за кабел на дросел или друго - забравил съм. Както и да е, който и да е гледал инсталацията, без да отвори пластмасовите и коридори... и без да разцепи линията която се свързва с кабела на дросела и други, няма как да знае и рабере че инсталацията е добре. Другото което е проблем са захранващите кабели на бубините и минусовите линии от комутатора които командват дюзите.
Увери се че тези неща са наред и кажи.
п.с
Съветвам всички собственици на Бенц от тези години да си видят кабелите на инсталациите, щото комутаторите са скъпи и окъсяванията водят до други големи главоболия. Майстори по сервизи започват ненужни реглажи и опити за свестяване, но в 90% от случайте всичко е вятър и мъгла.
Запомнете! Когато не е имало ненужни регулировки, след КАДЪРНО отстраняване на проблема, Бенцовете заработват като часовник!
Моите наблюдения са че след идването на влажното време Мерца от тези години започва с кючеците.
п.с
Съветвам всички собственици на Бенц от тези години да си видят кабелите на инсталациите, щото комутаторите са скъпи и окъсяванията водят до други големи главоболия. Майстори по сервизи започват ненужни реглажи и опити за свестяване, но в 90% от случайте всичко е вятър и мъгла.
Запомнете! Когато не е имало ненужни регулировки, след КАДЪРНО отстраняване на проблема, Бенцовете заработват като часовник!
Моите наблюдения са че след идването на влажното време Мерца от тези години започва с кючеците.
Edited by Вай Басо, 08 December 2012 - 11:08 .
Posted 08 December 2012 - 23:02
Моя на влажно време пък работи по добре ама като се позагледах в инсталацията къде тук там се подава по някой кабел и видях пукнати с помоща на един колега от форума който е направил тази смяна реших и аз да се захващам и понеже имам от тук от там материали реших да сглобя схемата.кое къде и как е вързано но най сигурно е махаш кабел слагаш нов от пин до пин и така един по един всичките.И понеже много ми трябва колата реших да търся кабели от друг да ги обновя така да е каже и да ги разменя с мойте.Значи тоя проблем не само тука а и при С-класата с тва управление.Така че добри кабели съм съгласен ако след като е излезнала от завода са сменени с нови.Заводски ,много ме съмняват да са читави така че можеш да направиш диагностика но ме съмнява да рабереш не6то.Хващай се и подменяй кабелите.Пък след това ако прави така тогава ще се търси друга причина но поне ще си отстранил основен фактор за проблеми.
Posted 08 December 2012 - 23:06
Питончето съм го питал някога за инсталацията, отговора не помня, но съм останал с впечатление че е добре, мисля че говорихме и за кабел на дросел или друго - забравил съм. Както и да е, който и да е гледал инсталацията, без да отвори пластмасовите и коридори... и без да разцепи линията която се свързва с кабела на дросела и други, няма как да знае и рабере че инсталацията е добре. Другото което е проблем са захранващите кабели на бубините и минусовите линии от комутатора които командват дюзите.
п.с
много правилно и точно казано.Аз другата седмица мисля да я почвам тая инсталация.
Posted 09 December 2012 - 11:39
махаш кабел слагаш нов от пин до пин
Няма да махаш кабели, ще възстановиш изолацията им. Сваляш я цялата, режеш, нахлузваш термо шлауфх от край до край, запояваш. Не слагай други кабели, ползвай си неговите....няма да губиш време да гледаш, мериш и изчисляваш сечения, няма да се съобразяваш с цветове......
Истината е да се поправят всички линии без изключение, вкл. и тази за бубините............ и
..............Бенцо ще заработи като http://watchesbg.wee...201/9518494.jpg
Edited by Вай Басо, 09 December 2012 - 11:40 .
Posted 09 December 2012 - 20:48
Сега навръщане към София проблем нямаше. Но преди да тръгна реших да махна + от акумулатора за 15-минути. Спомних си, че съм чел някъде, че по този начин се чистели грешки в компа. Предполагам, че са се натрупали когато миналата седмица карах без гърне от Витиня до София. Нещо се беше ошашавила. Но сега всичко си е нормално.
Posted 09 December 2012 - 23:33
Сега навръщане към София проблем нямаше. Но преди да тръгна реших да махна + от акумулатора за 15-минути. Спомних си, че съм чел някъде, че по този начин се чистели грешки в компа. Предполагам, че са се натрупали когато миналата седмица карах без гърне от Витиня до София. Нещо се беше ошашавила. Но сега всичко си е нормално.
Тва при тия модели много много не важи.Виж тука из форума имаше тема как се проверяват грешките със светодиод пък ако има грешки ми ги кажи аз ще ти ги разгадая на кристалната топка
Posted 17 December 2012 - 08:08
И моята днес направи същия проблем на връщане от нощната смяна,не само че губи мощност ми и направо си се лашка напред назад в движение.Вчера да слушам бащата зареди от Шел зареди от Шел.Отивам до работа тя е на 10 км.Вечерта валеше сутринта като станах също.Тръгвам и след 3000 об/мин продалажава до 4 но и помръдване никакво,това на 5та,свалям 4,3 напрао почва да се лашка.Мн ме изнерви.Мисля че е кофти гориво,на бмв-то така ми се беше случило от Лукойл заредих.Отивам на майстора оплаквам му се и чак накрая му викам заредих от лукойл,и онзи "ми с това трябваше да почнеш'.Това преди 2-3 години.Сега ме самнява че навсякъде в бургас има мн бензиностанции.На Шела хем 95 в паур заредих.Неска ще ходя да ми я регулират от делкото защото имам момент на закъснение.Като подам газ,и се замисля после се изстрелва изведнъж.А сега бавно ускорява и то до 3000 об/мин,после ви казах какво ставА.Попринцип когато си купих колата миналата година Алипи я гледа и каза, че инсталацията си е добре. От тогава не съм я поглеждал. Иначе повече подробности...при движение ей така от нищото двигателя губи мощност и при подаване на газ започва да спира, издава странен звук и не може да влезе в обороти. След гасене и палене след 2 минути проблем няма. И така се повтаря на известно време каране. Само, че е извънградско. В София последната седмица не ми го е правила.
Posted 17 December 2012 - 09:50
Само че ако е кофти гориво и ти направят центровка,после ще пускаш тема че пак не ти работи.
Отиди до Балкан Стар в Бургас и си вземи добавка DEZOLIT.Сипи си в резервоара покарай малко досипи хубав бензин и тогава ходи да ти правят центровки.
Отиди до Балкан Стар в Бургас и си вземи добавка DEZOLIT.Сипи си в резервоара покарай малко досипи хубав бензин и тогава ходи да ти правят центровки.
Не хапи този,който може да те изяде.
Posted 17 December 2012 - 16:58
Колега мисля,че си прав,днес бях на сервиз сменях свещи,,масло,възд и маслен филтъри проблема си остана,макар че мърка котенцето,Все пак да отбележа,че като позагрее си върви добре.Момчето също ме посъветва да не барникаме динамото.Каза,че може ама май не било от него и вика да не стане по-лошо .Според него е от карбуратора каза,че трябва да си поиграе малко с него и ще го оправи.До настройка било.Само че ако е кофти гориво и ти направят центровка,после ще пускаш тема че пак не ти работи.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage