Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 1 гласа

Горд собственик на W203 - естествено с няколко въпроса

• Please log in to reply
26 мнения по тази тема

#1 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Интереси:Mercedes Benz, Енергетика индустрия и промишленост. HR услуги.
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W202 230 T 150 h.p
    Mercedes Benz W203 270 CDI 170 h.p. AMG optic

Публикувано 22 януари 2012 - 13:13

Здравейте колеги!
От няколко дни съм собственик на W203 T 270 CDI с AMG външен пакет и AMG джанти. Много и се радвам, Колата е с много приятно ниво на оборудване, ще се ориентирате по добре от мен по снимките. За съжаление нямам време да я спра от каране а има някой неща които не са точно като на старата ми w202-ка.
Надявам се въпросите ми да не еви се струват идиотски така че ето ги и тях.
1) Автомобила е с навигация която беше на Италиански. Докато се ровех в нея без да искам я обърнах на Немски език и сега не виждам как да я сменя на Английски. Ако правилно съм разбрал база данните с езиците се съдържа в диска с навигацията. Хубаво но аз го нямам. В БС и Дарс Ауто ми казах 800 лв. Има ли как да се намери този диск за по малка сума и ако да откъде, че този немски език направо не мога да го гледам на таблото - просто нищо не разбирам от него и трябва да налучквам а това си е изнервящо.

2) Не можах да намеря резервоарчето за течността на задната чистачка. Отзад където е то на 202-ката тук имам компютър, бушони и бас туба фабрична.

3) Има ли откъде да изтегля упътване за бушоните (надявам се проблема да е в тях) защото разбрах че запалката ми не работи, а това ще е голям проблем имайки предвид че автомобила е закупен с цел дълги пътувания.

4) В момента колата е със ляти 17' джанти с много добри гуми Дънлоп SP Winter sport с ДОТ К562 2J6R Искам да продам тези гуми с джантите и да и сложа 16-ки - като се надявам да вози малко по меко с тях. Можете ли да ми кажете до каква височина на гумата да се ориентирам? Искам да подобря комфорта максимално. Разбира се ще си пусна тема във съответния форум.

5) Предишния собственик ми обясни че когато автомобила се паркира трябва да се остави на P и отделно от това да се натисне педала за ръчната спирачка защото така се предотвратявало напрежение в скоростната кутия. Вярно ли е това?

Прикачвам и малко снимки за да видите колата и да изразите мнение - надявам се добро!

Поздрави на всички Публикувано изображение

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.JPG   136,99K   227 Брой сваляния
  • Прикачен файл  2.JPG   142,64K   290 Брой сваляния
  • Прикачен файл  3.JPG   117,51K   296 Брой сваляния
  • Прикачен файл  4.JPG   116,1K   313 Брой сваляния
  • Прикачен файл  5.JPG   136,35K   328 Брой сваляния
  • Прикачен файл  6.JPG   118,6K   296 Брой сваляния
  • Прикачен файл  7.JPG   135,19K   282 Брой сваляния
  • Прикачен файл  8.JPG   109,8K   200 Брой сваляния

• 0
ON THIS WORLD THERE IS NO BUSINESS, IT'S ALL PERSONAL - Vito Corleone

#2 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2012 - 13:32

когато автомобила се паркира трябва да се остави на P и отделно от това да се натисне педала за ръчната спирачка защото така се предотвратявало напрежение в скоростната кутия. Вярно ли е това?

Вярно е.

Хубава ти е колата колега, със здраве и късмет да си я караш! ;)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#3 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 януари 2012 - 14:26

Благодаря бай Василе :) а през зимата има ли вероятност тази ръчна да замръзне както ми се случи при старата Ц-класа?
  • 0

#4 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2012 - 14:45

За този модел навигация няма карти за България, или ако има са толкова бедни, че едва ли ще ти трябват. Не си давай излишно парите
Нямаш отделно казанче за задната чистачка, едно общо е.
Гуми 16 са с рамер 205/55 всичките или 205/55 предни и 225/50 задни ако си намериш такива джанти (задните две са по-широки). Остави си 17-ките за лятото и си вземи един компект 16 за зимата, защо ще продаваш хубави амг джанти.
Това за ръчната за първи път го чувам, така че ако има някой по запознат да каже, ама не ми се вярва много освен ако не говорим за паркиране на голям наклон

Този пост е редактиран от drjivago: 22 януари 2012 - 14:48

• 0

#5 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2012 - 14:56

а през зимата има ли вероятност тази ръчна да замръзне както ми се случи при старата Ц-класа?

:):) :)

И това може да стане. :) :) :)

Начи.....правилно ти е казал предният собственик, евала на човека, щото това наистина се пренебрегва и не е зле да го продумаме малко по-подробно.

Само колегите които са спирали и поставяли 'P' без "ръчна" на голям баир, знаят какъв зверски шум и с какво усилие се "отключва" трансмисията от автоматика, но малко от тях осъзнават за какво чудо става въпрос.
Много точно се е изразил като е употребил думата 'напрежение' в скоростната кутия. Наистина е така! Тежки са ни колите и лашкането от физиката, при освобождаване от 'паркинг' намалява живота на доста важни части в нея.
Това не трябва да се случва! Колкото повече го избягваме толкова по-добре за кутията а и не само.

Кокато спрете на баирче и ръчната ви бачка, поставете неутрал, изпънете се на педалчето за "ръчната", уверете се че колата е застопорена добре като отпуснете основната спирачка и чак тогава поставете лоста на 'Паркинг'.

При потегляне от същото място...първо задръжте основната спирачка, запалете мотора.... освободете на 'N' .....поставете левият крак на "ръчната" освободете я и бавно я отпуснете- това пък предотвратява стряскащият шум от освобождаването и.

Ако ръчната не ви бачка и сте сами, не оставяйте колата на баир! Скъсява живота и на кутията и на гумените връзки по ходовата част.

На равно не е проблем!

Този пост е редактиран от бай Васил: 22 януари 2012 - 15:14

• 2

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#6 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 22 януари 2012 - 15:04

Много ми е интересно дали може да замръзне така че чакам отговорите с нетърпение на по знаещите. Относно навигацията. Планирам доста сериозни пътувания из Европа. От Гърция до Норвегия - и искам да мога да я ползвам навигацията, до колкото знам за Скандинавието има сравнително подробни карти но освен това искам и да и сменя езика :)
А някакво инфо за схема на бушоните за да оправя запалката ? :unsure
  • 0

#7 VIPER

VIPER

Чирак

• Потребители на форума
  • 161 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    S203, C200 CDI, Classic, 2005

Публикувано 22 януари 2012 - 16:05

Отваряш шофьорската врата. Където ти е таблото има пластмасов капак, който го "затапва" (като затрориш вратата точно го крие). С нещо пластмасово бъркаш по фугите му, за да го отвориш - ще видиш къде се пада мястото. Вътре има сгъната карта на бушоните и още бушони.
  • 0

#8 StefanB

StefanB

Напреднал

• Потребители на форума
  • 350 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C220CDI
    10.2001/143 ph
    A/T 722.6

Публикувано 23 януари 2012 - 11:47

Ето ти картата с предпазителите, за седана е, но едва ли има голяма разлика.

За ръчната е абсолютно прав колегата, аз също като теб имам фобия да не замръзне зимата и не го правя и ме боли сърцето, като се налага да тръгвам, след като е "висяла" на трансмисията, звукът при освобождаването е чутовен.. Това зимата, лятото го спазвам. Иначе ръчната на Бенца е челъстна, тя е затворена в барабанчето и би следвало да няма проблем, но знаеш ли... Но сега като се замисля, със сигурност ремонт на трансмисията струва в пъти повече, а и е в пъти по-вероятно да не е успешен от ремонт на ръчната -там няма кой знае какво да се поправя - челюсти, пружини, феродо и жило...

Хубава ти е колата, честито , но я карай внимателно по нашите дивни пътища, че са слаби в ходовата част, разбиват се лесно и биелети и тампони, пода на багажника на седана например е пластмасов и по книжка го дават да издържа 100 (да, сто) килограма. Аз не съм се съобразявал много-много и в резултат сменях пружини миналия месец - две се бяха счупили една отпред и една отзад и се сменят по двойки, та сега съм с четири нови... Не ме питай колко струват..

Успех!

Прикачени файлове

• 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2012 - 12:00

Много ми е интересно дали може да замръзне така че чакам отговорите с нетърпение на по знаещите. Относно навигацията. Планирам доста сериозни пътувания из Европа. От Гърция до Норвегия - и искам да мога да я ползвам навигацията, до колкото знам за Скандинавието има сравнително подробни карти но освен това искам и да и сменя езика :) А някакво инфо за схема на бушоните за да оправя запалката ? :unsure

Честно, тези карти са остарели. Иначе е възможно да се намери нещо някъде из торентите, но не представляват интерес за хората, които ги хакват, понеже "клиентите" са относително малко.
По-добре си вземи един смартфон (андроид или айфон) и си сложи навигация на него.

Относно ръчната, на теория е възможно, но понеже не е точно като барабанна спирачка, въпреки че принципа е сходен, замръзването не е голям проблем. Просто тръгваш и тя отлепва. Със задно си, веднага се оправя. Проблем е на кола с предно, понеже не може да се кара ;)

На мен не ми се е случвало нито на БМВ-тата, нито на Мерцедеса. Случи ми се на Форда преди доста години.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#10 bobi9922

bobi9922

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Интереси:Железопътен транспорт
  • Автомобил:
    W210 E250D 1998g

Публикувано 23 януари 2012 - 17:02

Честито! Разкошна машинка!
  • 0

#11 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2012 - 17:24

Здравейте колеги!
Има ли как да се намери този диск за по малка сума и ако да откъде, че този немски език направо не мога да го гледам на таблото - просто нищо не разбирам от него и трябва да налучквам а това си е изнервящо.
.

Езикът на кое табло ти е немски, на навигацията екрана или на таблото на колата, защото ако е на последното езика се сменя от настройките на самото табло чрез копчетата на волана.
Ако дисплеят на навито ти е на немсми, там търси настройки, макар и без диск щом си го смени веднъж би трябвало да става. Може би пише нещо като " Lang ".
  • 0

#12 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1682 Мнения:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Публикувано 23 януари 2012 - 23:40

Колега, търси SPRACHE. :)
Като влезеш в подменюто ще намериш английския сам :)
  • 0

#13 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 24 януари 2012 - 22:44

Сега съм с 202-ката но като се прибера веднага се заравям в менюто. Има логика ако съм го обърнал веднъж да мога пак но ми се струва че като го ръчках на Италиански минах през някакъв ресет и затова отидох на немски. Иначе като се прибера веднага ще пиша! Благодаря и за хубавите коментари! :)
  • 0

#14 dan3ata

dan3ata

Чирак

• Потребители на форума
  • 82 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 01 февруари 2012 - 21:05

Колега, търси SPRACHE. :)
Като влезеш в подменюто ще намериш английския сам :)

Колега точно до това меню не мога да стигна - не активно е :unsure
Имам и още два въпроса ще съм благодарен ако някой ме осветли.
1)Къде се намира помпичката за задната чистачка - днес се опитах да установя защо не пръска вода там. Бушоните са здрави успях да проследя маркучето до задния десен калник където върви със снопа кабели и до там. Предполагам че проблема трябва да е в помпичката но къде е незнам. Трудно ли се демонтира - някакви идеи колко струва втора употреба или нова?

2) Има едно копче което така и не разбрах за какво е. оградил съм го в червено. Мерси предварително Публикувано изображение

Прикачени файлове

Този пост е редактиран от dan3ata: 01 февруари 2012 - 21:06

• 0

#15 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 февруари 2012 - 21:34

Как се опитваш да пуснеш вода на заднато стъкло ?
Врътката, която е за задната чистачка, ако е завъртяне напред, само си работи без вода. Когато я завъртиш назад към теб и я задържиш, тогава тръгва и водата.
Ако пак я няма, свали кората на вратата на багажника (на няколко винта е пластмасови) и ще видиш маркучето дали не е извадено и дали стига вода до него.

Копчето на климатроника е за повишена рециркулация на въздуха през филтър с активен въглен (дано да имаш такъв), с цел по-добро почистване на въздуха в купето. Би трябвало при активиране да затваря автоматчно всички прозорци, ако са отворени. Функцията не работи, ако си натиснал преди това АС off бутона.

Този пост е редактиран от drjivago: 01 февруари 2012 - 21:48

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни