От време на време работи като на 3 цилиндъра
Започната от Silver E200, 21 фев 2012 - 09:20:55
33 мнения по тази тема
Публикувано 21 февруари 2012 - 09:20
Да си споделя и моят проблем от последния сняг колата е 124-ка 122 коня бензин/газ. Значи изкарах колата да поотъпча снега пред гаража и по едно време започна да се тресе двигателя и като подам газ да няма мощност все едно работеше на 3 цилиндъра. Подадох и 2-3 пъти газ но без промяна реших да я изгася и при паленето от гърнето гръмна като пиратка и след още 3-4 минути работа се оправи. Следващото излизане с колата нямаше проблем, но след 2 дни пак го направи и след 5 минути пак се оправи и така всеки път като я вадя го прави този проблем и след извесно време изчезва. Много е неприятно защото колата няма мощност и като подам газ цялата се тресе и не мога да вдигна повече от 40 км/ч. Свалих свещите да видя някоя да не е сдала багажа, но всичко си беше наред освен че 3 от тях бяха нагорели (все пак съм на газ) и ми направи впечатление че по резбата на две от свещите имаше масло. Изтърках нагара с шкурка контирах ги и проблема пак си остана. Значи не е от свещите другото което е кабелите на 3 от свещите се вадят много лесно поогледах ги но не можах да видя как да ги стегна ако някой знае как да сподели. Е какво мислите че може да е според вас? И това масло около резбата на 2 от свещите проблем ли е явно има гарнитура за смяна и затова гори малко масло, но не ми е проблем.
Публикувано 21 февруари 2012 - 09:31
Почисти дистрибуторната капачка и палеца и пак пробвай.
Лулите за свещите ще ги стегнеш като пристегнеш контактните им тенекийки.
Лулите за свещите ще ги стегнеш като пристегнеш контактните им тенекийки.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 21 февруари 2012 - 10:09
+1 За казаното от бай Васил.Имах подобен проблем пробила лула на една от свещите-не можеш да видиш заради металните черупки дали има пробив.Вземи нещо тънко метално и докосни при работеща кола всяка една от лулите в металните черупки,ако има пробив ще те удари леко точец-усещането не е приятно,но само така ще установиш.Другия начин е да имаш оборотен кабел и да сменяваш един по един за да видиш кой е дал фира.
Публикувано 21 февруари 2012 - 11:24
Или вдигни капака на тъмно и гледай внимателно в отворите за свещите. Ако видиш да проблясва, е лула.
Публикувано 21 февруари 2012 - 22:55
кабелите са нови на 2 години equem нещо такова не знам защо са се разхлабили на 3 от цилиндрите. Днес бях при един познат да я погледне и като му обясних веднага отвори дистрибутирната капачка и вътре беше пълно с прах. Каза че най-вероятно е от това и сега във влажното време като се навлажни прахта и става проводник и прави проблеми изчистихме я че беше много замърсена и надявам се с това да се е приключило с проблема благодаря за отговорите
Публикувано 22 февруари 2012 - 00:00
Щом са Eyquem и са на 2 години, и са сваляни поне веднъж, ясно.
Eyquema работи добре до първото сваляне на лулите от свещите, после почва да прескача искра.
Тествал съм чешки Тесла - сравнително добри, полски Janmor - върнах ги почти веднага, Eyquem - стават докато не ги свалиш за първи път, и Беру.
Няма нужда да ти казвам от кои съм най-доволен. А и струваха малко повече от Eyquem-a, който пък е на същата цена като Tesla-та.
А графитната прах по капачката е добре да се почиства от време на време - графитът е проводник и когато е сух.
Eyquema работи добре до първото сваляне на лулите от свещите, после почва да прескача искра.
Тествал съм чешки Тесла - сравнително добри, полски Janmor - върнах ги почти веднага, Eyquem - стават докато не ги свалиш за първи път, и Беру.
Няма нужда да ти казвам от кои съм най-доволен. А и струваха малко повече от Eyquem-a, който пък е на същата цена като Tesla-та.
А графитната прах по капачката е добре да се почиства от време на време - графитът е проводник и когато е сух.
Публикувано 22 февруари 2012 - 15:34
Колега имах същия проблем,Смених Кабели,бубини и на двете бубини тея гумените накрайници и се оправи колата.А бубините ги бях сменил преди 1 година.
Този пост е редактиран от USA: 22 февруари 2012 - 15:35
LAS VEGAS
Публикувано 22 февруари 2012 - 16:24
На този двигател бубината е една.Аз я смених, но проблема беше трудно палене и форсиране със забавяне.Но и при загрчване проблема не се оправяше.Газта скапва бобината.
Публикувано 22 февруари 2012 - 18:01
Смени ли и на бубината отдолу гуменото където влиза в свеща?На този двигател бубината е една.Аз я смених, но проблема беше трудно палене и форсиране със забавяне.Но и при загрчване проблема не се оправяше.Газта скапва бобината.
LAS VEGAS
Публикувано 22 февруари 2012 - 18:09
Снощи карах колата и днес също за сега не се е проявил проблема може би е било от прахта, а за кабелите сега нямам излишни пари може да подменя някои от тях със старите ми БЕРУ от тях до колкото си спомням само 1 или 2 бяха сдали багажа другите ги биваше
Публикувано 22 февруари 2012 - 20:25
Аз карах 6 месеца без да ми се появи и като проверявах свещите пак се върна проблема.И като ги смених колата хукна като луда.Снощи карах колата и днес също за сега не се е проявил проблема може би е било от прахта, а за кабелите сега нямам излишни пари може да подменя някои от тях със старите ми БЕРУ от тях до колкото си спомням само 1 или 2 бяха сдали багажа другите ги биваше
LAS VEGAS
Публикувано 23 февруари 2012 - 14:07
Аз карах 6 месеца без да ми се появи и като проверявах свещите пак се върна проблема.И като ги смених колата хукна като луда.
Колега, ти говориш за съвсем друга запалителна система. ЦЛК-то е с две бобини, м102 е с една бобина и дистрибутор.
Освен кабела от бобината до дистрибутора, има и кабели от дистрибутора до свещите, а понякога и самият дистрибутор или палеца сдават багажа.
Високоволтовата част от системата има повече елементи отколкото при теб исъответно по-голяма вероятност нещо да се скапе по пътя на искрата.
Не случайно новите двигатели са "direct fire" - т.е. бобината е непосредствено преди свещта и всяка свещ си има бобина.
Публикувано 11 март 2012 - 23:27
окончателно заявявам след почистване на дистрибуторната капачка проблемът изчезна
Публикувано 07 декември 2012 - 20:41
Мисля, че имам подобен проблем. Не съм сигурен, но сякаш симптомите са същите. Днес пътувах извънградско и по едно време колата изгуби мощност. При подаване на газ сякаш се давеше и не вървеше. Също така бръмчеше странно. Спрях, изгасих, огледах по двигателя някоя маркуче да не е излязло, но нямаше проблем. Запалих, и се оправи сякаш. След известно каране пак същото. Няма грам мощност. Стигнах в Плевен, оставих я 30-на минути и след като я запалих, пак нямаше проблем. Преди няколко дни си сменях двете тръби от катализаторите към средното гърне. Не знам дали това да не е причината да няма мощност. Мога да добавя, че на последното извънградско (миналия уикенд) нямаше такива проблеми. Дано да мога да се прибера в неделя към София. Нещо да ме посъветвате?
Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.
Публикувано 07 декември 2012 - 21:17
Наблюдавай дали излиза черно отзад,
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА