От няколко дни съм собственик на W203 T 270 CDI с AMG външен пакет и AMG джанти. Много и се радвам, Колата е с много приятно ниво на оборудване, ще се ориентирате по добре от мен по снимките. За съжаление нямам време да я спра от каране а има някой неща които не са точно като на старата ми w202-ка.
Надявам се въпросите ми да не еви се струват идиотски така че ето ги и тях.
1) Автомобила е с навигация която беше на Италиански. Докато се ровех в нея без да искам я обърнах на Немски език и сега не виждам как да я сменя на Английски. Ако правилно съм разбрал база данните с езиците се съдържа в диска с навигацията. Хубаво но аз го нямам. В БС и Дарс Ауто ми казах 800 лв. Има ли как да се намери този диск за по малка сума и ако да откъде, че този немски език направо не мога да го гледам на таблото - просто нищо не разбирам от него и трябва да налучквам а това си е изнервящо.
2) Не можах да намеря резервоарчето за течността на задната чистачка. Отзад където е то на 202-ката тук имам компютър, бушони и бас туба фабрична.
3) Има ли откъде да изтегля упътване за бушоните (надявам се проблема да е в тях) защото разбрах че запалката ми не работи, а това ще е голям проблем имайки предвид че автомобила е закупен с цел дълги пътувания.
4) В момента колата е със ляти 17' джанти с много добри гуми Дънлоп SP Winter sport с ДОТ К562 2J6R Искам да продам тези гуми с джантите и да и сложа 16-ки - като се надявам да вози малко по меко с тях. Можете ли да ми кажете до каква височина на гумата да се ориентирам? Искам да подобря комфорта максимално. Разбира се ще си пусна тема във съответния форум.
5) Предишния собственик ми обясни че когато автомобила се паркира трябва да се остави на P и отделно от това да се натисне педала за ръчната спирачка защото така се предотвратявало напрежение в скоростната кутия. Вярно ли е това?
Прикачвам и малко снимки за да видите колата и да изразите мнение - надявам се добро!
Поздрави на всички