Питане за тонколони w124
Започната от mechoka 77, 21 яну 2012 - 11:51:30
13 мнения по тази тема
Публикувано 21 януари 2012 - 11:51
Здравейте колеги.
Имам едно питане-стават ли колоните от 190тка на 124.Дават ми ги да си ги сваля,но не знам дали отговарят на размер.
Благодаря предварително-Наско
Имам едно питане-стават ли колоните от 190тка на 124.Дават ми ги да си ги сваля,но не знам дали отговарят на размер.
Благодаря предварително-Наско
Публикувано 21 януари 2012 - 12:03
Мечо, аз мисля че стават. А ако са оригиналните и са здрави, това е бинго!
Обаче Мечо, те са мисля 6 ома, и на 124 оригинала е 6 ома. За да свириш добре, радиото ти трябва да отговаря на същите, т.е. да е от Бенц.
А ако ползваш нещо от съвременните радиа и ако искаш да ти свири прилично, то трябва да видиш дали същото отговаря на консумираната им мощност.
Колко пари ти ги дават?
Обаче Мечо, те са мисля 6 ома, и на 124 оригинала е 6 ома. За да свириш добре, радиото ти трябва да отговаря на същите, т.е. да е от Бенц.
А ако ползваш нещо от съвременните радиа и ако искаш да ти свири прилично, то трябва да видиш дали същото отговаря на консумираната им мощност.
Колко пари ти ги дават?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 21 януари 2012 - 12:09
Благодаря бай Василе.
Колоните са без пари,а мойте са сдали тотално и не можах да намеря заместители.Сега съм със сиди Сони мисля 4*25вата старо.Никъде не искат да ми сменят мембраните които са изгорели и скъсани.
Колоните са без пари,а мойте са сдали тотално и не можах да намеря заместители.Сега съм със сиди Сони мисля 4*25вата старо.Никъде не искат да ми сменят мембраните които са изгорели и скъсани.
Публикувано 21 януари 2012 - 12:37
Аааа не вярвам някой да се навие на тази подмяна. Това може да стане с много близък човек от завода за високоговорители в Благоевград ама ..........
Не забравяй че ако искаш прилична музика, омовете на високоговорителите трябва да отговарят на радиото.
Не забравяй че ако искаш прилична музика, омовете на високоговорителите трябва да отговарят на радиото.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 21 януари 2012 - 12:49
Така е,питах в завода в Благоевград, но не искат. За сега искам някаква музика,а за прилична си прав,трябва да търся нещо което отговаря.
Публикувано 21 януари 2012 - 14:21
Аз сложих Тъндърки човек и съм с някакъв Кларион и си свири прилично като за 20 лева 2те колони
Иначе бай Васил е много прав Вслушай се в неговите думи и няма да сгрешиш
Иначе бай Васил е много прав Вслушай се в неговите думи и няма да сгрешиш
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 21 януари 2012 - 16:03
Meчо, мога да ти кажа къде ще ти ги сменят.
Тoyaga в Ст. град - там щях да си правя един говорител, но после си намерих същия и работата отпадна. Но момчетата щяха да го направят за около 40лв.
Тoyaga в Ст. град - там щях да си правя един говорител, но после си намерих същия и работата отпадна. Но момчетата щяха да го направят за около 40лв.
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 21 януари 2012 - 19:42
Предните говорители от 190ка на 124ка не стават аз лично имам говорители НОКИА от 190ка и не стават на 124ка...по малки са.
Но може това да е само при мен колега щом са безплатни ги взимай, иначе знам, че един модел на пайнер стават точно на 124ката за предни но не се сещам за модела, ако те интересува ще отворя утре да извадя едната и да видя модела. Успех
Но може това да е само при мен колега щом са безплатни ги взимай, иначе знам, че един модел на пайнер стават точно на 124ката за предни но не се сещам за модела, ако те интересува ще отворя утре да извадя едната и да видя модела. Успех
Този пост е редактиран от mironov_s: 21 януари 2012 - 19:45
Публикувано 15 март 2016 - 18:06
Здравейте
Що се касае до оригиналните говорители, намерил съм едни, но не знам как да ги свържа, а при мен нещо не са обозначени плюса и минуса. Имате ли представа кой кабел вътре е плюс (гледам, че има един черен) ? За 124-ка купе става въпрос.
Публикувано 03 декември 2022 - 20:21
А някой знае ли как се казва самият конектор за предните говорители на 124ката, на мен едната не ми работи и днес ги свалих размених ги и на другия си работеше /изглеждат доста зле но работят/ та проблема при мен е в самият конектор дето се връзва говорителя, видях че има ръжда и нещо не дава връзка и се чудя как да го оправя.
Публикувано 04 декември 2022 - 11:36
Ако са стандартен размер, сложи някакви нови на тяхно място и си ги прибери тези. Режеш инсталацията на 10ина см, запояваш нови накрайници и караш с нови говорители.
На въпроса ти, това е стандарт, който вече не се среща. Казва се "2 pin DIN Audio connector", намират се още онлайн, но няма голям смисъл да продължаваш да го ползваш, освен ако не целиш музеен вид.
Публикувано 04 декември 2022 - 14:00
Благодаря ти отрязах кабела на колонката която не работи, и сложих кабелни обувки но се оказа че няма ток по самите кабели които идват от касетофончето. Ще я карам на някой електричар да го оправи.
Публикувано 04 декември 2022 - 18:29
Тези кабелчета се продават в ebay по $100 комплекта, защото са много търсени от хора които възтановяват оригиналните озвучителни системи.
Оригиналните Бекери също чупят рекордни цени.
https://www.ebay.com...:Bk9SR9DkrN-bYQ
Ако намериш някой от тези в мазето, може да кяриш 1000 лева
Becker 1307 1311 1319 1320 1330 1339 1341Този пост е редактиран от Bogi: 04 декември 2022 - 18:32
сесшисе ?
Публикувано 05 декември 2022 - 14:31
Намерих колони със същите букси + чифт предни говорители от емаг има ги и по други сайтове Марката е Zero Ground ако някой все пак търси такава букса https://www.emag.bg/...x/pd/DGD2KXMBM/
Този пост е редактиран от emox: 05 декември 2022 - 14:31
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни