Jump to content

•  

Photo
- - - - -

От време на време работи като на 3 цилиндъра

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Posts:
  • Град:Пловдив

Posted 21 February 2012 - 09:20

Да си споделя и моят проблем от последния сняг колата е 124-ка 122 коня бензин/газ. Значи изкарах колата да поотъпча снега пред гаража и по едно време започна да се тресе двигателя и като подам газ да няма мощност все едно работеше на 3 цилиндъра. Подадох и 2-3 пъти газ но без промяна реших да я изгася и при паленето от гърнето гръмна като пиратка и след още 3-4 минути работа се оправи. Следващото излизане с колата нямаше проблем, но след 2 дни пак го направи и след 5 минути пак се оправи и така всеки път като я вадя го прави този проблем и след извесно време изчезва. Много е неприятно защото колата няма мощност и като подам газ цялата се тресе и не мога да вдигна повече от 40 км/ч. Свалих свещите да видя някоя да не е сдала багажа, но всичко си беше наред освен че 3 от тях бяха нагорели (все пак съм на газ) и ми направи впечатление че по резбата на две от свещите имаше масло. Изтърках нагара с шкурка контирах ги и проблема пак си остана. Значи не е от свещите другото което е кабелите на 3 от свещите се вадят много лесно поогледах ги но не можах да видя как да ги стегна ако някой знае как да сподели. Е какво мислите че може да е според вас? И това масло около резбата на 2 от свещите проблем ли е явно има гарнитура за смяна и затова гори малко масло, но не ми е проблем.
  • 0

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 21 February 2012 - 09:31

Почисти дистрибуторната капачка и палеца и пак пробвай.

Лулите за свещите ще ги стегнеш като пристегнеш контактните им тенекийки.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 mechoka 77

mechoka 77

Чирак

• Потребители на форума
  • 93 Posts:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W124 200ce 122hp
Garage View Garage

Posted 21 February 2012 - 10:09

+1 За казаното от бай Васил.Имах подобен проблем пробила лула на една от свещите-не можеш да видиш заради металните черупки дали има пробив.Вземи нещо тънко метално и докосни при работеща кола всяка една от лулите в металните черупки,ако има пробив ще те удари леко точец-усещането не е приятно,но само така ще установиш.Другия начин е да имаш оборотен кабел и да сменяваш един по един за да видиш кой е дал фира.
  • 0

#4 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 21 February 2012 - 11:24

Или вдигни капака на тъмно и гледай внимателно в отворите за свещите. Ако видиш да проблясва, е лула.
  • 1

#5 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Posts:

Posted 21 February 2012 - 22:55

кабелите са нови на 2 години equem нещо такова не знам защо са се разхлабили на 3 от цилиндрите. Днес бях при един познат да я погледне и като му обясних веднага отвори дистрибутирната капачка и вътре беше пълно с прах. Каза че най-вероятно е от това и сега във влажното време като се навлажни прахта и става проводник и прави проблеми изчистихме я че беше много замърсена и надявам се с това да се е приключило с проблема благодаря за отговорите :)
  • 0

#6 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 22 February 2012 - 00:00

Щом са Eyquem и са на 2 години, и са сваляни поне веднъж, ясно.

Eyquema работи добре до първото сваляне на лулите от свещите, после почва да прескача искра.

Тествал съм чешки Тесла - сравнително добри, полски Janmor - върнах ги почти веднага, Eyquem - стават докато не ги свалиш за първи път, и Беру.

Няма нужда да ти казвам от кои съм най-доволен. А и струваха малко повече от Eyquem-a, който пък е на същата цена като Tesla-та.

А графитната прах по капачката е добре да се почиства от време на време - графитът е проводник и когато е сух.
  • 2

#7 USA

USA

Чирак

• Потребители на форума
  • 173 Posts:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Риболов,Компютри,Фитнес
  • Автомобил:
    CLK 200 1998

Posted 22 February 2012 - 15:34

Колега имах същия проблем,Смених Кабели,бубини и на двете бубини тея гумените накрайници и се оправи колата.А бубините ги бях сменил преди 1 година.

Edited by USA, 22 February 2012 - 15:35 .

• 0
LAS VEGAS

#8 mechoka 77

mechoka 77

Чирак

• Потребители на форума
  • 93 Posts:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W124 200ce 122hp
Garage View Garage

Posted 22 February 2012 - 16:24

На този двигател бубината е една.Аз я смених, но проблема беше трудно палене и форсиране със забавяне.Но и при загрчване проблема не се оправяше.Газта скапва бобината.
  • 0

#9 USA

USA

Чирак

• Потребители на форума
  • 173 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 1998

Posted 22 February 2012 - 18:01

На този двигател бубината е една.Аз я смених, но проблема беше трудно палене и форсиране със забавяне.Но и при загрчване проблема не се оправяше.Газта скапва бобината.

Смени ли и на бубината отдолу гуменото където влиза в свеща?
  • 0
LAS VEGAS

#10 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Posts:

Posted 22 February 2012 - 18:09

Снощи карах колата и днес също за сега не се е проявил проблема може би е било от прахта, а за кабелите сега нямам излишни пари може да подменя някои от тях със старите ми БЕРУ от тях до колкото си спомням само 1 или 2 бяха сдали багажа другите ги биваше
  • 0

#11 USA

USA

Чирак

• Потребители на форума
  • 173 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 1998

Posted 22 February 2012 - 20:25

Снощи карах колата и днес също за сега не се е проявил проблема може би е било от прахта, а за кабелите сега нямам излишни пари може да подменя някои от тях със старите ми БЕРУ от тях до колкото си спомням само 1 или 2 бяха сдали багажа другите ги биваше

Аз карах 6 месеца без да ми се появи и като проверявах свещите пак се върна проблема.И като ги смених колата хукна като луда.
  • 0
LAS VEGAS

#12 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4,638 Posts:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Posted 23 February 2012 - 14:07

Аз карах 6 месеца без да ми се появи и като проверявах свещите пак се върна проблема.И като ги смених колата хукна като луда.

Колега, ти говориш за съвсем друга запалителна система. ЦЛК-то е с две бобини, м102 е с една бобина и дистрибутор.

Освен кабела от бобината до дистрибутора, има и кабели от дистрибутора до свещите, а понякога и самият дистрибутор или палеца сдават багажа.

Високоволтовата част от системата има повече елементи отколкото при теб исъответно по-голяма вероятност нещо да се скапе по пътя на искрата.

Не случайно новите двигатели са "direct fire" - т.е. бобината е непосредствено преди свещта и всяка свещ си има бобина.
  • 0

#13 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Posts:

Posted 11 March 2012 - 23:27

окончателно заявявам след почистване на дистрибуторната капачка проблемът изчезна
  • 0

#14 pitona

pitona

Чирак

• Потребители на форума
  • 208 Posts:
  • Автомобил:
    Now: Мерцедес-Бенц C220 S203 OM 646.963 2003г.
    Ex: Мерцедес-Бенц C220 S202 OM 611.960 2000г.
    Ex: Мерцедес-Бенц E200 W124 M 111.940 1995г.

Posted 07 December 2012 - 20:41

Мисля, че имам подобен проблем. Не съм сигурен, но сякаш симптомите са същите. Днес пътувах извънградско и по едно време колата изгуби мощност. При подаване на газ сякаш се давеше и не вървеше. Също така бръмчеше странно. Спрях, изгасих, огледах по двигателя някоя маркуче да не е излязло, но нямаше проблем. Запалих, и се оправи сякаш. След известно каране пак същото. Няма грам мощност. Стигнах в Плевен, оставих я 30-на минути и след като я запалих, пак нямаше проблем. Преди няколко дни си сменях двете тръби от катализаторите към средното гърне. Не знам дали това да не е причината да няма мощност. Мога да добавя, че на последното извънградско (миналия уикенд) нямаше такива проблеми. Дано да мога да се прибера в неделя към София. Нещо да ме посъветвате?
  • 0

Всички видове застраховки във всички застрахователни компании. Тел.: 0889355780 или ЛС.

#15 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 07 December 2012 - 21:17

Наблюдавай дали излиза черно отзад, ;)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users