Към съдържанието

•  

Снимка

Електронен aкт от подвижна камера със снимка

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#1 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 февруари 2012 - 09:45

Ако има тема-местете!
Вчера говорих с мастит председател на съд. Електронните фишове със снимка от подвижна камера падат веднага в съда! Поради най-малко две причини:
1. Електронният фиш е без подпис на служебно лице, което удостоверява истинността му (чл.186). Без него това е безполезна хартийка.
2. Когато се използва радарно устройство, на съответното разстояние пред радара трябва да има ясно обозначение на поста. По обясними причини-криене из храстите с цел рекет, а не превенция, такова няма (чл.165). Не без значение е и точното разстояние преди радара, на което се намира ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ обозначителен знак. Това е регламентирано. Необозначена стационарна камера също не отговаря на закона.
Извод-обжалвайте, ще ви излезе безплатно и ще натовари КАТ с разноските по делото!
И все пак-съобразявайте скоростта си.......

ПП: Затова всички електронни фишове, независимо от надвишението, са за 50 лв. - защото по закон до 50 лв. не могат да се обжалват.....

Този пост е редактиран от shiki: 17 февруари 2012 - 09:21

• 7

#2 HERMES

HERMES

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 200CE; W140 S320

Публикувано 17 февруари 2012 - 20:53

Много полезна информация. Благодаря. Имам една честитка от пощата, че ме чака препоръчано писмо и сериозно подозирам че КАТ са ме снимали за спомен нейде :)
  • 0

#3 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2027 Мнения:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 юли 2012 - 19:17

HERMES, ще споделиш ли какво стана с твоята портретна фотография :)
  • 0

#4 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 15 юли 2012 - 20:13

Ако има тема-местете!
Вчера говорих с мастит председател на съд. Електронните фишове със снимка от подвижна камера падат веднага в съда! Поради най-малко две причини:
1. Електронният фиш е без подпис на служебно лице, което удостоверява истинността му (чл.186). Без него това е безполезна хартийка.
2. Когато се използва радарно устройство, на съответното разстояние пред радара трябва да има ясно обозначение на поста. По обясними причини-криене из храстите с цел рекет, а не превенция, такова няма (чл.165). Не без значение е и точното разстояние преди радара, на което се намира ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ обозначителен знак. Това е регламентирано. Необозначена стационарна камера също не отговаря на закона.
Извод-обжалвайте, ще ви излезе безплатно и ще натовари КАТ с разноските по делото!
И все пак-съобразявайте скоростта си.......

ПП: Затова всички електронни фишове, независимо от надвишението, са за 50 лв. - защото по закон до 50 лв. не могат да се обжалват.....

Абе ей туй се мъчех да обясня в някоя от темите,ма ти тук си написал перфектно точно и ясно.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#5 Kosio 72

Kosio 72

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:ДОБРИЧ
  • Интереси:ФУТБОЛ,РИБОЛОВ
  • Автомобил:
    S 124 Е250D OM605.911 722.434

Публикувано 26 юли 2012 - 09:56

Здравейте
Това ми го прати един колега учи за адвокат и му направили един фиш и той си го плати.

Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.

(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.

(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.

(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане. Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.

(5) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш по ал. 4 се изпраща на лицето по чл. 188, ал. 1 или 2 с препоръчано писмо с обратна разписка. В 14-дневен срок от получаването му собственикът заплаща глобата или предоставя в съответната териториална структура на Министерството на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението, и копие на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. На лицето, посочено в декларацията, се издава и изпраща електронен фиш по ал. 4 за извършеното нарушение. Първоначално издаденият електронен фиш се анулира.

(6) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) В 7-дневен срок от получаването на електронния фиш може да се направи писмено възражение пред директора на съответната структура на Министерството на вътрешните работи. Директорът разглежда възражението и преценява доказателствата в 7-дневен срок от постъпването му. Издаденият електронен фиш се анулира, ако от събраните доказателства е установено, че:

1. моторното превозно средство е било обявено за издирване;

2. нарушението е извършено с моторно превозно средство със специален режим на движение.

(7) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Директорът на областната дирекция на Министерството на вътрешните работи уведомява собственика на превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - неговия законен представител, за решението си по ал. 6 в 7-дневен срок от датата на анулирането, съответно - на отказа за анулиране на фиша.

(8) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш подлежи на обжалване по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Жалбата срещу електронния фиш се подава в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша.

(9) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При плащане на глобата, наложена с електронен фиш, в срока по ал. 8 се дължи 70 на сто от нейния размер. Глобата, наложена с електронен фиш, който е бил обжалван и потвърден от съда, се дължи в пълен размер.

(10) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Влизат в сила електронните фишове, които:

1. не подлежат на обжалване;

2. не са обжалвани в срока по ал. 8;

3. са обжалвани, но са потвърдени или изменени от съда.

(11) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Влезлият в сила електронен фиш се смята за влязло в сила наказателно постановление.

(12) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 4, бр. 10 от 2011 г.) Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи, от министъра на отбраната, от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от кметовете на общините или от определени от тях длъжностни лица съобразно тяхната компетентност.

(13) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., нова, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 5, доп., бр. 10 от 2011 г.; обявена за противоконституционна с Решение № 1 на КС на РБ - ДВ, бр. 20 от 2012 г.)

Не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.

(14) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) За неуредените в този закон случаи по съставянето на актовете, издаването и обжалването на наказателните постановления и по изпълнението на наложените наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания.

(15) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 7, бр. 10 от 2011 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес.

(16) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., предишна ал. 8, бр. 10 от 2011 г.) При връчване на наказателното постановление водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство.
  • 0
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

#6 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 ноември 2012 - 09:37

Вчера ме снимаха в едно село с около 30 км повечко :)
Очаквам честитката и не знам дали да обжалвам.
  • 0

#7 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 25 ноември 2012 - 17:10

Вчера ме снимаха в едно село с около 30 км повечко :)
Очаквам честитката и не знам дали да обжалвам.

Със риск да ме нападнат Форумните Светци, ако ще караш като луд
вземи мерки и прехвърли колата на незнайна баба в незнайно село
с временна регистрация във Варна . Нека и се трупат вземания,
ще има да вземат .

Ако колата е на фирма и не се яви виновника за нарушението
има глоба около 100лв. за каквото и да било .

Врътки има всякакви .

Ако не отговаряш на горните условия няма от какво да се
жалваш, просто си носиш последствията от решенията си .
  • 0

#8 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 ноември 2012 - 20:05

На фирма се водят и двете ми коли.
Както и около десетина още.
Фирмата е на баща ми на името, така или иначе ще се плаща...въпроса е да няма взети точки.
Аз без адвокат нищо няма да взема де :)
  • 0

#9 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 ноември 2012 - 22:57

Точки вече не взимат само пара искат.Предполагам е 200лв глобата ако платиш в 14 дневен срок е 140лв.и аз във вторник им направих превод.Вече оправия трудно.
  • 0

#10 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 04 декември 2012 - 05:46

Чух че стационарните камери нямат лицензиране за снимане на едно от двете,мисля че по далечното растояние и ако обжалваш отпадало.Друг вариант е с членуване в СБА,плаща се околу 120лв годишно членски внос,и при акт само го отнасяш и те си имат адвокати които обжалват.В99% от случаите отпада акта.
  • 0

#11 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 декември 2012 - 11:58

Друг вариант е с членуване в СБА, плаща се околу 120лв годишно членски внос,и при акт само го отнасяш и те си имат адвокати които обжалват.В99% от случаите отпада акта.

Първо не е СБА (Съюз на българските автомобилисти), а е БАС (Български автомобилен съюз).
И второ - аз съм обжалвал два акта през тях и нито един от двата не отпадна. Може да имат 99% успеваемост в някакъв много глобален мащаб, но за мен резултатът е 100% неуспеваемост.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#12 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 04 декември 2012 - 12:38

Първо не е СБА (Съюз на българските автомобилисти), а е БАС (Български автомобилен съюз).
И второ - аз съм обжалвал два акта през тях и нито един от двата не отпадна. Може да имат 99% успеваемост в някакъв много глобален мащаб, но за мен резултатът е 100% неуспеваемост.

Поредните лешояди.... :hailandkill
  • 0

#13 denis_amg

denis_amg

Чирак

• Потребители на форума
  • 136 Мнения:
  • Град:Казанлък
  • Автомобил:
    mercedes c36 amg 1995

Публикувано 18 декември 2012 - 10:46

Ако някой е повече запознат мене ма снимаха със кола под наем глобата ми е 300 лева още нее минал 14 дневния срок много съм мислил да обжалвам но дали ще има ефект..
  • 0

#14 CH2222

CH2222

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 30 Мнения:
  • Автомобил:
    R 170 1997 BMW E36 320 Touring 1997

Публикувано 17 януари 2013 - 16:06

До 50 лв не се допускат до обжалване.Същото е и чрез БСА /СБА/ - безсмислено.Смутен съм,че има автомобилисти вярващи,че в България съществува истински съюз на автомобилистите.
  • 0

#15 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 17 януари 2013 - 16:12

Ако някой е повече запознат мене ма снимаха със кола под наем глобата ми е 300 лева още нее минал 14 дневния срок много съм мислил да обжалвам но дали ще има ефект..

Колега снимка май не се обжалва. КАто си с кола под наем глобата пак ще си я платиш, защото от фирмата за коли под наем ти имат документите. И като пристигне снимката при тях, те пускат една декларация с твоите документи и снимката се прехвърля върху твоето ЕГН.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни